Ont i axlar o armar…

Stall Lövholmen

Gårdagens aktiviteter blev visst för mycket, inte för mitt ben utan för mina axlar och armar. Den del av kroppen tillsammans med mitt höger och friska ben som får jobba mest just nu.

Jag har sedan tidigare haft en hel del problem med muskel inflammationer i axlar och ”leder” lite här och där, knäna är svaga och vissa rörelser är jag riktigt dålig på att orka med då det blir obekvämt och kan smärta till lite.

Detta tänkte jag förstås inte på igår att jag kunde få problem där nu också om jag var ute mer än vanligt, men igårkväll så somnade jag som ett spädbarn kl.21 med öppen mun och låg som en groda i soffan med armar och ben åt alla håll.

Jag vill ju helst inte somna så tidigt för då vaknar jag ju så himla tidigt eftersom min sömncykel just nu verkar vara exakt 7 timmar. Det stämde förstås och kl.04.00 vaknade jag och var förstås så där super kissnödig igen… vinglade upp på kryckorna och lyckades ta mig tillbaka till soffan och faktiskt SOMNA OM!!!! Sedan gick det inte att sova vidare från kl.07 och det var åter bråttom till toaletten. Detta är ett irritationsmoment att det ska vara så himla bråttom nu när man är så långsam?!! 🙁

I vilket fall måste jag nu tänka mig för så jag inte får så här ont i axlar, nacke och armar efter att jobba med benet för då kan jag ju inte göra någonting alls till slut om allt på kroppen utom mitt brutna ben måste vila upp sig?! Dumt.

Frågan är då om det blir en dag inne idag, känns tråkigt men vad ska man göra… En sak som är positivt i det hela är att jag var så nöjd igår kväll med min insats, det värmde och kokade i hela kroppen och kändes så där härligt som att man gjort någon nytta, benet var fullt upptaget med sitt och resten av kroppen var bara sååå trött och mosig. Gick absolut inte att hålla ögonen öppna så nattens sömn blev i soffan istället för i sängen där jag föredrar att sova så det blir lite miljöombyte på dagarna åtminstone, säng – soffa – säng osv.

Är i övrigt pigg och ska försöka göra någon nytta inne idag då om det inte blir någon utomhustur, jag får se hur det känns om jag klarar det eller inte. Imorgon kommer det bli en lång dag däremot, då ska jag först läsa av elen på gården om jag orkar, med assistans av Fredo såklart, kommer inte åt alla krångliga ställen att läsa av pga kryckor/rullstol. Därefter ska vi till Huddinge för att röntga om mitt ben och i samband med det skulle jag vilja få tag i ansvarig läkare och även träffa sjukgymnasten, ingen av dem har kallat mig och jag känner att jag har tusen frågor till dem och är i behov av en s k vårdplan som borde varit i min hand redan när jag lämnade sjukhuset. I vårdplanen får jag ju svar på många av de frågor jag nu istället för jaga alla ansvariga (?) för.

Sjukt dåligt skulle man kunna säga.. 😉