25 blev 75 igen

Stall Lövholmen

Det visade sig vara ”falsk” larm med hästarna, så 25 blev 75 igen, alltså 3/4 av ligan ska fortsätta vara igång.
Vi tar det från början..

Jag åkte ju in till kliniken i onsdags, hade väl inga egentliga tankar om hur det skulle gå, mest att det kändes tradigt att behöva åka dit med TVÅ hästar till när jag precis varit där veckan innan med Hibbi som ju hade en senskada så hon var ju inte med denna gång. Men övriga tre åkte alltså med.

allaibilen

I alla fall.. alla gick snällt på bilen i vanlig ordning, jag åkte själv så det är skönt när allt praktiskt flyter. Hade förberett hästarna dagen innan med tvättning av ben, hovar, svansar osv, det har ju varit lite lerigt men inte alls så mycket som i höstas – våren är ju nämligen här!!!!! 😀 Som jag längtat! Den verkar dessutom komma med stormsteg! 😀

Nu kom jag ifrån ämnet ha ha… Vi kom fram i tid (för en gångs skull!) och hästarna installerade sig vant i det lilla stallet med 3 boxar som jag får låna när jag är där. Bäst för alla skulle jag tro för de för ju ett väldigt liv när de ska ut bilen och en till slut blir själv antingen först i stallet eller sist i bilen…

chkliniken

Väl i boxarna är de helt tysta och nöjda.

phkliniken

Vi började med Phantasia, hon har ändrat sig lite sedan senaste skoningen så troligen skulle något kunna ha med det att göra och mycket riktigt så var det nog både en och två och tre saker som hade påverkat.
1. Sulan på vä framben som skulle hjälpa muskulaturen
2. Hon fick en fyllnad mellan sprickan och hoven på hö framben vid senaste skoningen och det ska hon INTE ha har vi kommit fram till nu för då blir det tryck på fel ställe och hon verkar väldigt känslig kring själva sprickan som för övrigt växt ned bra och ser hel och fin ut ovanför brickan nu.
3. Brickan som håller ihop sprickan satt inte alls fast bra och hade dessutom gått sönder till viss del, så den justerades och skruvades fast men måååånga skruvar. Tydligen är detta viktigt att den verkligen sitter annars gör den ingen nytta.

Activia fick hålla sällskap med Ph eftersom hon tillhör den otåliga typen när det kommer till att stå stilla på en klinik när hon också vet att de andra är där någonstans. Activia tyckte nog att det hela var konstigt men fann sig i att vara sällskapsdam. Hon var ju bara med för att Chris skulle checka att hon var helt 100, även om Ada gjort detta redan så är ju Chris den som ordinerat operationen och det ”känns bra” att han också ser att hon är fräsch nu ifall det skulle bli någon komplikation längre fram.

aphsällskap

Direkt när Phantasia fått på sig denna bricka så blev det mycket bättre med hennes rörelsestörning, fortfarande inte helt 100 men inget att behandla i nuläget, Chris tycker bara att hon kommer i bättre och bättre form hela tiden så han vill att hon tränas i form mer och mer för att i så fall senare utvärdera. Det kändes ju väldigt skönt – kunde andas ut! <3

ph_hovsprica

Medan Phantasia och Activia hade sin aktivitet i ”smedjan” fick Chindra undersökas, hon är cool hon, hon kunde lämnas själv i stallet där och sedan fungera utan att skrika och ha sig medan vi böjde, longerade osv i en annan del av byggnaden. Duktigt! 🙂

Hon var lite överansträngd kan man väl sammanfatta det hela med, visade lite reaktioner på båda fram men väldigt lite och inget som borde behandlas heller i nuläget då Chris åter tyckte hon var i fin form i kroppen och att hon får reaktioner då och då känns naturligt eftersom hon är under sin egentligen första igångsättning och mycket händer i kroppen, leder och muskulatur under tiden. Hon fick ordination att stå på metacam under ridning några veckor så hoppas vi nu att det ska hjälpa henne att jobba rätt under den tiden, hon skulle ha lite bättre variation på ridningen tyckte Chris och ridas lite mer rakt fram ett tag.

Hon får dock hoppa och gå som vanligt i intensitet så det kändes ju också väldigt bra! Än så länge går det då att hålla fast vid tävlingsplaneringen vilket betyder pay´n jump den 18 april och därefter är några 90 cm klasser inplanerade. Det är faktiskt precis så vi hinner avsluta kuren innan det är dags så det var ju bra timing för en gångs skull! 😉

Ja, så jag kom ju hem i hyfsad tid faktiskt, de har också effektiviserat allt lite på kliniken nu när de byggt ytterligare ett hus för longering och en springgång så det går lite snabbare numera, det uppskattas när dagarna bara försvinner som de gjort den här veckan.

Eftersom jag ju skulle ha min bonustid nu när inte alla hästarna skulle ridas så hade jag ju massor planerat som jag inte alls hunnit med och inte heller kommer hinna med nu när det blir 75% att hålla igång i stallet, det får bli till att planera om, jag har ju vanan inne vid detta laget i alla fall 😉

Åter till det här med våren, är det inte helt fantastiskt att det blev en så tidig vår i år??!!!! 😀 I love it!
Hästarna bara solar sig i hagarna hela dagarna, man får lust att sätta sig i en stol bredvid och bara njuta själv också! 🙂

solarsig

Utebanan är förstås i full gång och jag har nästan glömt att vi har ett ridhus med undantag från att jag sladdade där idag ha ha så jag måste ju komma ihåg huset ibland då… Men annars är det bara ute, ute, ute, ute som gäller nu! Så härligt!

Aridb

Activia som gått mest senaste veckan har jag ridit jag där hela tiden! Så snart det torkat lite mer kommer det gå fint att rida ut också, det ska bli skönt med lite mer variation, ridhusperioden känns alltid så fasligt lång alltså. Skönt att slippa väggarna runt omkring!

Activia är inne i en väldigt bra period just nu där hon hittar sin form igen och är väldigt avslappnad att rida, det är väldigt behagligt skulle jag säga, ingen spänd eller tittig häst det där inte – det uppskattas!

phsällskapbanan

Phantasia skrittar jag ut några dagar nu då hon fick lite smörjmedel i sina bakben på kliniken så vi har haft det mysigt i solen idag!

skritturph

Sladdade banan ute också innan jag var klar med stallet för dagen och den här vyn är verkligen min favorit – sol, blå himmel och en nysladdad bana som är helt perfekt i underlaget med det här vädret, inte för torrt, inte för vått och ja, bara helt perfekt alltså!

ridbananvår

Inom kort är det dags att bygga upp hinder på utebanan och dra igång den vardagliga hoppträningen ordentligt så att hästarna hinner bli förberedda i god tid för tävlingar. Phantasia får hoppa trots sin spricka vilket känns lite konstigt men tydligen är det väldigt stadigt där när hon går med beslaget och det är så mycket läkt att hon kan ridas som vanligt i alla avseenden men Chris sa att ”det är bra om du inte hoppar över 135 cm i alla fall, det kanske blir lite tufft…” Aha, ok, bra då vet jag. För det tänkte jag nämligen. Starta med 135 alltså. Ha ha… nja.

I veckan har vi varit på musikal, livet e en schlager, och det är himla trevligt med lite sådana avbrott. Fredo hade kompisar i bandet så vi fick smita in och sitta på bra platser igår. Lite seg tyckte jag den var men stundtals bra och huvudrollerna är ju riktigt proffsiga båda två så det är alltid kul att höra dem!

liveteenschl

Idag gjorde jag en riktig debut, jag köpte nämligen en egen sushi lunch, ja det låter kanske konstigt men jag har aldrig tänkt att sushi är något för mig men så har Fredo köpt det ibland och så har jag smakat någon bit så där men aldrig köpt en själv. Så det får man kanske anse vara ”vuxet” då eller?! 😀

ushi

…alltså det ser ju jättegott ut…fast jag gillade det INTE!!!
Nope, jag hade rätt i att det inte är något för mig. För mycket ”fisk” eller ”sjö”… blää.. det var godare att bara smaka en bit. Soya och wasabi är inte heller min grej så då är det ju svårt när det är själva huvudtillbehöret liksom. Men då har jag provat nu i alla fall och kan lugnt återgå till min husmanskost som jag gillar, enkelt och bra! 😉

I huset har det varit full fart på bjudningarna hela våren nu känns det som och ännu är det inte klart. Ikväll blir det en lite mindre tillställning dock än förra veckan vilket är skönt för dagarna går ju i ett så jag orkar liksom inte med för avancerade bjudningar eftersom jag håller på att somna kl.21 liksom 😉
Så nu tar jag med det sagt helg och hoppas på fortsatt vårväder med sol hela helgen även om jag (äntligen) ska sitta i studion och jobba!