Stall Lövholmen har med sin centrala men ändå lantliga location ett unikt läge. Hästverksamheten med uthyrning av stallplats har bedrivits sedan snart 20 år och under lång tid har det också investerats och förbättrats i anläggningen som idag utvecklats till att vara en komplett hästanläggning och verksamhet i lagom format.

Se gärna filmen med en rundtur på Stall Lövholmen!

Ridhus

Lövholmens ridhus på 24×54 m har ett modernt fiberunderlag med bra grepp och svikt som lämpar sig utmärkt för både hoppning och dressyr. Ridhuset inbjuder till en härlig ridmiljö med mycket ljusinsläpp och vindnät längs ena långsidan. En liten hörnläktare intill entrén erbjuder plats för ett antal åskådare. I ridhuset finns också en hinderpark och fantasifullt utformade dressyr bokstäver på sargen!

Ridbana

Den 25×65 m stora utebanan på Lövholmen har ett liknande underlag som i ridhuset.
Vid ridbanan finns även lite hindermaterial för utomhusbruk.

Skrittmaskin och solarium

Som uppstallad på Lövholmen erbjuds tillgång till en skrittmaskin under tak för 4 hästar. Ett bra komplement till den dagliga ridningen eller för konvalescenter under igångsättning. För att värma ömma muskler eller bara mysa en stund finns det också tillgång till ett gemensamt solarium i ett av stallen.

Stall

Lövholmen erbjuder uppstallning för hästar och ponnyer fördelat på tre stall, samtliga stall håller god standard och har egen uppvärmd sadelkammare med skåp för varje box samt foderkammare för kraftfoder. I anslutning till det större stallet finns allmänna utrymmen såsom spolrum för hästarna, torkrum för täcken och fikarum med dusch och toalett.

Stora stallet

Stora stallet är ett isolerat och uppvärmt stall med 8 boxar.
I stora stallet placeras ponnyer och hästar med en storlek på upp till ca 165 cm.

Lilla stallet

Lilla stallet som är en del av stora stallet är också ett isolerat och uppvärmt stall.
I detta stall som har 4 boxar med placeras hästar med en storlek på omkring ca 170 cm.

Utestallet

Utestallet med 4 boxar är en form av isolerat kallstall där varje box förutom huvudingången även har s k engelska boxdörrar med fönster som hålls öppna året om. I detta stall placeras hästar från omkring 170 cm och uppåt.

Hagar

Stall Lövholmen erbjuder rasthagar där hästarna går två och två, ett antal grusade sjukhagar för konvalescenter, mellanstora hagar för flockgående i mindre grupper samt stora härliga sommarhagar.

Ridvägar

Stall Lövholmen ligger fint med närhet till skog och natur med skogsstigar som närmaste ridvägar. Nära finns också en grusväg för lite mer tempo ridning och ett stort sandtag för klättring och konditionsträning. Längre turer på ca 1-1.5 timme finns för mer variation. På själva anläggningen finns också vägar och en kortare ridslinga att nyttja.

Se gärna filmen om några av ridvägarna kring Lövholmen!

För fler filmer besök och prenumerera gärna på

Lövholmens kanal på Youtube