Stall Lövholmens verksamhet med uthyrning av stallplats har bedrivits sedan år 2000. Verksamheten som bedrivs i företagsform är välorganiserad och sedan länge etablerad i ett väl strukturerat koncept som delvis kollektiv.

Se gärna filmen med en rundtur på Stall Lövholmen!

Stall Lövholmen passar dig som…

… anser att tillgång till ett ridhus och bra ridunderlag är A och O
… tycker att träningar på hemmaplan är ett stort plus
… söker en lugn hästmiljö på en mindre anläggning med gott om plats
… trivs i en välorganiserad verksamhet med ordning och reda
… har ett ”team” tänk och tycker om att samarbeta med andra
… gillar och ser fördelen med gemensamma kollektiva insatser

Koncept

Verksamheten på Lövholmen drivs av anläggningsägaren Ditte Lindbom med samarbetspartners.

En kombination av service och kollektiv.

Lövholmens verksamhetskoncept är att vara dels serviceinriktat, när det gäller anläggningens skötsel och underhåll, och dels kollektivt kring uppstallade hästars skötsel.

Verksamheten har inga anställda. Tanken med verksamheten på Lövholmen är att genom rätt målgrupp och sammansättning människor skapa en gemensam engagemangskänsla i sitt hästägande, vilket i sin tur bidrar till givande samarbeten mellan hyresgäster och en trevlig och hjälpsam stämning i stallet. Ett bra gäng i stallet har därför alltid prioritet före att fylla upp max antal uthyrningsbara boxplatser om 16 st.

Stall Lövholmen bedrivs även som delvis kollektiv för att kunna erbjuda ett förmånligare pris för uppstallning utan att göra avkall på standard och tillgång till faciliteter av god kvalitet.

Kollektiv del

Den kollektiva delen av Lövholmens verksamhet är mycket välorganiserad med fasta rutiner och innebär att fodringar 4 ggr/dag samt ut- och insläpp fördelas mellan stallets hyresgäster enligt ett organiserat schema.

Ett fast pass som grund.

Varje hyresgäst har ett fast pass per vecka som grund, antingen på en vardag eller en helgdag. Det fasta passet är ett regelbundet pass och infaller på samma dag och tid varje vecka. 

Fördelning av antal pass per hyresgäst bygger på en lika fördelning mellan antal uthyrda boxplatser. Det innebär att det, utöver det fasta passet, kan tillkomma extra pass beroende på antal uthyrda boxplatser. I de fall samtliga boxplatser hyrs ut förekommer inga extra pass utöver det fasta passet.

Bra att veta är att stallpass är hyresgästens ansvar att utföra, medryttare och minderåriga får hjälpa till men inte utföra stallpass på egen hand utan hyresgästens närvaro och under hyresgästens ansvar.

Ett pass innebär antingen ett FM eller EM pass.

Ett FM pass innebär

Att vara på plats ca kl. 7 för att morgonfodra och släppa ut alla hästar samt också lunchfodra ca kl.11. I passet ingår även att lägga på ett utetäcke men inga täckesbyten.

Ett EM pass innebär

Att vara på plats ca kl.16 för att ta in alla hästar och fodra eftermiddagsmat samt också kvällsfodra kl.21. I passet ingår även att ta av ett utetäcke men inga täckesbyten.

Övriga kollektiva insatser

Frånsett stallpass ingår att också utföra en s k ”städvecka” som fördelas lika på antal uthyrda platser samt en årlig gemensam sommarstädning för att hålla det fint och trivsamt på anläggningen.

Köpa service

Vi erbjuder ingen service, däremot ett härligt gäng hjälpsamma och samarbetsvilliga hyresgäster som ställer upp för varandra!

Kommunikationer

Lövholmen har ett mycket centralt läge endast 2.5 mil söder om centrala Stockholm, hit är det enkelt att ta sig kommunalt eller med bil. Bäst resväg kommunalt är med pendeltåg till Tumba följt av en kort busstur på några minuter och därefter en promenad på 7-8 minuter på upplyst väg genom trevligt och lugnt villasamhälle. Bussar och tåg går ofta. Med bil är det ca 25 min restid från centrala Stockholm.

Vi är måna om säkerheten.

Vi är måna om säkerheten på Lövholmen för hyresgäster och hästar. Vänligen besök inte anläggningen oanmäld. För närmare adressuppgifter vänligen kontakta anläggningen.

Faciliteter

Nära till alla faciliteter.

På Lövholmen är allting praktiskt planerat med närhet mellan stall, hagar, ridbana och ridhus. Bland faciliteterna på Lövholmen finns bland annat…

Ridhus 24×54 m ljust och med ett modernt fiberunderlag – alltid ledigt!
Ridbana utomhus 25×65 m med fiberunderlag.
Skrittmaskin med lyxigt tak för 4 hästar
Solarium för mys eller ömma muskler
Torkrum för blöta täcken
Spolrum för tävlingstvätten eller leriga ben
Fikarum med uppskattad dusch och toalett mm.

Träning

Träna smidigt på hemmaplan.

Lövholmen anordnar regelbunden träning på anläggningen inom hoppning och dressyr för att ge uppstallade ekipage en praktiskt och bekväm tillgång till träning på hemmaplan.
Läs mer om träningarna här.

Utevistelse och utfodring

Lång utevistelse och fyra fodringar.

En del av Lövholmens koncept är att erbjuda uppstallade hästar lång utevistelse i hagar och fodringar 4 ggr per dag vid ca kl.7-12-17-21. Hästarna morgonfodras vid 7-tiden och befinner sig i sina hagar från ungefär kl.8. De lunchfodras i hagen mitt på dagen och kommer sedan in till kl. 17 och får sin eftermiddagsmat. Vid kl.21 är det dags för kvällsmat.

Hästarna går två och två i rasthagar på ca 15×85 m för att minimera skaderisker men ändå tillgodose det sociala behovet.

Välj mellan rasthagar eller större hagar.

Rasthagarna blir såsom många hästhagar leriga vid regn och milt väder. Som komplement och mot en extra kostnad, erbjuds även tillgång till två större hagar där hästarna får gå i flock om ca 4 hästar i vardera hage uppdelat på ston respektive valacker.

Grusade sjukhagar finns vid behov och under sommaren erbjuds stora härliga sommarhagar. Betet i sommarhagarna är något begränsat men lämpar sig utmärkt för rid- och tävlingshästar.

Foder

Lövholmens koncept kring foder är att prioritera ett mycket bra grovfoder som i kombination med vitaminer och mineraler, istället för kraftfoder, kan utgöra en utmärkt och ekonomiskt effektiv foderstat till hästar som inte har ett specifikt behov av kraftfoder.

Bra grovfoder är en hög prioritet.

Genom ett långvarigt samarbete med vår lokala och närliggande grovfoder leverantör erbjuder Lövholmen alla inhyrda hästar ett analyserat, jämnt och mycket kvalitativt, hösilage med näringsvärden som passar alltifrån konvalescent till tävlingshäst. Viss mängd grovfoder ingår i kostnaden för stallplats men extra grovfoder kan även köpas till. Kraftfoder köps individuellt av hyresgästen själv.

Strö

Lövholmen tillhandahåller strö på anläggningen. Försäljning av strö sker per pall med 18 balar. Det innebär att varje hyresgäst har sin egen pall och kan styra över åtgång av strö själv och därmed betalar för faktisk åtgång.

Strö köps enkelt på anläggningen.

I ströpriset ingår även gödselhantering och beroende på krav från leverantören för bortforsling av gödsel kan strösort variera periodvis. För närvarande används torv som strösort.

Kostnad för stallplats

5000 kr för stor häst inklusive 12 kg hösilage och tillgång till faciliteter.
4800 kr för ponny inklusive 10 kg hösilage och tillgång till faciliteter.

Kostnad för strö tillkommer och pris per pall torv (inklusive avgifter för gödselhantering) är för närvarande 2340 kr (18 balar). Kraftfoder köps individuellt av hyresgästen själv.

Beloppen ovan anges inklusive moms.

Bra att veta

Av säkerhetsskäl får hundar inte vistas på Lövholmen. Antalet medryttare per häst är begränsat till 1 person. Samtliga boxar i stallen har frostfria automatiska vattenkoppssystem vilket inhyrda hästar behöver lära sig, eller vara vana vid, att dricka ur. Vattenhink är dock tillåtet för och under ev konvalescenstid på box. Vid bokning av stallplats skrivs ett tydligt och informativt uppstallningsavtal mellan Lövholmen och hyresgästen.

Är Du intresserad av stallplats på Lövholmen?

Vänligen besök inte anläggningen oanmäld.
Skicka en intresse anmälan här för att boka en tid för visning.
Berätta gärna om dig och din häst och vad ni söker samt vilka dina kollektiva förutsättningar är enligt ovan beskrivna tider och rutiner kring stallpass.

Bildgalleri Lövholmen