Ännu mer snö…

Stall Lövholmen

Måste det komma så mycket snö?! Hela dagarna går ju åt till att ploga nu känns det som 🙁 Idag var jag mycket riktigt seg i kroppen efter träningen igår, vilket faktiskt gläder mig! Det betyder ju att det gett någon slags fysisk träning för mig också!

Hibbi och Ph fick gå i skritten 1 timme idag, var tvungen att prioritera Chindra och Skrållan idag och sedan väntade 4.5 timmars plogning av hela gården eftersom det kom ännu mer snö igår!!! Grrrr 🙁

Idag var det premiär för tömkörning med Chindra och det gick verkligen över förväntan! Hon var så duktig på att förstå, jag jobbade lika med Chindra som i gårdagens Hibbi övning för Haking – att få fram bjudningen och en stadig yttertygel.

Det fungerade jättebra och Chindra såg mycket fin ut. Mot slutet så övade vi lite på serpentiner över hela ridhuset för att lära höger och vänster, det gick sådär till en början men ok mot slutet. Ska definitivt tömköra mycket mer nu, trodde inte det skulle flyta på så bra som idag. Ju mer tömkörd före uppsittning desto bättre!

Chindra blir ju ganska svettig nu eftersom hon har värsta björnpälsen, har verkligen letat och letat efter ett lämpligt täcke till henne, vill ha ett tunt utetäcke med fleecefoder så jag kan lägga på det direkt efter arbetet och släppa ut henne. Täcket måste andas och sitta bra då hon inte är så van ännu vid täcken. Det verkar bara finnas ett alternativt vilket är i dyraste laget, Bucas Smartex Rain, är det inga fler täcken som liknar detta? Hööks har haft ett perfekt täcke för henne men det är ju slutsålt överallt såklart, billigt också!

Skrållan gick först i skritten och sedan gjorde jag en ny grej med henne idag, jag skippade linan och longerade utan! Gick hur bra som helst, hon sprand runt mig i en cirkel jättelänge innan hon gav sig ut på fyrkanten och höll sig kvar där. Hon är ju väldigt van vid kommandon från löshoppningen och lösgaloppen inför 3 årstestet förut så hon är väldigt lätt och lyhörd att arbeta med på det här sättet så det kommer jag definitivt göra mer av!

Hoppas på att återbesöket nästa vecka innebär att hon får börja ridas, jag tycker det är ganska tråkigt med både tömkörning och longering, önskar att jag tyckte mer om det, men jag gör det för hästarnas skull för att de ska få variation eller som i Skrållans fall att hon ska sättas igång på det viset innan hon börjar ridas. Som komplement till ridningen sedan så tänkte jag fortsätta med denna ”löslongering” som fungerade så bra idag! Skrållan verkade väldigt nöjd och rullade glatt i snön hagen efteråt!

Efter sladdning i ridhuset och diverse andra sysslor följt av den eviga plogningen var klar gick jag helt stelfrusen in och har nu tinat upp i soffan och inväntar kvällens sändning av hoppning på Eurosport!