3 hästar att rida!

Stall Lövholmen

Igår red jag alla tre hästarna, lycklig över att alla äntligen verkar vara igång men helt slut efter jag var klar, har varken kondis eller styrka för detta ännu men får hästarna hålla sig friska så kommer jag ifatt hoppas jag.

Startade med Phantasia som fortsätter att kännas bra om än något trött igår, idag blir det skrittmaskin för henne, det var länge sedan nu och känns som ett lagom komplement idag. Tog faktiskt ett litet kryss ett par gånger igår och det kändes väldigt bra! Hon tyckte det var kul att få skutta också och kändes pigg och fräsch i sprången. Ser fram emot att tävla henne snart!

phvägen

Activia var nr 2 i ordningen och hon var verkligen mallig efter helgens tävlingserfarenhet, hon ville liksom verkligen visa mig att hon kunde fatta galopp och stretade på i en rask trav förväntansfull inför när jag skulle ge galoppsignal 😀 Då tog hon ett riktigt glädjeskutt framåt och frustade på i en väldigt fin galopp. Hon kändes väldigt mycket bättre i både form och kondition än sist jag red henne vilket var för en vecka sedan, man får sno åt sig rid dagar när det går på henne eftersom Gullan ska tävla henne i dressyr och behöver sina dagar med henne och likaså Jennifer som ska tävla de första hoppningarna.

Hon var dock extremt stark igår och PIGG, åter igen EXAKT samma känsla som på Activity! Vilka enorma likheter alltså!?! Fick jobba ordentligt på ren styrka i armarna för att få henne tillbaka, hoppade förstås lite inför träningen ikväll för Pelle och Activia tycker det är så kul med hoppningen nu att hon är värsta magneten och letar hinder och det gäller att hänga med då hon inte ännu kan taxera så bra och går det för fort är jag rädd att hon faktiskt kastar sig i hindret och kommer stupa i landningen.
Men jag lyckades till slut få lite styr på henne och kunde bromsa lite mot hindren.

Hon kommer bli väldigt lik Activity att tävla vilket är fantastiskt, även om jag kanske skulle önska att hon inte blev så stark som Activity var då det kunde bli jobbigt i perioder. Det gäller att vara noga med dressyren på denna häst, annars kommer hon nog dra iväg så att säga.
Tänk att Activity till slut fick en avkomma som blev så lik henne själv, precis det jag önskade även om det inte var jag som födde upp just Activia av hennes avkommor, familjen Jönköping som jag kallar dem, Susanne och Torgil, födde upp 3 avkommor och jag 2.
Innan jag hoppade lite red jag ut en kort sväng och hon trippade ivrigt på i skogen, helt obrydd – så cool häst som verkligen är allround och tycker det är roligt med aktivitet av alla slag! 🙂

Atävl

Hibbi var sist ut igår, det var inte den bästa ordningen insåg jag eftersom Hibbi är för ”jobbig” för mig att rida om jag redan ridit två, kände mig helt matt i hela kroppen och struttade mest omkring och försökte få något vettigt gjort med henne, hon var rätt pigg men liksom inte så sugen på markjobb vare sig hon eller jag. Det fick bli lite småskutt med henne också på banan, då piggnade vi till båda två så det blev en ok tur med henne också till slut. Hon ska också få gå i skrittmaskinen idag.

chindraChindra stackaren får inte mycket uppmärksamhet just nu när hon inte kan ridas, jag försöker borsta henne så ofta som möjligt för att hon älskar pyssel.

Jag var väldigt trött efter ridningen men så stod hon där och blinkade med sitt söta huvud och jag kunde inte motstå utan gick in och borstade henne i hagen.
Har alltid lite i beredskap att hålla koll på Activia så att hon inte jagar på Chindra när man står i hagen och fixar eftersom Chindra springer typ över en då, hon har ingen koll eller respekt för sådant och eftersom hon ”aldrig” blir riden någon gång så blir det inte den där normala fostringen och mognaden hos henne heller i hanteringen. Hursomhelst gick det bra ända tills Activia som sagt blev sur och skulle jaga bort Chindra, jag står alltid nära grinden beredd att gå ut så jag inte ska hamna emellan dem, så jag gick snabbt ut MEN det gjorde Chindra också eller snarare trängde sig förbi mig. Suck.. Inte första gången hon är listig!

Tur i oturen att hon inte sprang på mig utan ut istället så att säga och så var det klippt, ut i galopp på pappas gräsmatta och ville INTE bli infångad vilket annars brukar gå rätt snabbt men jag kommer ju ingen vart med mitt ben!!! Väldigt frustrerande. Så hon fick värsta spelet och sprang runt hela gården.

AlösdriftenUnder tiden blev förstås Activia uppspelt i hagen och skulle dra på i galopp ut i hagen till de andra som stod i hagen intill varpå hon springer rakt in i stolpen till ligghallen, syns lite till vänster i bild, hur hon nu lyckades med detta? Med all kraft får hon hela sin sida mot stolpen och går omkull pladask!?!
Öh… jag och Fredo som hjälpte mig fånga Chindra står förvånat och ser hela förloppet och undrar vad som hände liksom. Hur kunde hon missa stolpen? Detta är alltså de rejäla och väldigt synliga stolpar som håller upp en del av taket av ligghallen på utsidan.

Det var en ordentlig omkull ramling hon gjorde och efteråt stod hon rätt chockad och undrade nog själv vad som hände. Det verkar ha gått bra, hon fick ett väldigt litet skrap på bogen och var lite öm där igår, men ingen hälta någonstans eller andra sår vilket är helt otroligt att hon klarade sig så bra. Blev iskall inombords när jag såg det hela och tänkte att ”nu fick jag för att det gick så bra idag att rida, åh jag som var så lycklig över att äntligen 3 hästar var igång”…

Chindra som sprang överallt och till och med kröp in under staket och ut igen hon fick minsann inte en skråma och såg väldigt nöjd ut efteråt, tror jag det, jag var rätt arg på henne kan jag säga. Men vad ska man göra, klantigt förstås av mig eftersom jag vet att hon är smart och passar på men hade jag inte flyttat undan mig själv i rätt läge hade hon kanske sprungit över mig.

Hoppas nu att det inte blir några följder för någon av dem av gårdagens spektakel. Om Activia inte visar något idag för hon troligtvis gå träningen ikväll, annars blir det Hibbi som får hoppa för Pelle.