Ååh snart sommar!

Stall Lövholmen

Alltså efter den här regniga hösten och ”vintern” och med tanke på mitt föregående inlägg så känns det bara så mycket enklare med allting nu! Sommaren är ju något annat helt klart. Hästarna njuter i sina hagar och kan sysselsätta sig med gräs hela dagarna, vi som passar fordringar och tider och allt annat som hör till hästhållning kan pusta ut. I alla fall om det finns tillgång för hästarna att sköta sig lite själva på gräsmarker och kanske i fler fall än mitt att de också kan gå på lösdrift både före och efter sommaren.

Apropå det här med lösdrift så måste jag säga att det känns bara mer och mer naturligt för varje år som jag har mina hästar på så vis från vår till höst. Hade min ligghall varit större och gjort att det fanns mer space när hästarna inte riktigt kommer överens och kan slappna av med sina sovtider så hade jag helt klart haft det här systemet året runt!

Jag är just nu i full gång att planera för årets sommaruppstallning samtidigt som det är ovanligt mycket förfrågningar om stallplats för tillfället, en rätt ovanlig tidpunkt frånsett de som förstås söker något tillfälligt för sommaren. Det här med sommaruppstallning är ju lite nytt för i år, alltså inte så att vi inte haft sommargäster förut det har vi ju, utan mer i den planerade form som det nu sker. Det är väldigt trevligt och kommer nog bli ett återkommande koncept.

I första hand ska de bo i det här stallet våra sommargäster, vårt s k ”utestall” som verkligen är ett mysigt sommarstall. Men det blir kanske en och annan som får bo i något av de övriga stallen också.

Själv har jag efter ett rätt så långt uppehåll kommit igång och rida igen, det känns både som det var igår och jättelänge sedan på samma gång, märklig känsla! Det har varit så skönt och nyttigt att ha en paus och även om det inte direkt går i, eller kommer gå i, någon raketfart framåt nu för att övervinna några slags gamla tävlingsrekord så är det bara liksom trevligt att vara igång.

Hästarna är förstås pigga och tjocka! Gräset har redan hunnit börja forma ”tunnorna” så det är lite svettigt att få runt sadelgjorden ibland…😂

Gullan min gamla vapendragare är som ni ser med och rider lite ibland, jag tror vi båda känner oss lite sådär som man gjorde för hundra år sedan, när man gick till stallet för att det bara är mysigt att klappa på hästen, och borsta lite. En skönt känsla efter alla hektiska tävlingsår som varit. En känsla kanske många kommer hitta tillbaka till ett ”påtvingat” tävlingsfritt år som detta?

Gårdens tennisbana har vi precis fixat för säsongen den har ju en tendens att verkligen ”barra igen” varje år, trots att vi förra året gjorde världens rensning där, målade om strecken, nytt nät etc etc. Nä, barren och mossan den är där igen. Men för tillfället är den i alla fall fin!

Hyresgästerna i stallet roar sig på egen hand nu när tävlingarna uteblivit och planerna för många säkerligen har satts på sin spets. Tänker själv på de gånger man liksom planerat för ett unghästtest i evigheter, egentligen ända sedan födseln liksom. Å så blir det något sånt där sjukt onödigt som inträffar precis innan man ska iväg på det där 3-årstestet eller vad det nu är man planerat. En hovböld, växtvärk eller typ en lös benbit helt plötsligt.

Hursomhelst så var det ju ett väldigt uppskattat initiativ bland övriga i stallet när några bestämde sig för att fixa liten hopptävling hemma.

Jag tänkte ju i många år förr att det vore kul med en tävlingsförening men så är det ju det här med vädret. Denna dag var det fint väder och på utebanan som fick agera framridning va det strålande sol. Men man kan ju ge sig sjutton på att startar man en tävlingsförening och ger sig på det där med att ha tävling (som man då behöver anordna eller samordna) ja då ska det förmodligen regna DEN dagen, eller hur!?! Murphys law 🤣 Om ni inte vet vad det är, googla.

Någon gång vore det kul att testa nåt i tävlingsväg på hemmaplan, jag får fundera ut vad bara med tanke på att det är väldigt lite space för parkering om man nu inte ska ha dressyrklasser med 5 i varje klass (hade ju iofs fungerat i år…😉)

Ser fram emot att njuta vidare av att slippa regn och lera, eller hur! Vet ni någon som letar sommar-stallplats förresten så är det bara att skicka dem till denna webbsida. Kvar nu finns 4 boxar i eget stall att hyra i augusti och någon enstaka plats under juni-augusti.

Nej, dags att masa sig vidare med jobb, känner mig lite som Chindra på bilden, jag måste sparka igång mig lite efter att ha haft ett uppehåll även på arbetsfronten… 😅