Flytten från HELL!

Stall Lövholmen

Det hade ju blivit ett mer intensivt och eldigt inlägg om jag orkat skriva det igår när det verkligen skett men vi bokstavligen stöp i säng jag och Fredo, efter att flytten blev en ganska stor flopp skulle man kunna säga.

I över en månads tid har vi packat och packat i kartonger och tänkt igenom en massa möblemang etc etc, i söndags körde vi över det ”sista” vilket var säkert 5 rundor med Avanten och släpet eftersom det inte får plats så mycket på det lilla släpet. Inte nog med det, mamma och pappas saker följde med tillbaka varje gång, mängder med kartonger och annat ”skit” som liksom bara skulle mellan våra bostäder. Puh, nu menar jag alltså ”småsaker” ex kläder, lampor, någon matta, gardiner etc etc. Möbler – det skulle vi få hjälp med igår kl.8 på morgonen och resten av dagen då en flyttfirma skulle komma. Då börjas det…

flyttlass2Kl. 8 kom ingen flyttfirma, pappa som hållit i det hela ringde och då säger de att de tänker dyka upp kl.12.
Kl.12 kom inte heller några flyttgubbar…
13.30 dök de upp, två kaxiga killar som inte ens ursäktade sig för dröjsmålet.
Eftersom både jag och Fredo fick mer eller mindre panik redan vid 8 inför insikten att vi inte skulle få hjälp förrän vid 12 och hade liksom dessa möbler att forsla mellan bostäderna så satte vi igång att flytta själv. Avanten och släpet gick varm, fram och tillbaka, och långsamt som en snigel fick vi köra med skåp med glasdörrar och tusen pryttlar som inte fick klämmas – mamma och pappa hade ju nämligen ”glömt” packa det mesta i huset visade det sig…suck.

flyttlass1

Fredo är en hjälte i sammanhanget, vi bar han och jag, men han har ändå tagit mycket själv före igår och även igår gjorde han en del lyft som man inte borde, jag med. Herregud vilken jävla dag rent ut sagt. Det finns ju en anledning till varför man vill ha flytthjälp – för att liksom INTE ha halvt ihjäl sig själv och sin rygg.

Gubbarna, som för övrigt visade sig vara ENBART EN FLYTTFIRMA FÖR PIANON…öh..? satte i alla fall igång med flygeln när de kom. Så bra då. Att de tog en grej i alla fall. Och en väldigt jobbig ”möbel” förvisso.
Vips var den på plats i huset med hjälp av min bror Pelle som dels tog ned den med ifrån fönstret (var rätt nervös här!) och sedan körde bort den till husdörren – han kan ratta vilka avancerade och svåra saker som helst på trucken så det kändes så skönt när den var framme i sitt nya hem. Pappa hade också ordnat en smart tygbeklädd lösning på gafflarna för att kunna köra möbler utan att de skavdes.

flygelOk – en viktig sak klar då alltså. Eftersom vi då inte visste att gubbarna ”bara” flyttade pianon – trots att de bedyrat per telefon att de kunde ta möblerna också – satte jag igång med dagens plan vilket förstås var att instruera dem hur allt skulle forslas fram och tillbaka och de såg påtagligt överraskade ut och svamlade och mumlade om vartannat om huruvida de inte var en vanligt flyttfirma, fastän de bekräftat mailet där allt stod klart och tydligt vad som skulle göras. Samt flera telefonsamtal om flytten och vad den innebar.

Åh, jag önskade att jag också ringt dem innan och verkligen checkat. Trodde pappa hade gjort det och att de hade förstått. Det trodde han med. Men så var det inte.

trucktillbalktaremotfrbalkVi fick dra efter andan en stund och inse att VI, jag och Fredo, skulle få flytta ALLT själva. En stunds panik inombords byttes ut mot adrenalin av ilska, besvikelse och irritation över situationen och vi liksom bara satte igång och vi körde tills vi inte orkade mer, jag skulle ge hästarna hö på kvällen och var nästan grinfärdig av trötthet och ont hade jag överallt, fick knappt upp höet i kärran och in i lösdriften. Hästarna har det jättebra i hagen och i lösdriften så jag var oändligt tacksam över det hela dagen igår, att jag bara kunde ”lämna” dem där utan att passa något. Sådan TUR att vädret varit så bra att min plan med hästarna i alla fall fungerade genom flyttdagarna.

Redan när vi insåg missförståndet med flyttfirman nr 1 (piano fjantarna) där vid 13.30 tiden så googlade jag ”flyttfirma Tumba” och fick fram en annan firma, de svarade som tur var och verkade märkbart förvånade över min utförliga förklaring om varför de skulle komma dit typ om en minut om de kunde – det kunde de ju inte såklart. Såklart. Såklart. MEN, trevliga som de var (och proffsiga till skillnad mot flyttfirma nr 1) så roddade de om i schemat och kommer nu hit om 30 min!!! De ska alltså ta några möbler som jag skulle säga är omänskliga att bära, riktigt riktigt tungt och otympligt. Samt några mer möbler som ska upp till mamma och pappa, jag och Fredo tog i första hand allt vårt igår och körde tillbaka allt vi hann med och kunde till mamma och pappa + hjälpte dem att få allt på plats.

Själva har vi sovit i vår säng i vardagsrummet i huset, omgiven av otaliga tavlor, kartonger och damm, vi hann inte med något mer än att få igång Tv:n och internet (som Fredo redan förberett bra uppkoppling för under flera månaders arbete med nedgrävning av kablar och tusen dragningar inne i huset) och varsin provisorisk sänglampa. Sedan somnade vi. I vårt hus. I mamma och pappas hus. I vårt hus. Allt kändes konstigt…

vrum1

Mamma och pappas katt Smirro var förstås mega förvirrad vad som pågick men kom till slut till ro i sängen och slöt ögonen. Han ska få välja om han vill bo kvar i huset eller flytta med dem.

katten

Idag har jag så ont överallt att jag knappt kan stappla upp från sängen. Tanken är att jag ska rida Hibbi för Haking senare, om jag får till det är tveksamt. Jag får se. Att flytta ut våra 70 kvm möbler känns väl ok, men att också flytta 350 kvm möbler känns inte ok men vi gjorde det ändå. Då får man väl skylla sig själv då 😉

Frånsett flytten igår har hela förra veckan gått i ett… ridit alla hästarna nästan hela veckan och så tävling på det i helgen som var, kände mig helt slut redan då. Man får se det positivt, jag kommer bli vältränad om än lite hastigt påkommet när alla hästarna helt plötsligt fungerar och ska tävla och vi ska flytta och ”renovera” samtidigt. Jag får dra efter andan ibland för att inte bli för sugen på att bara lämna allt och åka till Grekland resten av året ha ha 😀

Pustade i alla fall ut då och då igår med en fin vy från balkongen! …och från sovrummet kommer jag se rakt ned till mina hästar, det blir himla mysigt! <3

balkongen

Dags att ta tag i dagen och flyttfirma 2 som borde vara här närsomhelst. Kanske blir det någon skål ikväll då istället för igår..

To be continued..