Regnig men bra tävling!

Stall Lövholmen

Ja det blev en riktigt regnig tävling i söndags på Mälarhöjden men trots ett visst motstånd att åka på tävling i regn när man ska gå ur sängen tidigt på morgonen så tyckte jag dagen ändå blev riktigt bra.

Man måste liksom släppa det där med dåligt väder och bestämma sig att är det tävling är det oavsett väder och så får man klä sig därefter och försöka göra bra förutsättningar med att ha med sig ombyte till sig själv och hästen osv. Helt enkelt den gamla klyschan ”det finns inget dåligt väder…” även om det känns trögt i den varma sängen på morgonen att masa sig upp.

H_hopp_ute

Hibbi har känts väldigt fin när jag tränat hemma, hon har fått hoppa lite extra intensivt den sista veckan men även sedan några veckor tillbaka har det varit mycket bommar och hinder. Hibbi är en ganska tittig och spänd häst på tävling men den senaste tiden har hennes hoppvilja känts väldigt bra så även när hon tittar så hoppar hon glatt ändå så snart hon sett ”vad” hon ska hoppa över ha ha 😀

H_banan1

I dessa klasser gör det ju inte så mycket men det blir lite knivigt om hon ska ”titta först” i 1.20 klasser liksom…

Startade en 95 cm först.

Rev sista hindret i grunden och tyckte väl inte jag kom så tokigt på det så hon såg säkert något utanför banan där som tog uppmärksamheten gissar jag. Hon såg ”mycket” saker på den sidan banan hela tiden 😉 Gladde mig åt hennes energi men tog det ändå lugnt för hon behöver som sagt få hinna se hindren så även om hon kan tyckas vilja ligga på samtidigt så har jag lärt mig att det är bättre att bromsa lite med henne ibland.

Mälarhöjden var väldigt generösa och lät alla ekipage hoppa fram på ett hinder på banan och även också hoppa hinder nr 1 före start och för en häst som Hibbi är det mycket värt, för både henne och mig så blir känslan lite mer avslappnad inför själva starten. Anledningen var att framridningen ansågs för klafsig men jag vet inte, jag har varit med om så mycket sämre framhoppningar och Hibbi är ju inte alls känslig för underlag så hon klafsade glatt på där i ösregn. Ösregn verkligen hela dagen!

Red sedan en 1 m klass och hade ungefär samma känsla i den, det kändes bra!

…Men jag kunde kanske varit lite mer bestämd på vattenmatte-hindret, riktigt sååå mycket behöver hon inte få titta ha ha 😀 Så den petade hon då.

H_banan

Men ändå – jag är väldigt nöjd och ser fram emot nästa start om några veckor.

Det blev lite dåligt med bilder för att vi helt glömde bort det i regnet!! Men film i alla fall som Fredo fixade <3

phplasterphbakomdorrHemma är det fortfarande vila för Phantasia som har plåstrats om i förra veckan på BÅDA bakbenen för sår… suck.

Men nu är hon faktiskt bra och som tur var slapp vi penicillin procedur.

Phantasia och Hibbi har fått gå själva i hagen och husera ensamma i lösdriften under några dagar för att Activia inte ska störa läkprocessen och jaga omkring med Phantasia. De har förstås uppskattat detta då speciellt Phantasia tycker om ligghallen och att få stå med och hänga med lite i stallet när jag fixar där 🙂

Sparken på halsen däremot är fortfarande rejäl, hon har fått en blödning där, och den besvärar henne lite så ännu går det inte att rida. Activia skulle fått sin skada undersökt i helgen men i sista stund fick veterinären förhinder så det var ju otur, alltid bekvämt med hembesök när det går att få till.

phspark

Så jag rider Hibbi och Chindra just nu, med Chindra är det också fokus på hoppning!

Även om det förmodligen låter helt crazy så har jag en fundering på att åka på en tävling (!) med henne i nästa vecka men jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Reglagen i ridningen börjar fungera bättre nu efter att ha ridit henne bara 4 gånger men i hoppningen är vi inte riktigt synkade. Hoppar gör hon ju och jag med och vi hoppar över samma hinder, men ”hur” vi ska hoppa över hindret är själva detaljen att öva på ha ha 😀

Ch_hoppar

Nåja, öva lite mer så får jag se sedan hur det känns och om jag ska våga mig på att vara lite ”wild” och åka iväg med henne eller play it safe och vänta tills jag förberett mig mer. Har liksom hoppningen lite själv i kroppen just nu och på sommaren är ju hästarna ändå lite mer loja vilket kan vara skönt med en häst som Chindra som har mycket energi. Frånsett det så är tävlingen, som jag mer ser som en träning och ett sätt att lära känna Chindra lite mer på en annan plats än hemma, väldigt basic med klasser från 50 cm vilket är extremt ovanligt att det finns så ja, det är ändå en del faktorer som känns rätt även om förberedelserna är väldigt korta.

Så jag vet vad jag ska fundera på tills i nästa vecka då 😉