Igång med dressyrtävling igen!

Stall Lövholmen

Nu är vi igång även med dressyren igen, med bara ett fåtal tävlingar under hösten innan tävlingsterminen avtar startade vi upp på Botkyrka med en LB för Hibbi som inte tävlat dressyr på ett tag nu, det gick jättebra!

Under veckan har Hibbi känts fin i formen, bjudning och allt rullar på i rätt riktning, hon är starkare och smidigare och ridbarheten ökar för varje dag känns det som – härligt – och också roligt att det i alla fall fungerar med en av hästarna i teamet 😉 Resten de strosar ju bara i hagen…

framridningHibbi

Gullan har haft en bra känsla inför tävlingen och Hibbi var också något mindre spänd igår än tidigare dressyrtävlingar, förhoppningsvis ska det gå att jobba bort det här med tävlingsnerverna hos henne, åtminstone på dressyrbanan kan man tycka UTAN alla hinder att titta extra på 😉

Vi tyckte alla att det gick jättebra och vi blev också jättenöjda med procenten på dryga 65% och Gullan och Hibbi tog ledningen direkt! 🙂
Åh, tänk om vi fick vinna tyckte vi förstås, men så blev det inte, länge låg de på 2:a och 3:e plats och vi väntade för att se om det skulle bli prisutdelning till häst….

rosatäcke

Men det blev en 4:e plats och in till fots!

prisutd

Jättenöjda var vi med resultatet dock och Hibbi har avancerat lite till, målet för hösten blir en LA, hon har ju tävlat LA tidigare men då var det mest i brist på annan klass när vi åkte med alla tre hästarna så det var inte särskilt välplanerat. Nu är hon mer redo och med en till LB före dess hoppas vi att hon blir rätt matchad.
Kanske kan vi gå upp i msv med henne också nästa år!?! Eller hur Gullan! 😀

HibbiGrosett

Status på övriga hästar är att Phantasia är mycket bättre i sin hov efter det beslag som veterinären påtvingade ha ha, mina invändningar visade sig vara fel vilket jag är glad för! 🙂 Däremot har hon en hälta fram på det andra benet som nu kan utredas förhoppningsvis lite enklare när sprickan är under kontroll. Det blir alltså ett besök till på kliniken inom kort. Bland annat ska vi ultraljuda och leta ev. mjukdelsskador.

Chindras plötsliga hälta håller i sig, något är fel i hoven, troligtvis inte en böld, men vad? Funderar kring fästingsjukdom, fång, hovben eller annat diffust då hon även och också helt plötsligt fick feber och tjocknade i benen. Samband eller inte, oklart är det i alla fall.

spritrosa

Lindor, omslag och försök till bättring från min sida har inte hjälpt, febern var kortvarig bara några timmar och har inte kommit tillbaka. Immunförsvaret hos henne är dåligt, det ska bli vaccinationer för detta inom kort på henne men tills dess händer ingenting, jag avvaktar och ser hur hon mår vartefter.

höstihagen

Hon och Activia är ute på lösdriften och driver omkring i hagen, nöjda är de ju men Activia är pigg och undrar uppenbart varför vi inte tränar och hoppar, hon tycker nog att vila i två veckor räcker och nu kan vi sätta igång igen! 😉

Hon galopperar friskt för sig själv i hagen då och då under dagarna och jag oroar mig stillsamt inombords över hur det ska gå med hennes box konvalescens efter operationen som ska ske IMORN!!!
Min hjärna verkar ha stängt av oron inför operationen och jag känner bara håglöshet och total hjälplöshet inför det här och hoppas att det ska gå bra. Försöker intala mig det och behålla lugnet.

Håll alla tummar för oss imorgon!!!