Intensiva dagar!

Stall Lövholmen

Ja, det blir inte mycket tid till bloggen numera även om jag skulle vilja skriva varje dag så är det ingen tid över till det, dagarna nu är intensivare än någonsin men det är kul. Jag är nöjd med livet 🙂

Kommande vecka är det dags att börja rida 5 dagar i veckan istället för 4 dagar, främst för Activia och Phantasia som hittills ridits igång först med 3 dagar i januari och 4 dagar i februari, i kombo med 6 dagar skrittmaskin då förstås, och nu blir det alltså 5 dagar. Puh.. jag får att göra!

Hibbi rider ju även Gullan så hon har varit igång 5 dagar hela tiden och mer än så planerar jag faktiskt inte in för hästarna i dagsläget för när de börjar tävla sedan så blir det ändå 6 dagar och bara en vilodag så det känns lagom 😉

Har verkligen tagit tag i detta med ridningen på så sätt att jag verkligen jobbar hästarna (och mig själv ha ha) varje pass och det är både roligt och jobbigt men det betalar sig snabbt vilket såklart motiverar till att fortsätta och hela tiden utöka ”svårigheterna”.

Phantasia får traggla jättemycket skänkelvikningar, hon är lite ålig och vill gärna böja sig i alla möjliga former och på det är hon också lite stel i sina sidor, men det börjar kännas väldigt bra.

Phskogen

Hon är pigg och glad och sprickan i hoven verkar inte göra väsen av sig. Ser så mycket fram emot att tävla henne igen, det blev ju inte så mycket förra året.

Activia-nosActivia är väldigt frustrerad över att det blir jobbigare med ridningen nu, alltså att jag kräver mer och mer, dels med skänkelvikningar för henne (kör en Haking övning med alla hästarna som verkligen aldrig går att få till perfekt så jag kommer väl få hålla på med den i flera år framöver) men främst att få igenom henne i sidorna och det vill hon inte alls minsann, då blir hon rätt sur och studsar fram och försöker resa sig. Men det är ganska milda protester och hon accepterar så småningom att vi ska gå vidare i utbildningen och med några veckor till på dessa övningar så har hon nog kommit underfund med att det inte är så komplicerat som hon verkar tro ha ha 😀

AisolenistalletDet har varit fantastiskt väder i början av veckan, riktig vårsol! Så mysigt.

Tiden rinner iväg i stallet om dagarna hur effektiv jag än försöker vara, dessutom hade jag mycket jobb i studion vilket ledde till att jag satt uppe alldeles för länge en kväll eller snarare natt och då blev förstås resten av veckan helt förstörd.

HisolenJag kan INTE bryta det minsta i mina rutiner med att sova och äta då är det kört direkt och så blir jag supertrött och orkar ingenting liksom! Då blir det inte kul att gå upp och rida på morgonen när det känns som att vilken summa som helst skulle göra det värt att få ligga kvar i sängen en liiiiten stund till…

Hibbi är det kämpigt med, hon stretar verkligen emot på alla plan just nu, hon är spänd och hon lossnar inte trots alla möjliga upplägg på ridningen, det enda som verkligen fungerar är att rida utomhus och det går ju inget vidare än så länge men i fredags hade jag lite tur och vägen blev mjuk mitt på dagen så då fick både Hibbi och Phantasia galoppera där och vara ute och det var verkligen välbehövligt för både dem och mig, det är ju sådär kul efter ett antal månader i ridhuset och övningsinspirationen börjar ta slut lite nu.

Hpåvägen

Vill ut och rida på utebanan NUUUUUU! Längtar! 🙂 OCH att rida ut såklart, det är för isigt än så länge och ingen vits när det bara går att skritta. Hästar behöver verkligen så mycket mer motion och rörelse än vad många inklusive jag själv gör, men nu försöker jag i alla fall att få till ordentliga pass varje gång.
Men snart går det nog att vara ute.. bara lite mer sol så tittar både stigarna och utebanan fram snart!!

För ovanlighetens skull var jag och Fredo iväg på en föreläsning som handlade om vardagsekonomi, det var Charlie från Lyxfällan som föreläste och det var intressant och han gjorde det på ett riktigt humoristiskt sätt så det kan jag rekommendera er att gå på, vet inte vart jag hittade dessa gratisbiljetter men det finns nog att hitta på google om man bara skriver in hans namn eller företag Balansekonomi.

föreläsn

Som med många andra ämnen vill man fördjupa sig även i detta vilket han såklart påpekade att man då måste gå en lite mer avancerad (och förstås dyr) kurs eller kurspaket och det blir nog inget av med det, jag har ju min mentala coaching som kommer att gå in på alla områden skulle jag tro innan vi är klara.

Mental coaching är väl egentligen helt fel uttryck, skulle säga ”livs-rådgivare” snarare. Har inte varit där på ett tag nu, coachen har mycket att stå i, men snart är det dags för en ny session. Tanken om att sitta på Chindra inom några månader börjar kännas som en plan nu istället för att jag oroar mig för hur det ska gå så det känns kul och lite nervöst samtidigt. Jenny som hjälper till med Chindra nu utöver Gullan har kunnat rida mellan 2-3 dagar i veckan nu så det rullar i alla fall på med Chindra vid sidan av de andra som jag själv sköter det mesta med så det känns bra. Hon har varit snäll också – bra! Me like.

Chindra går oftast ut direkt på morgonen medan jag ska rida de andra men hon själv tycker inte alls att det är kul och ibland står hon tryckt intill Activias fönster och försöker febrilt se vad vi gör i stallet så jag får öppna fönstret där så hon får vara med lite ha ha 😀

ChoA

Generellt så har vi lite egna rutiner jag och hästarna om dagarna, de har lite olika egenheter kring hur de vill ha det. Chindra vill ju helst vara kvar inne om de andra är det då som jag skrev och Hibbi har inte bråttom utan väntar tålmodigt på sin tur men eftersom hon oftast inte vill äta morgonhö då hon får mycket på kvällen så rider jag henne först för det mesta.

Activia tycker inte om att stå och vänta inne så ibland får hon gå ut i hagen direkt eftersom hon oftast är nr 3 i ordningen. Phantasia som är nr 2 tycker om att äta sin frukost i lugn och ro och trivs att göra det inne men väl klar har hon inget tålamod alls så då får hon sysselsättas ibland även på stallgången med kärran framför sig och så ställer hon sig gärna med rumpan utanför dörrtröskeln så är hon nöjd 😉

Phhö

Är inne i en väldigt intensiv period just nu med precis allting känner jag, det är 100% musik och 100% hästar om dagarna. Försöker dock att vara ledig från hästarna på helgerna så mycket som möjligt för att fokusera ännu mer på musiken då.

Tävlingar med hästarna får troligtvis vänta till april, var tänkt att påbörjas i mars men jag känner mig sugen på att träna igång mer och sedan välja ut vissa bra tävlingar i år snarare än att rida så många starter som förra året. Ja, vi får se vad som dyker upp.

Nu ska jag fortsätta njuta av resterande del av min lediga helg innan jag tar nya tag i veckan med fler riddagar!