Tävling Mariefred!

Stall Lövholmen

Idag är det måndag och första dagen på min sommarledighet som jag bestämt mig för att ha i år  – och det känns så bra!! Men först ska jag berätta om helgens tävling i Mariefred som jag är väldigt nöjd med.

PhhuvudI lördags gick Phantasia en 1.25 klass, hon kändes väl rätt seg får jag säga när jag red fram, hon tycker nog också att det är dags för ”sommarlov” nu ha ha 😀

Men det löste sig fint inne på banan där hon kvicknade till lite och frånsett ett litet onödigt pet med EN bakhov, förmodligen för att jag svängde lite för tidigt i luften, så var rundan bra och så kommer nu det där OM:et att hade vi inte rivit hade vi kommit 3:a vilket hade varit toppenkul!

Men.. nu gjorde vi ju inte det.

Jag är förstås nöjd ändå men har då fortfarande ett kval kvar till 1.30 som jag bestämt för att jag ska rida i år med Phantasia om hon fortsätter må bra efter sommaren. Så då är det på´t igen bara!

Det är ju också så länge sedan 1.20 tiden nu så jag är nöjd att bara vara tillbaka och känna lite på det igen!

Phkomb

Hon var denna gång mycket lugnare att ha med sig och verkade inte tro att resten av gänget var med på tävlingen så det var väldigt behagligt båda dagarna med både henne och Activia som var hur lugna och chilla som helst och bara njöt i det fina vädret.

Phoxer

Detta är ju en mycket trevlig tävlingsplats, nästan lika lugnt som på en dressyrtävling vilket jag verkligen gillar, skönt att det inte känns stressigt även om det va rätt lite starter.
De hade kunnat vattna banan lite under på dagen på lördagen kan jag tycka då den blev väl hård, dammig och gropig eftersom de inte heller verkade sladda den mellan klasserna.

På söndagmorgonen var den vattnad och fin men sladdades inte heller mellan klasserna och ja, jag kanske är petig men tycker det är viktigt med bra underlag när man tävlar så hästarna inte ska skada sig i onödan för att underlaget är gropigt så att säga. Det håller mig dock inte borta från denna tävling för den är så trevlig i övrigt så dit åker jag gärna igen!

Söndagen var Activias dag, det var som sagt skönt att ta dem en och en för en gångs skull och inte alla tre samtidigt, tror detta koncept passar mig generellt bättre än att ha med alla tre samtidigt om det inte handlar om att hoppa låga klasser då det inte krävs lika mycket energi och tid till framridning och så, men visst är det kul med alla tre med, det får väl bli av det framöver också förstås men just nu passade det här perfekt.

Jag har känt den senaste tiden att jag går lite på halvfart själv och verkligen behöver paus från ridningen för att göra annat och bara vara lite ledig också, ifrån allt! Så denna tävling fick jag ta de sista krafterna och motivationen till att komma igenom och se fram emot idag 🙂

Även om det är kul väl på banan så är det ju månader av dagligt slit hemma för att ha den där minuten på banan när allt ska fungera… och det är väl just det som är skönt att vara ledig från ibland.

Agaloppbanan

Activia som känts väldigt bra att rida hemma den senaste tiden kändes lika fin på tävlingen och skuttade glatt omkring på framhoppningen och verkade tycka varje språng va lika kul 😀

Ahoppkomb

I första klassen som var en 1 m var hon väl kanske lite väl stark och ville framåt så det blev ingen vidare ridning från min sida, helt plötsligt var det liksom ”jag och Activity” igen för typ 20 år sedan… Lite mycket hand alltså här och där. Men, det var en ok runda ändå. Felfri! 🙂


Ljudet försvinner efter en stund, youtubes regler med musik dit och dit…

Vi chillade lite mellan klasserna, det var varmt så Activia fick en skön kall handduk på sig och så tog vi det lugnt i solen 🙂 Det var precis lagom länge mellan starterna och hon kändes åter fin på framridningen till 1.10 klassen som skulle bli hennes (och vår) debut!!

Achillarmmadde

Var lite spänd på detta hur det skulle gå, om hon skulle reagera på höjden eller ja, om jag själv skulle tycka att det kändes svårare osv, med en ”ny” häst som man går upp i klasserna med kan man aldrig veta förrän man provat – och det har vi nu! Och det gick ju jättebra, rundan kändes toppen!

Det var en väldigt lagom bana att debutera på, bara några ”masade” hinder så det kändes lätt.
Hon var väldigt säker och verkade tycka det var jättekul, hon försökte sig till och med på en liten bock efter hinder nr 5 som jag förstås planade ut rätt snabbt för så kul skulle vi inte ha det tyckte jag ha ha 😉

jagoArosetter

ArosetterInte så mycket mer att säga än att hon är en mycket fin häst med en härlig inställning och jag njuter av att hoppa med henne och tycker att det känns som om vi passar väldigt bra ihop!

Så för att avsluta vårsäsongen kunde det inte ha gått bättre, egentligen med båda hästarna även om jag fått lite stolpe ut med Phantasia i de senaste starterna med 4 fel. Vi tar igen det sen!

Hem då igår från tävlingen i hyfsad tid och fixa med hästarna som äntligen fick komma ut i sommarhagen!!!!

Det brukar ju kunna bli lite livat när de ska ut första gången så jag hade tur att få hjälp av Madde att få ut dem, Madde var ju med på tävlingarna båda dagarna och hjälpte mig så det var toppen!

betessläpp2015

Åh, så glada de var!

OCH jag också!!!
Äntligen!
Sommar!
Ledig!
Ingen mockning!
Ingen passning (mer än att se till dem då..)
Sovmorgon!
Tid till studion..!
ja…you name it 😀

Vi njöt allihop med andra ord!

Hkickarbetet

Efter en stunds galopperande och busande så lugnade de ned sig och turades om att klia varandra och Chindra verkade mest nöjd med att alla nu ska gå tillsammans i hagen ett tag.

Chkickarbetet

Jag hoppas de ska hålla sig ifrån skador och har tänkt både en och två gånger på om jag verkligen skulle göra det här… men, samtidigt så vill jag gärna ha lite ledigt från de vanliga rutinerna och hästarna mår ju jättebra av det här så det fick helt enkelt bli så nu.

Phbetet

Sedan brukar de inte bråka så mycket i sommarhagen, det är mer i lösdriften konflikter kring maten uppstår, främst då för drottning Activia som ska ha allt själv. Inte äta förstås, utan bara passa så ingen annan får 😉

Efter det var klart med fixandet lite i hagen med vatten och tillbehör så hästarna hade det bra fick vi ila iväg och köpa korv med tillbehör jag och Fredo, på kvällen skulle vi nämligen ha den årliga korvgrillningen för de hyresgäster som ville vara med efter att den årliga sommarstädningen var avklarad.

Korvstallet

Det blev en trevlig kväll med lite vin roligt nog så jag njöt av att omkring kl.21 vara klar med alla åtaganden och så småningom runda av den långa dagen igår med att somna i soffan och vakna där imorse och sätta igång med dag 1 på mitt ”sommarlov” som förstås hade en del uppgifter att ta tag i det första jag fick göra, men jag ska försöka nu att plana ut ALLTING till att göra så lite ”nytta” som möjligt.

Helt enkelt prova det här med att vara LEDIG.
Vi får se hur mycket som händer i bloggen under tiden med andra ord.

Trevlig sommar so far i alla fall allihopa!
Hörs!