Tävling och veckan som varit

Stall Lövholmen

Tävling idag i Botkyrka med Hibbi, det blev inte riktigt den runda jag tänkt mig. I veckan har det varit full aktivitet med allt möjligt, störst projekt blev det med avlopps trubbel vid stora stallet. Chindra har blivit riden och jag har knåpat med krångliga gardiner i huset och modifierat om dem till nya uppsättningar. Det och mycket mer i denna vecko-update!

Hade en föreställning av hur jag skulle rida idag och hur Hibbi skulle kännas, det blev dock inte enligt planen. Ritten var förvisso felfri men tyckte ingenting stämde. Avstånden mellan hindren kändes helt fel, antingen stegade jag hur konstigt som helst eller så var det knasiga avstånd? Jag har förvisso hyfsat dålig koll på hur jag ska rida när det inte är ”normala” antal meter ex vid utomhus säsongen brukar jag behöva tänka till för att sätta rätt tempo, 350 eller 400 m tempo. Inomhus har jag dock aldrig upplevt det här problemet med att hitta ett ”normalt” tempo där avstånden liksom bara flyter på och blir rätt.
Tyckte inte rytmen blev bra alls och den brukar ju alltid fungera med Hibbi. En av hennes styrkor.

H1.10BRSrosett

Hon kändes fin på framridningen och hon var överlag väldigt avslappnad på tävlingen – inte en enda gnäggning idag, hon kan ju skrika som en stucken gris och undra om alla andra i ”familjen” också är med någonstans på tävlingsplatsen? 😉 Väl på banan var hon också rätt avspänd förhållandevis och jag tog det lugnt emot första hindret för att få in mina 7 språng till nr 2, lite för lugnt så Hibbi hann titta till på 1:an och sedan blev det bara orytmiskt allting!

Jag är dock nöjd ändå för Hibbi gjorde vad hon kunde och jag måste bli bättre på hur jag ska rida på avstånd som inte känns ”normala” som idag, Hibbi brukar ogilla att jag pressar tempot så det kan lätt bli lite förvirrat i mitt huvud då hur jag ska ta mig an ett avstånd som ex 27 m som det var mellan 1:an och 2:an, rida fram på 6 språng eller tillbaka på 7… Till sista hindret borde det varit normala 6 men jag kortade väl av vägen för mycket, jag vet inte…

Ja, nu blev det som det blev och hon fick bli lite kvick i sina ben idag och jag får jobba på med analysen av det här till nästa år. Jag tänker nog nu att jag nöjer mig med tävlingar för i år, börjar tappa fokuset och känner för att starta upp tidigt nästa år istället och komma igen då! 😀

ChoG

JoChI veckan har Chindra blivit riden av både Gullan och Jennifer faktiskt som kom på besök i helgen! 🙂

För Gullan är det väl mer eller mindre ridpremiär på Chindra frånsett en skritt tur i skogen för 100 månader sedan typ, när Chindra var igång sist.

Gullan tyckte det gick bra och hon verkade gilla Chindra och tvärtom så det är kul.

Chindra har skött sig super och Gullan och Jennifer har ridit exemplariskt! 🙂 Mycket positivt alltså kring Chindra nu och hon är väldigt duktig och lugn med allt, hon verkar trivas med att få komma igång – ÄNTLIGEN säger jag bara!!!

Lite film från Gullan och Chindra igår:

… och Jennifer och Chindra idag:

PhridhusetYtterligare roligt som varit i veckan är att jag ridit Phantasia igen!! 😀

Sååå länge sedan det var man såg den här vita manen uppifrån, vill knappt fundera på hur länge hon varit borta nu sedan omkullridningen… men samtidigt är det ju inget att fundera på utan istället blickar vi framåt och hoppas sprickan fortsätter växa nedåt och inte går upp i kronranden.

Fungerar det bra är hon igång till nästa säsong i vår igen och då hoppas jag kunna få igång både henne och Hibbi i 1.20 klasser rätt omgående efter uppstart i någon längre klass.

Gullan spenderade hela sin dag i stallet igår och hjälpte till att klippa även Phantasia så nu är hon inte längre så ”ullig” som på bilden utan jättefin! Väldigt tacksam att få hjälp med klippningen är jag, det är så så så så boring!!! Visst, kul när det är klart men fy, nä, inte kul. Hår överallt och tid tar det! 1000 tack till Gullan alltså!!!! <3 <3 <3

Istället kunde jag och Fredo ägna åt oss pyssel i huset, det var ett tag sedan sist. Har varit minst sagt lite trögt att komma igång igen… Har gjort precis allting annat för att slippa ta tag i to-do listan i huset, men så plötsligt tog vi tag i det igår och jag knåpade med att montera ned gardinerna i vardagsrummet, de har suttit där ett tag nu, måste vara sedan huset byggdes…

monterarnedgard

gardinfönstergardinfönsterDessa gardiner är sådana där måttsydda dyra saker som liksom är totalt på plats-och fastmonterade med tusen och åter tusen dekorspikar upptill.
Suck.
Ett antal timmar senare hade jag i alla fall fått ned dem, dragit ur alla spikar och klammers, monterat om dem och fått upp dem i matsalen!

De är hyfsat fina de här gardinerna och ”tillhör” på något vis huset, vi har ju redan bytt ut och tagit bort mycket – nästan allt – som funnits här sedan tidigare och då menar jag både färger, tapeter och stuk i flera av rummen, så i matsalen kan det nog bli bra med den här slotts-stilen tycker vi 🙂
Längderna har åkt i tvättmaskinen en efter en men kapporna var så krångliga att montera att de fick bara åka upp där igen utan tvätt 🙁

monterarlampalampauppsattFredo fick samtidigt som jag slet mitt hår och krånglade med gardinerna sitt tålamod prövat med denna lampa, och även tidigare nu färdig monterade lampor i liknande stil, som har en massa smådetaljer som ska monteras ihop i alla möjliga och omöjliga positioner för att till slut se ut så här, men fint blir det 🙂

Den stora, stora, STORA nackdelen med att bo på stor gård är alla evinnerliga problem som hela tiden uppstår och som ALLTID kostar jättemycket. Det finns liksom inga billiga reparationer, underhåll eller inköp. Allting ska dessutom också var så krångligt som möjligt.

För ett tag sedan var det stopp i ett avlopp vid stora stallet, vi tog ut en spolbil som rensade alla rör och brunnar men det verkade inte helt ok med ett rör så vi misstänkte det skulle bli till att gräva upp och kolla vad det var för del den troligtvis LILLA bit det kunde handla om.

Vi fick hyra en rör-kamera så att vi kunde se vart vi skulle gräva upp och laga.
Det visade sig dock vara HELA röret som var sprucket, alltså… why?… 🙁

rörkamera

Detta har antagligen skett dels för att röret ligger för grunt men också för att det går tung trafik där, truck som lastar ströet och lastbil som hämtar container, plogning på vintern etc etc…

rensar_rörMedan vi höll på och skulle gå ned med kameran ifrån olika vinklar gick det förstås inte att se något hela vägen eftersom det har åkt med grus och sand där rören spruckit och det täpper förstås till helt så det var bara fram med högtryck och våtdammsugare och försöka både spola och suga ut sanden samtidigt.

Det gick väl förhållandevis bra men vilket jobb detta blir, nya rör och grävning och så får man inte gräva sönder vattenledningar och annat som ligger intill.

gräver_rörFör att inte förstöra marken för mycket ska gårdens lilla grävare användas, den fungerar väl ungefär när den vill och man vet aldrig när det är men min brorsa kunde av ren tur lägga en dags arbete på grävning i veckan som kommer så med hjälp av honom som har riktiga gräv skills hoppas vi få ordning på det hela bara på en dag om jag och Fredo hugger i med kringjobbet.

Detta är både ett tråkigt, tungt och drygt jobb att göra.
När det är klart blir det förstås jättebra ända tills nästa problem dyker upp eller tills det här går sönder igen…
Skaffa inte en gård med eget avlopp säger jag bara!

HoAridbananUte är det mest bara lerigt och regnet fortsätter strila mer eller mindre varje dag, tycker det känns lite trögt med det mesta nu, dock inte med hästarna eftersom de är friska och fina <3 men lite så där generellt med allt.

En dag i veckan var det minus 5 grader och sol, så härligt alltså! Jag knagglade runt på ridbanan med Hibbi, Activia stod intill i sin sjukhage och solade sig och såg intresserat på när vi hade vårt arbetspass.

Saknar solen och önskar, hör och häpna (Natalie du får göra ett kors i taket om du läser det här), nästan att SNÖN kom nu för då blir det mycket klarare och ljusare i luften och solen kommer fram mer och det behövs för energin!