4:a i finalen

Stall Lövholmen

Fortfarande kvarstår åtminstone en tävlingsdag i Sundbyholm men idag var sista dagen för Phantasia att tävla. Hon gick finalen i Riksmästerskapet och gjorde en toppenrunda både i grundomgång och omhoppning. 

Dagens klass var en 1.10 A:1a och min förhoppning var förstås att rida bättre än sist och också rida för att vinna om jag kom till omhoppningen, att rida för vinst är något jag med lite undantag försöker i princip varje tävling numera istället för att bara vara ”nöjd” med en ”bra” runda.

Det betyder inte att jag inte är nöjd om jag inte vinner, det har egentligen inte så mycket med det att göra ens även om det självklart är fantastiskt kul ATT vinna, det är mer en utmaning inför mig själv att få mig själv att tänka på tempot, svängarna och flowet på hinder. Tänker jag på hur jag ska rida om jag vill vinna rider jag automatiskt bättre och mer aktivt och det gör att jag jobbar med mitt och Phantasias ”problem” hela banan runt, vi två gillar ju nämligen när det blir lite lagom fart och bekväm komfort galopp båda två så vi hinner tänka ha ha.. 😀 Det var annat det på Activity tiden, då var det alltid fullt ös, får ibland en känsla av att Activia kanske kommer få mig tillbaka lite till det läget så här på ”äldre dagar” – för det lär nog bli drag i henne så småningom i omhoppningarna… 😉

Jag var nolla i grunden idag och kom till omhoppningen och kände mig väldigt nöjd med båda rundorna, hade riktigt bra flyt i omhoppningen och ledde när jag ridit och kände att jag uppfyllde mina egna kriterier ovan med tempot och planen för hur jag skulle rida men kunde så här i efterhand ha ridit på ännu färre galoppsprång.
Det är ju alltid detta som är svårt om man vill vinna, tempot och så få galoppsprång som möjligt i kombo med snäva men kontrollerade svängar. Svänga är vi rätt bra på men tempot tappar vi oftast, det var väl egentligen bara på hinder 2 och 3 i omhoppningen som det blev lite upptag i onödan annars fick jag bra flyt med bättre tempo än vi vanligtvis har och då känner jag mig nöjd 🙂

prisutd

Vi kom 4:a efter att några lite mer snabba hästar gjort sitt precis på slutet av klassen men jag är så nöjd med rundorna idag ändå och hela helgen eftersom Phantasia gjort bra ifrån sig hela tiden och jag är framförallt nöjd med känslan mellan oss och att det känns om vi är ett bra team jag och Ph alltid när vi tävlar<3

phsundbyh

Gällande vinster är det bara att öva vidare på fler tävlingar, tanken är ju att sedan rida så här i 1.20 och 1.30 också och får vi väl in känslan i 1.10 ska den bara kunna överföras till nästa höjd utan bekymmer, det är min tanke och plan i alla fall. Efter många år i avd. B och diverse unghäst sammanhang tappar man lätt bort omhoppningskänslan men den är definitivt på väg tillbaka vilket är roligt! 🙂

phrosettsundbh

Bo Bennergård fotade hoppbilder i klassen så det var roligt att få tag i en bra bild också eftersom Madde har fullt upp med att filma rundorna, tack!! <3
Fick även tag i en bild på Hibbi från i fredags, kul att ha lite bilder på henne också 🙂

sundbh

Imorn åker jag åter till Sundbyholm när Activia ska gå en 1 m klass där, frånsett att det tar lite tid att köra och att det är för varmt väder är det väldigt nyttigt och trevligt att tävla så här ”varje dag”, gjorde man det oftare skulle rutinen infinna sig på nolltid både vad gäller att bibehålla tempo,känslan och den s k ”vinstridningen” hela tiden istället för att starta om från ”noll” varje gång med tävlingar mer sällan dvs ett par gånger per månad.

pannbrosa

Outfitsen har bytt av varandra här under alla tävlingsdagar, Activia ska vara ljusrosa imorn tänkte jag och inviga ett nytt fint pannband tillsammans med matchande schabrak och luva 😀
Hoppas på liknande väder som idag eller helst ännu svalare och hoppas också på en nolla imorn med!! 🙂