Activia på nostalgisk tävlingsplats

Stall Lövholmen

Förra helgen bar det av med Activia för ytterligare en tävling, denna gång på en tävlingsplats som känns lite nostalgisk. Jag var nämligen där för ja… jag vet inte hur många år sedan, men länge, med hennes mamma Activity. Jag har såklart varit runt på alla tävlingsplatser som finns i Stockholm med omnejd antar jag men just på det här stället kan jag inte minnas att det varit så mycket tävlingar genom åren. I vilket fall har jag inte varit där sedan Activity tiden vilket förstås kändes lite mysigt att dyka upp där igen med hennes avkomma.

Vilken bra tävlingsplats!

Stället har dock förändrats lite men bara till det bättre, fantastiskt bra underlag och trevlig plats att tävla på, lagom långt att åka och ja allt kändes enkelt och bra, det gillar jag!

Ett steg framåt.

Rundan var väl ok, något bättre än förra gången. Men fortfarande är Activia lite stark och hängig i handen vilket inte gör min insats att hinna bli klar i handen direkt bättre. Samtidigt så ligger hon på framåt och hoppar lite långt istället för uppåt så därav ett pet igen. Men det tar sig ändå. Hon är för svag bak så det är bara att jobba vidare.

Tävlingsfri helg.

Denna helg är det tävlingsfritt medan det blir två dagars tävling kommande helg då Hibbi ska ut för första gången på länge och Activia övar vidare på samma höjd som denna gång dvs. 1m, känns ganska lagom just nu men efter det är hon nog redo att gå upp ett snäpp.

Kul med egen logo.

Passade på att inviga ett ”team” schabrak, denna gång en variant i marin med röda kanter och matchade med ett par röda stigbyglar. Har såhär på senare år börjat gilla rött. Konstigt det där med saker som kommer med åldern. Äter sushi som om jag alltid gjort det numera och tycker allmänt att saker jag inte gillat att äta tidigare smakar riktigt gott nu. T ex vitt vin. Märkligt. Lite samma med färg. Plötsligt vill jag inte alls ha färger jag föredrog förut. Så nu blir det ofta match med rött till ?

Vill tillbaka.

Efter en längre paus från tävling och träning känner jag lite att jag vill tillbaka till där jag slutade senast före skador och viloperioder och det var att både Hibbi och Activia var startklara i 1.20 och nästkommande tävling då skulle bli debut. Så blev det aldrig. Tror jag varit där till och med två eller tre gånger med Hibbi och så sätter hennes senskada stopp igen. Med Activia minns jag inte ens nu vad det var som kom i vägen i höstas men hon har lite problem med ett bakben till och från, någon mjukdelsgrej där med liksom Hibbi. Tyvärr så lätt hänt att de får reaktioner på mjukdelar som vållar långa perioder av vila för att stilla sig.

Hursomhelst.
Jag får se om jag hinner med det den korta del av terminen som återstår, annars får det bli i vår.

Så kul med träning!

Planen är att träna på lite nu och komma igång både med mig själv och hästarna. Jag tränade för första gången på så länge i veckan, Hibbi och jag hoppade för Pelle. Alltså det var såååå kul!!!

Det gjorde inte saken sämre direkt än att Hibbi kändes i toppform, det är hon inte men hon måste ha tyckt att det var så roligt att hon gick lite på rent adrenalin hela lektionen ha ha…?
Det bådar i alla fall gott för hennes tävlingar framöver. Blir intressant att se hur tittig hon tänker vara så här till en början. Hon kan ju vara otroligt tittig men samtidigt inte alls vissa gånger.

Härligt med höst.

Hösten är i full gång nu och jag njuter. Älskar att få sätta på mig en tröja istället för att svettas och inte kunna ta av sig mer på sommaren. Vintern får gärna vänta dock eller gärna helt utebli!

Det blir en del mysiga uteritter nu bland höstlöven och hemma har äpplena börjat mogna vilket Hibbi förstod direkt och har satt i system att varje gång vi passerar ett träd vill hon ha självplock innan vi går vidare.?

Jobbar på i studion förstås fortfarande, några projekt till ska bli klara i år, men det känns riktigt bra att komma igång mer med hästarna igen och det är mycket tack vare den fina hjälp jag får av både Gullan och Jessica som just nu har hand om motionering och träning av Phantasia och Chindra medan jag fokuserar på Hibbi och Activia som ska tävla några veckor till framöver.

Men jag smiter nog emellan med någon start för Phantasia också. Roligt att vara lite up to date med alla mina fyra favoriter även om Chindra får vänta lite för min del tills jag är i lite bättre form själv.?