Activia på hopptävling!

Stall Lövholmen

Activia har gjort sin tävlingsdebut i hoppning igår med Jennifer bakom tyglarna. Det gick mycket bra och frågan är om någon som ser henne kan förstå hur grön hon egentligen är och hur bra hon gjorde det igår, rätt huvud på denna häst! 🙂

Vi var i Solna och Jennifer skulle rida en 85 cm bana med Activia som alltså var på sin första hopptävling. Dressyr debuten är ju redan avklarad med klart godkänt resultat så vi var så nyfikna på hur detta skulle gå!

En inflikning och reflektion – Det känns ändå ganska otroligt att vi fick till den här tävlingen och upplägget som vi haft från början med att Jennifer skulle rida Activia fram till tävlingsstart innan jag skulle ta över. Med tanke på luftvägsinflammationer och överben var det en lycklig trio bestående av mig själv, Madde och Jennifer som begav sig på tävling igår.
Activia var förstås också på G och förstod att vi skulle iväg redan i stallet.

tvättA

Dagen innan fick hon ett härligt bad och var så fin och blank igår! Ingen glansspray här inte utan bara riktig rengöring och rykt, Jennifer som jobbat, själv tycker jag glansspray är en bra uppfinning 😉

Att hon är bra att åka med och ha med sig på tävling har vi ju redan konstaterat så det behövs inget mer berömmande om det nu, allting flöt på jättebra och Activia var mycket lugnare på framridningen är vad hon är hemma när hon ska hoppa, då går det undan minsann.

Aframridn

På banan skötte hon sig exemplariskt, båda två snarare, ingen kunde nog ana hur lite hon egentligen gjort när det kommer till hoppning och tävling.

Två nöjda med fin rosett efter felfri runda!

AoJrosett

Nästa tävling blir kommande lördag när ALLA TRE ska åka till Hufvudsta, det blir spännande på flera plan. Dels ska Ph gå sin första start, om än lite tidigt i planeringen, men det blir en 95 cm. Hon känns ok för det. Hibbi ska hoppa en klass lägre än tidigare, också 95 cm och Activia ska hoppa 90 cm – debut på det då igen eftersom det var 85 cm igår 😉 Så det är en sak att de ska hoppa sina banor men en annan att de ska samåka… Det vet vi ju sedan tidigare att det kan gå både si och så, men förhoppningsvis blir det lugna gatan i bilen när de får sällskap av varandra. Ett bra test att genomföra på lördag då det helgen därpå är dax för mig att TÄVLA alla tre, den 1 juni.

Chindra däremot stannar fortfarande hemma, ännu är det inte dags för henne att ta det stora steget ut i tävlingsvärlden, men vi tycker det går bra, hon skrittjobbas en kort stund 4 dgr i veckan för tillfället och travar något varv just nu. Ingen märkbar hälta och överbenet verkar vara under kontroll. Härligt!

Går det enligt nuvarande plan ska hon tävla i mitten av juli! Ser verkligen fram emot det! 🙂

flyttlassDet närmar sig flyttdatum med stora steg!

Bara en vecka kvar nu!!!!

Hemma pågår packning mest hela tiden, sortering med väldiga beslutsvåndor och lättnader om vartannat i att slänga något gammalt man borde slängt för länge medan det samtidigt läggs mest i ge bort påsen vilket känns bra.

I helgen har jag ägnat mig åt kläder mest samt gjort klart packning av arbetsrum med papper och annat trams, ganska trivsamt måste jag säga att sortera och göra sig av med onödiga kläder och annat som absolut inte behövs. Många tankeställare till nya inköp som bör undvikas med andra ord ha ha 😀

I veckan som kommer blir det hoppträning för mig med Activia, känns lite vingligt, är inte så hemma på henne ännu själv och måste definitivt bli det tills den 1 juni!! Förhoppningsvis har i alla fall hon själv fått lite ”rutin” tills dess även om det bara är två tävlingar före min, hon verkar ju vara den typen som anpassar sig snabbt och fattar vinken så att säga 😀

Arosett