Dressyrtävling i Södertälje!

Stall Lövholmen

I söndags var jag och Gullan och Madde i Södertälje för dressyrtävling med alla tre hästarna! Nu behöver jag ju inte längre skriva att det går toppen att åka med dem alla tre men påpekar ändå att det gjorde det den här gången också! 😉

Hibbi startade först, LB denna gång, vi avancerar raskt i klasserna ha ha 😀 Vinst i LC förra veckan betyder LB nästa gång. Nä, så tänker vi ju inte men Hibbi får gå det som blir så att säga på dessa tävlingar. Det kryllar ju inte direkt av LC klasser så det är bara att rida LB. Det var inte riktigt lika lätt den här gången som i Farsta. Första mötet med dressyrstaket och blommor, dödstyst i ridhuset ökar spänningen tyvärr ändå mer och på det hela är vi ändå nöjda med hennes insats, hon försöker ju och är beskedlig men Gullan fick jobba lite med skänkeln här och där, till och med en och annan smack blev tvungen för att få madam att fortsätta programmet. Procenten landade någonstans på 57. Film nedan!

Skrållan nästa ut, gick också LB, gick bra tycker vi! 🙂 Trodde kanske hon skulle få något mer än 62 komma någonting (i skrivande stund orkar skribenten inte kolla exakta procent) men så är det ju som alltid att det inte går att gissa rätt för hur ska vi veta hur en annan okänd person (domare) tänker eller tycker eller vilken smak denna person då har. Jaja, bra koncentration från Skrållan i alla fall!

Ph gick LA och vi fick jobba ordentligt dagen innan för att få till våra start tider som var helt åt helskotta milt sagt före dess. Första starten var från början planerad till 8.30 medan sista starten var vid 18 tiden!!!! Det är ju inte klokt med sådana tider!?! Nu fick vi till slut till det så att första start blev 11 och sista 14.40 och det var precis vad hästarna orkade stå i lastbilen och vänta. Sååå bra är de inte än att det går att låta dem stå i bilen som riktigt rutinerade åka-fler-hästar-tävlingen-hästar är. Men det kommer kanske.

Ph gick i alla fall jättebra. Så bra att jag och Madde faktiskt slog vad före ritten om procenten. Jag sa 67 och Madde 65. Efter ritten skulle vi också göra ett vad innan resultatet kom och efter lite funderande höll jag mig till mina 67, gillar ju att gambla ibland ha ha 😉 och Madde stannade också på 65. Det blev 64 nånting.. Alltså fick jag ge en salt patron till Madde vilket var priset till den som vann! Riktigt goda godisar det där!

Vi åkte hemåt nästan direkt efter Phantasias start, klassen skulle sluta 19.30 (!) så det var inte tal om att vänta på något pris även om det såg rätt bra ut i listan när vi åkte. Det dömdes rätt lågt tyckte vi så jag och Madde var helt fel ute med våra gissningar.

Jag blir rätt trött av tävlingsdagar, nästan lika trött om jag rider som när jag inte rider, konstigt och jag vet inte varför men så är det. Så när jag kom hem och stallet var klart så pladaskade jag rakt ned i soffan och njöt av lite TV tittande. 19.45 ringde telefonen och jag undrade vem som ringde på en söndag, det brukar vara rätt tyst då. Det var Gullan! Hon berättade att hon precis åkte från Södertälje med en rosett med sig!

rosettSå kul! Ph kom på sista placeringen i LA:n och av så många starter är det ju verkligen toppen!

Vi blev jätteglada och tyvärr fick då Ph för tredje gången inte ta emot sin rosett, frågan är om hon ens vet att hon fått en?! Skrållan har ju agerat pristagare i hennes ställe och säkerligen blivit ännu malligare än hon redan är eftersom hon förstås tror att det är hon som gjort något bra, och Ph har inte sett röken av sina rosetter!

Blir till att ta en färgad rosett då Gullan nästa gång, tvåfärgad eller blå eller gul! Ha ha 😀

Dagen flöt på bra annars, vi åt toast, mat, bullar och godis i ett och njöt i det varma vädret! 🙂

Teamet har ju minskat drastiskt sedan vårt nya knep åka med tre hästar fungerat så bra så det var ju bara jag, Madde och Gullan på plats. Det skulle kanske nästan gå med bara två personer men det är väl kanske lite väl vågat?… 😉

teamet

Hästarna fick lufta sig lite under dagen tillsammans ute och Gullan ville förstås vara på bild med hela ”häst teamet” omkring sig, mysigt!

gullanhästarna_1

Undrar om jag kommer komma iväg med dem också eller om det kanske stannar vid att det får bli så här mycket hästar när jag själv inte tävlar. Svårt att få ihop logistiken när jag sjäv ska iväg men desto roligare att vi ändå fått till det här ”någon gång i livet” med att åka med dem alla tre! 🙂

gullanhastarna

Hursomhelst så är det nu bara en dressyrtävling kvar på denna ändå rätt långa och bra säsong i förhållande till vad jag trodde den 14 april i år våndandes på akuten. Även om jag inte gjort mer nytta än groomat, filmat och kört bilen så har vi fått till en rolig höst med hästarna. Hibbi (eller kanske framförallt Gullan?!) kommer få det svettigt på nästa tävling där lägsta klassen är LA och dessutom regionalt men va sjutton, vi kör nu bara och tar det som det kommer. Rutin får hästarna på tävling så det är bara att åka på tävling och så många finns det ju inte så då får vi åka på det som finns och se det som träning för framtiden.

skrhibbiph

Även Skrållan ska gå LA i Sorunda som är sista tävlingsstoppet för i år, den 10 november. Kommande helg är det hoppning för hela slanten – jag som tävlar Ph lördag och Tessan (och kanske jag med Ph?) alla tre på söndagen. Variationen är det inget fel på och hästarna har aldrig mått bättre eller varit i bättre form.

Tack till er alla som hjälper till med dem!!! <3 Duktiga ryttare och duktiga hästar <3