En nervös morgondag

Stall Lövholmen

Inte nog med att dagen redan bjudit på en del nervositet med provridning av en saluhäst i Skåne och flygturer dit och hem, ikväll har jag också förberett inför morgondagens operation för Skrållan! Det är alltså bestämt och dags att operera hennes kissing spines…

Förberedelser inför detta är egentligen inte så mycket mer än att göra iordning en box i stallet då hon dels ska stå inne i natt men också i kommande två veckor för att de sår hon kommer få på ryggen inte får bli blöta och hon ska helst inte ha täcke på sig heller så det är ju en svår ekvation att hon ska vara utomhus då, om det är sol kanske hon kommer kunna vara ute korta stunder förhoppningsvis.

För ett tag sedan köpte jag några provbalar av en ny strö sort, nämligen hackad halm! Anledningen till detta är att jag dels gillar halm som strömedel men den främsta anledningen är att det inte går att bli av med halmgödsel (med normal och lång halm alltså) däremot så tar gödseltippen emot hackad halm vilket dessutom är väldigt smidigt att hantera till skillnad från de stora halmbalarna, dock är det dyrare såklart…

Det ser väldigt trevligt ut i boxen, lite som spån, fast detta är liksom lite mjukare och mysigare 🙂

En nackdel som jag direkt upptäckte är att det blev lite halt, Skrållan hasade runt lite med hovarna och gled till då och då så det behövs kanske några dagars grisande där vilket hon är bra på så hon är en perfekt försökskanin inför en ev beställning jag tänkte göra och ströa upp alla mina boxar med detta om det visar sig vara bra.

Jag har även haft funderingar på om hela stallet alltså även de inhyrda hästarna kanske skulle trivas med detta strömedel? Tål att funderas på och det återstår som sagt att se hur det kommer fungera. Dammar gör det inte i alla fall. Priset är ungefär detsamma som för torv och spån men det ska tydligen vara mer effektivt enligt vad jag hört och komma på ”andra plats” efter pellets vilket jag inte provat så jag kör helt enkelt min egen test av detta!

Vidare så har jag såklart också fixat lite med Skrållan så hon är så ren och fin hon kan bli inför imorgon när det bär av mot Strömsholm väldigt tidigt *gäsp* men det är inte helt lätt att hålla hästarna rena och fräscha när de går i lösdriften *suck* de har ju en tendens att rulla sig eller lägga sig och sova lite här och där. Skrållan tillhör däremot inte den typen som ex Quramie som letar efter den mest leriga delen i hela hagen och bestämmer sig för att ligga en stund och gnugga… Skrållan håller sig mer till spån och kissfläckar…

Hon verkar ta dagens framfart i stallet med ro och säkerligen morgondagen också vilket jag både gör och inte gör, det är ju en ”lätt” operation utan sövning vilket känns jättebra, men det är ju också ett ingrepp och dessutom i ryggen… Nä, jag kommer nog gå omkring i Västerås imorn och vara nervös och spänd ända tills jag får beskedet att det är klart!!

Operationen görs alltså på Strömsholms klinik och Skrållan ska åka hem redan imorn dvs. samma dag som operationen görs men först på eftermiddagen så jag har fått med mig Fredo på detta äventyr och även hans mamma som bor i Västerås och snällt kommer och hämtar oss på Strömsholm och tar oss med in till Västerås för lite umgänge och kanske en god lunch tills Skrållan är klar för hemfärd.

Nu ska jag sova och hoppas på att inte vakna alltför trött imorgon och jag hoppas också jättemycket att allt ska gå bra!!! Jag har fått bra information och kommunikation kring det här ingreppet och känner mig trygg med kirurgen från England som gjort operationerna en längre tid och som dessutom känner Chris som från början är den som undersökt Skrållan, de har den senaste tiden haft en dialog kring detta tillsammans med mig och vi har väl alla kommit fram till att detta nu är det bästa alternativet…. så det är bara att köra nu och hoppas på att det var rätt val! Ingen verkar ju veta än så länge hur bra resultat detta egentligen ger…