Full fart!

Stall Lövholmen

Idag blev det mycket att göra, på morgonen var det dags för hovslagaren att komma och som alltid är det ju lite pyssel när ”familjen lösdrift” ska in i stallet och trängas med övriga som redan står där förvånat och förtjust undrar vad för kul som är på gång nu!? Hm…idag var det ju faktiskt riktigt jobbigt att föbereda dem för hovslagaren för av någon anledning hade leran från igår när jag spolade dem, fastnat! Den satt verkligen fast! Natalie och jag svettades inne i spolrummet med skrapor av alla de slag och riktigt varmt vatten men det släppte inte…! Typ 45 min senare var de äntligen ok rena och hovslagaren dök upp precis när jag var klar.

Började med Qido som verkligen är livlig nu och hingstig, men han var jätteduktig och nafsade glatt i höet jag höll i handen, som fick fungera som en ”stå-still-muta” denna gång då han förmodligen hoppats på att promenaden från lösdriften till stallet var tänkt att bli en promenad till lösagalopp eller löshoppning och det är ju såklart mycket roligare än att stå still i stallet för hovslagaren, det vill man inte göra om man är hingst och 9 månader… 🙂

Sedan var det Quramies tur, hon har nu fått skor runtom inför igångsättningen, så nu kan jag rida ut!! Ska bli jätteskönt, tycker det är vansinnigt svårt och tråkigt att sätta igång en så pass ”lång-vilad” häst i ridhus eller ridbana, jag vill ju rida rakt fram för att få henne dels rakt men bäst balanserad i kroppen då hon varit väldigt oliksidig. Dock ser hon riktigt bra ut nu efter Li var här i förra veckan och behandlade.

Efter Q & Q var klara med hovslagaren var det dags för en lite besiktning av Qido som ska åka till ny ägare imorn! Så han fick äntligen sin springtur i ridhus och visade stolt upp sig och hingstfrustade för fullt. Quramie tycker ju också att dessa springa-fritt-moment är jättekul så hon verkade lite besviken över att jag höll henne i linan och longerade denna gång men annars får jag inte tag på dem på en stund och veterinären hade nog inte uppskattat det tempo som blivit då heller. Allt gick bra i alla fall och jag la märke till att Qido rörde sig lite bättre nu, det går verkligen fort fram.

Riktigt tråkigt väder idag, ösregn och plötsligt snöstorm, sedan ösregn igen…. 🙁 Hagarna som precis igår torkar upp längst ned. Blir galen på detta dåliga väder som varit länge nu, det är som om det vore höst ute och inte vår. Längtar efter solen! Varmt behöver deet inte vara med solen måste komma fram nu!!!!

Åkte senare på dagen med Natalie till Hööks för att glo lite på hästprylar såklart. Återlämnade ett träns jag köpt och faktiskt varit väldigt nöjd med men hittade häromdagen ett som var snäppet bättre och kunde förstås inte avstå från det så Hej då Hööks tränset! Bytte detta mot superbilliga OCH faktiskt rätt snygga gummityglar till Hööks tränset med remont som ska bli Chindras träns nu. Hittade också bra boots för transportering, bruna såklart, och natalie köpte ett regntäcke och mineraler till Molly.

Väl hemma på kvällen hade jag tänkt jobba vidare med nya hemsidan, det är ganska nära att den blir klar snart men orkade inte! Tog ETT glas vin och knaprade dill chips och höll typ på att somna i soffan kl.19 eeeh? Pensionär eller!? Min sambo som var iväg på jobb fick ett beklagande sms av mig innehållande lite irritationer kring att jag var trött, gillar inte att vara trött när jag INTE ska sova än!! Han föreslog en Red Bull, bra idé! Efter intag av det kunde jag åtminstone se två filmer på tv och sedan världscupen som jag sett fram emot men något jobb med hemsidan blev det inte! 😉 Nu kl.23 ska jag sova för imorgon är det mycket på gång!