3 hästar idag!

Stall Lövholmen

Idag har något mycket roligt skett då jag efter veterinär inrådan igår fick lite mer att gå på kring Quramies igångsättning vilket var att hon kan börja ridas nu!!! Så idag blev det tömkörnings premiär!!!

Hon var så fin, trots omusklad och tanig över rygg och rumpa rörde hon sig med bra framåtanda, svikt och såg allmänt fräsch ut i sina rörelser, det kändes så roligt och ”ovant” samtidigt att hon också ska ha sitt nu varje dag tillsammans med Skrållan och Phantasia men det ska bli roligt att följa hennes igångsättning nu.

Hoppas givetvis på att det ska fungera att rida och att hennes gamla skador inte ska bli ett problem igen men i nuläget är det helt omöjligt att säga något om detta och prognosen är nog sämre än bättre dessvärre. Men! Prova först och bedömma sedan! Njuter just nu av lyckan idag i alla fall 🙂

Ska dock ta det lite lugnt nu första månaden ”uppsuttet” och varva med lösgalopp och tömkörning i kombination med uppsutten skritt (givetvis skrittmaskinen varje dag) innan det blir någon ridning i större utsträckning.

Phantasia och Skrållan fick behandling i lördags och har tagit det lite lugnt söndag och måndag, red Skrållan igår som kändes mycket fin! Idag fick hon också tömkörning på schemat och det gick bra men något segt, hon är inte så framåt då inte! 😉 Behöver jobba mer på detta då jag inser att hon inte alls bjuder på bra framåt vilket också känns i ridningen.

Phantasia blev det lite mararbete på idag, hon var pigg och ångade på som ett tåg längs med långsidorna och bockade glatt i kurvorna, hon låg i lite i handen men blev jättefin på slutet och det känns som det är på rätt väg med henne nu! Första tävlingen är planerad till den 18 mars med henne och Skrållan har premiär helgen innan, den 10:e. Så snart är det dax!

Skönt dock med ett par veckor kvar att träna lite mer, vintrarna är bra på så vis att det blir mycket träning så man känner sig bra förberedd inför första start! 🙂