Activia har anlänt!!

Stall Lövholmen

Ja, då kommer avslöjandet på gårdagens hemlis… Ny häst Activia har anlänt till ”dockhuset” idag!

Activia är en av Activitys avkommor, hon är född 2009 och är e. Camaro M. Activity är alltså min ”gamla” tävlingshäst som jag hade i hela 14 (!) år!! Hittills den längsta tiden jag haft en häst faktiskt, närmast efter henne var Chorus som jag hade i 11 år och sedan Quramie i 9 år. Så småningom brukar det bli försäljning när det är dags att gå vidare men tiden med Activity var lång, vi tävlade från det att hon var ung till väldigt gammal, hållbar häst som älskade att tävla! Placeringar i 1.40 och överhuvudtaget en häst som ”alltid” hade rosett med hem <3 En rolig tid att minnas!

Activity
Activity6år

Jag ville förstås ha en avkomma efter henne och gjorde två egna försök, nr 1 Adrenaline passade inte mig och såldes, nr 2 Aquileya skadades som unghäst och såldes som avelssto – till samma ägare som Activity såldes till och som alltså nu är uppfödare till Activia. Säkert rörigt att hänga med i men kontentan är alltså att Activity som numera är död bara har en avkomma kvar som är ”tillgänglig” eftersom resten är sålda och det är alltså Activia!

Så nu är hon här på besök för lite ridning och utbildning av mig under ett par månader och för att samtidigt ge möjlighet för mig att prova mig fram med henne och se om det kan vara rätt häst för mig att ev. köpa.
Det har ju blivit ett nytt kapitel i ”rätt häst” träsket för mig nu efter mitt benbrott. Inga fler nerviga hästar med andra ord. Helst ska de bara vilja galoppera på och hoppa jättebra och högt förstås 😉

Flera av Activitys avkommor har det varit både gas, nerv och humör i medan Activity själv var som en ängel i allt, men en porsche som bara ville gallopera jämt! Men det är en annan sak, utan dumheter är det bara härligt med framåtanda. Inställningen till att hoppa har ju varit outstanding hos dem allihop och så även hos Chindra som ju är dotter dotter till Activity. Så nu hoppas jag såklart på att även Activia har ”rätt” gen från Activity dvs hennes lugn och snällhet i kombination med tävlingsinställningen och nog med kapacitet. Tittighet och spändhet har jag fått nog av så jag hoppas Activia ska bli en ”cooling” 😉

Jag och Jennifer spenderade morgonen med att rensa ur den tomma och 4:e boxen i stallet och ströade upp den så det blev jättefint, mycket finare än allt skrot och foder som tagit plats där ett tag efter Skrållan åkte.

rengörboxspånat

Tanken är att Chindra ska få prova bo i den boxen ett tag för att se om det passar henne bättre än nuvarande där hon ibland är lite orolig av någon anledning.

tlastaravActivia ska börja bo i Chindras gamla box så får vi se om de trivs i sina nya lägenheter i dockhuset eller om de får byta plats kanske 😀

Familjen Eckert Johansson från Jönköping som äger Activia har idag varit snälla och levererat henne hela vägen hit, vilken service! Inte det roligaste att köra i det här vädret så det är jag väldigt tacksam för! <3

Activia är resvan redan och står visst väldigt bra när hon åker, det är bra, alltid skönt med hästar som är enkla att åka med!

Anledningen till att Activia inte kommit hit tidigare är för att hon fick föl under 2013 och precis nu är avvand och klar från Dicte som hon heter så hon är i dagsläget inte igång och har inte gjort så mycket efter sitt 3 årstest vilket är ett bra tag sedan. Så nu är det hög tid att sätta igång! 🙂

 

 

aiboxenActivia var mycket förvånad över sitt nya hem, hon spanade och spanade överallt och fick först gå in en liten stund i boxen, sedan få på sig broddar för att spendera resten av dagen i hagen intill de andra. Det blev en hel del spring, Activia visade nog alla sina konster 😉

Jag kan inte sluta tänka på hur lik både Activity och Adrenaline hon är, hon är som en kopia av dem båda fast i olika avseenden. Hon är lik Activity i sin mimik och uttryck, drag av Adrenaline finns ex i hennes lite busiga look hon får ibland på ögonen, skrapandet på gången och i boxen, rulla sig i spånet och allmänt påhittig med att lyfta grimmor och gnugga mulen på saker.

En sak som dock är olik de andra och som Activia verkar ha som egen egenskap är att hon är kelig, det var inte de andra på det här sättet. Activia vill att man klappar på huvudet och kring nosen och vill gärna ha uppmärksamhet på det sättet. Activity var ju en rätt reserverad häst i sättet även om hon hade ett stort hjärta.

 

 

chrullatarullatDet har verkligen ösregnat hela dagen så hästarna fick gå in något tidigare idag, det uppskattades nog!

Activia rullade förtjust runt i boxen lite medan Chindra snurrade runt för att rulla men beslöt sig för att aldrig göra slag i saken.

Det får nog bli täcken fortsättningsvis så de inte blir så kalla för det var rätt ruggigt väder idag. Activia har varit lite orolig under dagen, hon gnäggar titt som tätt och spanar omkring sig, även i stallet, så hon saknar nog sitt hem och förstår inte alls vilka de andra 3 hästarna är. De är förstås väldigt nyfikna på vem som kom idag och ville gärna hälsa 🙂

 

 

 

nyfiknasläkten

Det blev inte direkt så mycket gjort idag mer än att hästarna reds av både mig, Jennifer och Tessan före Activia kom, sedan gick resten av dagen åt till lite pyssel i stallet och andra ärenden, ingen studio idag för mig vilket var rätt skönt efter veckans studio maraton!

På söndag blir det en liten premiär tur med Activia, Jennifer kommer att rida henne i början och checka av lite hur hon verkar och så är tanken att jag fyller på med fler dagar där jag också är med och rider henne när vi märkt hur hon beter sig och om hon är stabil nog för mig och mitt ben ha ha 😀 Det ska bli väldigt spännande att se vem hon är och hur hon är, vad hon har för kvalitéer och planen är att hon ska vara så pass igång om två månader att hon ridits ut både med och utan sällskap och kan hoppa en enkel liten bana ungefär som Chindra gör nu.

Sedan vore det väl kul att kunna satsa på att kvala till 4 årschampionatet med henne också liksom Chindra, Activia går ju som 4 åring i år eftersom hon haft föl så de är ”jämngamla” tävlingsmässigt. 4 års-året är ett härligt år som jag nästan tycker är det roligaste gällande tävlingar och enkelt med målsättningen. Nivån känns också enkel vilket är roligt. Sedan blir det betydligt svårare när de blir 5 år och ska gå Falsterbo…
Men en sak i taget!

Jag ser mycket fram emot dessa första månader att prova mig fram med Activia med Jennifers hjälp och planeringen är förstås redan igång med upplägg, träningar och tävlingsplanering. Rapporter om vad som händer och hur det går kommer förstås i bloggen! Nu ska hästarna snart få kvällsmat och så får den nya prinsessan sova sin första natt i dockhuset så ska vi se om hon känner sig mer hemmastadd om några dagar kanske!