Vilken träning..!

Stall Lövholmen

Jag är heeelt slut. Dagens Haking träning med bara jag och en till i ”gruppen” blev intensiv men väldigt givande men nu, redan kl.20.20 ligger jag redo i sängen och kan nog somna när som helst nu känns det som.

Haking gav beröm idag för att jag jobbat på bra med markarbetet med Hibbi, det var kul att höra efter allt tragglande och kämpande med henne. Hon är ju inte alltid den mest samarbetsvilliga samtidigt som hon har alla förutsättningar, lite frustrerande att hon ska ha sina spänningar men ja det är ju så hon är. Hoppa gör hon ju i princip alltid bra och så även idag. Dock tycker jag mig känna att det inte är riktigt 100 med henne så jag fick en snabb tid imorn, nu när det är snö- och isfritt på vägarna, så imorn bär det av för en vet check så kan jag antingen lugnt rida vidare sedan eller så behöver hon behandlas för något. Det återstår att se.

hibbibotrackHon är i alla fall totalt inpackad i back on track kläder ikväll för det blev nog lite jobbigt ikväll för henne med.

Lätt att glömma bort att själv ta pauser när det bara är två som rider som idag för Haking kör ju på med övning efter övning efter övning och själv är jag så koncentrerad och med på allt att jag inte ens märker att det bara går i ett hela tiden på träningen, Hibbi var rätt svettig och trött efteråt.

Fick dock ut väldigt mycket av dagens träning när vi pratade om teknik i luften i själva språnget, för mig alltså, och hur jag sedan ska sitta upp i landningen. Lite som Marcus Ehning ska jag göra, ut med rumpan liksom ha ha 😀

Han är nog min främsta förebild sedan länge och på många sätt, så mjuk och följsam med totalt lösgjorda hästar och jättefin position i alla lägen oavsett häst och hur den hoppar. Riktigt bra förebild tycker jag!
Här är han med Cornado! Kolla in hans position och händer! <3

Ja, vad ska man säga.. Så vill jag rida 😀
RGB är förstås också bra, de rider rätt olika tycker jag, så man kan ta lite av varje från många olika toppryttare.

I övrigt är jag också trött med så mycket ridning varje dag som det blev nu från denna vecka, konditionen gör sig nu påmind att jag inte är van vid 3 hästar VARJE dag, har ju ridit lite mer spritt och mindre dagar i januari och februari och även om det nu ”bara” är 5 dagar så är det mycket nog nu i början. Det kommer väl med formen men just nu är det lite kämpigt med orken fysiskt. Imorgon blir det dessutom två hästar som ska träna dressyr för Pelle…puh.. kommer nog sova gott både inatt och imorgon då 😉

Tur att jag har skrittmaskinen, den får nog trots allt anses vara den bästa ”medhjälparen” i hästvärlden va?

AoPhskritten

Den finns alltid tillhands och är en räddare i nöden när det kör ihop sig med tiden ibland och den hjälper ju verkligen till med kondition för hästarna samt uppvärmning och avskrittning och allt vad den nu kan göra, kolla hältor i trav går ju också fint om det behövs ha ha, svårt att springa med hästen och kolla samtidigt liksom.

Apåvägenmedkatten

Försöker rida ute nu så mycket det går, vägen hemma fortsätter att vara mjuk eftersom det regnar på en del så jag hänger där och galopperar med allihop när det inte är träningsdag.

Igår satt grannens katt envist på staketet medan Activia skulle motioneras, hon blev först helt förskräckt över vad det var som satt där och ville nog helst springa hem till stallet igen, hon borde väl vara van vid alla katter jag kan tycka som bodde hemma i Jönköping?!

Nä, hon var jätterädd för den i alla fall och jag pratade med henne som om hon skulle förstå vad jag sa ”men Activia det är ju bara en katt”.. hon drog en suck och sedan kunde vi hälsa på den och så red vi vidare och allt gick fortsatt bra. Hon insåg kanske att det var en katt då 😉

Mockningen är också lite tråkig nu i mars när det är hö och tusen högar med skit överallt. Orkar inte ens tänka på ”vår-mockningen” när hagarna måste göras fräscha igen… fy vad mycket det är överallt.

mockarhö

Om man börjar tänka på hur mycket skit man mockar när man har häst så kan bli lite lätt irriterad faktiskt. De är onekligen som värsta gödselmaskinerna och ju mer hö de äter desto mer gödsel och desto mer att mocka förstås. Bäst antar jag det vore att ha en mini shetland eller nåt, det kan ju inte bli så många eller stora högar ifrån en sådan eller?! ha ha 😀

FstudionmandolinJa, och så studion, där är det svensk låt som ska göras, svårt det där med text på svenska och svensk pop över huvudtaget.

Annan musik jag skriver just nu är sådan som innehåller lite mindre synthar och mer instrument vilket är kul, just nu är mandolinen framtagen och jag njuter av att inte bara sitta och mixa och trixa med tekniken utan också spela lite då och då.

Till helgen som kommer ska vi ha en liten inflyttningsfest med kompisar till Fredo, eller såklart gemensamma kompisar numera, men mest folk från ett tidigare band, så det ska bli jättetrevligt och det blir nog lite spela av i huset, Fredo har ju köpt ett litet barn-trumset som vi ställt bredvid flygeln och det är väl precis lagom i volym för att det ska fungera med akustiska instrument. Usel kvalitet och kostade då inget knappt, mest en kul grej 🙂

Fredo provspelar:

Jaha, det var början av veckan det, slutet av veckan blir faktiskt lugnare då Gullan som varit på vift i Longon är hemkommen igen (som tur är! måste vila min rid-rumpa som tycker det är jobbigt att gnaga runt i sadeln så många timmar per dag nu ha ha) så hon kommer rida lite under helgen och Elin mockar så jag blir lite ledig igen då, ska bli så skönt och det är verkligen nödvändigt med dessa pausdagar från ridningen!