Lyckad tävlingshelg i Mariefred!

Stall Lövholmen

Vaknade betydligt piggare imorse än igår även om det var segt att komma upp och igång efter gårdagens starter, det blev lika tidig avfärd idag vid 7 tiden och hästarna kände sig säkert också lite möra.

Idag hade jag hjälp av Alexandra och det var välbehövligt med hjälp idag liksom igår för att få det att flyta mellan klasserna, idag var det dessutom lite färre starter och vi hade ett bra teamwork för att byta mellan hästarna snabbt utan att det blev alltför stressigt.

Activia var först ut igen, idag med en vinröd outfit! 🙂

Aoutfit

Vi hinner bara fota henne före start ha ha 😀 för sedan rullar det på tills det är klart och så vips har vi glömt och inte heller hunnit att fota något alls på de andra 😉

AhopparJag var ju en aning tveksam inför att starta 1 m idag igen, hade som jag skrev igår föredragit en lägre klass för att göra det extra enkelt eftersom gårdagen ändå var mastig för henne som är så grön.

Men – jag hade inte behövt oroa mig, lugn som en filbunke hade hon redan smält gårdagens intryck och gjorde en för henne mycket stabil runda i denna klass, jag tog inga risker med utbrytningar idag utan höll upp huvudet på några hinder för att inte få en smitning åt sidan men det hade nog inte behövts! Tempot var också bra idag när hon inte blev alltför varken stark eller framåt/oreglebar. Mycket nöjd helt enkelt och så satte vi ju första kvalet till 4 årschampionatet dessutom! Duktig Activia <3

phgaloppActivia verkade själv belåten och stod med slutna ögon och totalt avslappnad efter rundan var klar och vi skulle byta hästar.

Hästarna stormtrivs verkligen i bilen som de ser som sitt ”mobila” stall och vill helst kasta dig in där och mysa med varandra hela tiden vilket är bra för de är trygga och snälla att ha med och allt flyter på väldigt enkelt under dagen när de inte varken stressar upp sig eller skriker efter varandra.

Det gör mig lugn också och helheten med tävling i största allmänhet blir trevligt, effektivt och utvecklande när det går att koncentrera sig på att rida istället för att hantera bökiga hästar som inte kan fokusera!

Phhoppar

Phantasia bytte jag ju klass med från 1.20 till 1.10 och trots att jag glömde sporrarna och fick ha lite ponnyskänkel och muntra smackningar fick jag lite fart i henne trots allt och vi kom 2:a!! 😀
Väldigt nära vinst så det var såklart synd men var väldigt nöjd med rundan även idag! 🙂

Synd att hon inte heller idag fick ta emot sitt pris själv men Hibbi som skulle gå avd B i samma klass måste ut och ridas fram före så det är inget annat att göra än att gå in med henne förstås. Även idag blev Hibbi lite upplivad av ärevarvet och studsade energiskt omkring sedan på framhoppningen och verkade på G!

Hgalopp

Rundan idag var något mer ”kontrollerad” än igår när hon var lite mer framåt, det märktes att hon också tävlat igår och var en aning mattare men det handlar om små marginaler, hon kändes ändå som om hon var i mycket fin form även idag. Riktigt roligt med sådan respons ifrån henne att rutinen kanske börjar komma?
Det var nog nyttigt att gå två dagar på samma bana och hon satte en nolla även idag!!

PhcloseBåde Alexandra och Madde som hjälpt till i helgen har verkligen spelat en viktig roll i sammanhanget och verkligen varit till stor hjälp för att få detaljerna emellan starterna att fungera så bra som det gjort. Supertack till er båda två!!! <3

Det har inte alls känts jobbigt att ha med alla tre hästarna i två dagar – tvärtom – jag tycker att jag fått ut jättemycket av den här tävlingen ridmässigt och rutinen för tävling generellt blir ju ljusår snabbare och bättre genom att rida fler hästar på samma tävling!! Det blir liksom bara rida som gäller från det att man kommer dit tills det är dags att åka hem.

Hästarna var förstås glada att komma hem lite tidigare idag och hinna vara ute i hagen längre än igår när det blev en väldigt lång dag, Hibbi och Phantasia rullade sig om vartannat och kliade varandra nöjt intill höhäcken så de kunde ta en tugga hö emellanåt också 😉

HoPhkliar

chindrasjukkhageChindra har som vanligt tålmodigt väntat hemma och haft tråkigt i sin box och sjukhage medan resten av dockhuset varit på turné, hon är verkligen cool som liksom finner sig i att underhålla sig själv hela dagarna när vi är borta.

Det är ju knappt så att hon ser andra hästar direkt på nära avstånd, de finns ju i beteshagarna runt gården men hon står rätt ensam där hon är.

Önskar så att hon fick vara med hon också, hon skulle nog komplettera de andra ypperligt när det kommer till lugn-och-cool-i-bilen-inställningen men när det kommer till stabiliteten som de andra har alla tre så är hon nog däremot en lite vildare variant 😉

Middagmapa

Fixade iordning alla saker för tredje dagen i rad nu men det gick lättare idag när jag vet att jag kan sova ut lite imorn och inte ska rida på (minst) några dagar…!

Strosade runt på gården i sakta mak ett bra tag innan jag gick in, Fredo hade fixat finmiddag, grillat med tillbehör, och mamma och pappa kom över på en spontan middag så det blev en trevlig eftermiddag med några glas vin och jag känner mig bara så nöjd med helgen!

hrosettern

6 rosetter av 8 starter liksom, träningen och den intensiva ridveckan som varit kanske gav lite resultat trots allt?! 😀

Hibbi fick äran att bära alla rosetter för foto igen, hon måste ju tro att hon är väldigt framgångsrik som springer ut och in på ärevarv och har en hel hög rosetter på sig?! Kanske bra för självförtroendet eller!?! 😀

Nu blir det troligen några veckors tävlingsuppehåll tills Sundbyholm drar igång i slutet av juli, om det blir något före dess återstår att se, ska fundera lite på saken…

Först ska hästarna och jag återhämta oss lite och bara ha det skönt och ledigt några dagar 🙂 Jag behöver det säkert mer än dem, skönt ska det bli i alla fall!