50:e stygnet borta!

Stall Lövholmen

Äntligen är alla 50 stygn borta, idag togs det sista!

Bilden till vänster visar undersidan, med ett stygn kvar som togs bort idag! Den andra bilden är över knä och det som togs bort sist jag var där. Såret såg bra ut och nu behövs inte heller någon kompress där!

sidostygnknästygn

Fick en kompress på såret på undersidan eftersom det sista stygnets hål ska läka igen innan jag får vara utan kompresser helt men så snart även kompressen på undersidan är borttagen, i början av nästa vecka eller i helgen, så får jag duscha i helkropps-variant!! Som jag längtat! 😀

I samband med stygnet så var jag också hos sjukgymnasten igen och fick mer övningar. Jag ska nu också markeringsgå som det kallas, väldigt svårt, jag får inte stå på benet men ska ändå belasta. Jag har glömt hur man går känner jag. Tänk att det kan vara så svårt att försöka gå igen.

Jag har också fått fria händer med orthosen så nu behöver den inte längre vara på hela tiden! Jag kan t ex sova utan den och även i vila i soffan ta av den. Jag får gå ut utan den också men sjukgymnasten tyckte det kanske kunde vara bra att fortsätta ha den som stöd då. Benet är ganska instabilt utan den så nu blir det en ny period att lära sig hantera benet utan orthosen.

Ryser vid tanken på de som får gips och inte kan röra eller jobba med sitt ben alls under dessa 4 första veckor. Jag har ju ändå kunnat röra mitt ben rätt fritt förhållandevis och även jobbat lite med muskulaturen vilket märks i låret, det har kommit lite muskler tillbaka, däremot i vaden är det väldigt tomt så benet kommer ju inte bära på länge.

Just det, måste ju också nämna att jag fick prova ligga på mage idag, det var fantastiskt! Jag har ju mest legat på rygg nu med viss modifikation då jag kan ligga helt på höger sidan men inte riktigt på vänster så idag blev jag mycket förvånad när det inte alls var obekvämt att ligga på mage. Detta ska jag öva på så kanske jag snart kan sova på mage igen?! 😀 Min favorit position nämligen!

Förkylningen är tyvärr ihärdig fortfarande men det är bättre än igår då jag hade rejäl feber och mådde skit. Om en stund kommer Chris och kollar hästarna, jag hoppas hoppas hoppas (!) att det är bra med dem nu. Ska bara äta en kortis och sedan ut och träffa honom och hästarna. Får berätta om det senare!