Activia på tävlingsdebut!

Stall Lövholmen

Ha ha lite lustigt att ”hopphästen” fick tävlingsdebutera i dressyr! Idag var det Activias stora dag, debut på tävling och detta alltså i dressyr! 🙂 Jag och Gullan hade verkligen inga förväntningar samtidigt som vi ändå tyckte att det fanns en viss potential att mot alla odds och ingen framförhållning lyckas rätt bra med Activia på dagens dressyrtävling om hon skulle hålla sig lugn och avslappnad. Det gick långt över förväntan.

Resvan är hon Activia efter god uppfostran i både detta och hantering från marken från sina uppfödare, hon kan verkligen uppföra sig kring människor. Det är vi tacksamma för, lätt och enkel att ha med sig. Hon travade glatt på bilen och satte igång med sitt lite ivriga skrapande innan vi kom iväg för att sedan stå helt still hela resan som tog ca 50 min norr om Stockholm hos Team Aspvik.

Väl framme fick hon vänta en liten stund i bilen medan vi fixade med ”incheckning” och hon fogade sig även om hon försökte påvisa sin iver att få komma ut då och då..
Väntetiden blev inte lång då vi tajmat väldigt bra idag så det blev dags att kliva av bilen rätt så snart och då kikade hon nyfiket ut och väl ute stod hon mest still som en staty och såg sig omkring på omgivning, människor, hästar, bilar och en massa annat som händer på en ”riktig” tävling.

Psst! Det avskrapade gummit på väggen där Activia skrapat på filmen har syster Adrenaline sett till att orsaka på sina första tävlingar, Activia är liksom en mega-light variant av Adrenaline men mest en kopia av sin mamma Activity. Jag påminns ständigt om det och tycker det är så roligt med alla likheter.

Auteurbilen

Efter ytterligare en stunds intagande av omgivningen och sjukligt paparazzi fotande från oss fick både Activia och Gullan bli påklädda och klara för framridning, så fina blev de!

Apåklädd

Väldigt snygga knoppar också som Gullan börjat med! Activia har ju en perfekt hals för knoppar, lång och kraftig med fin överlinje 🙂 Lite som Activity också hade och nedärvde till några avkommor.

AoGuppstalld

Gullan har trimmat de senaste tre dagarna så gott hon kunnat med tanke på de korta ridstunder vi fortfarande har med Activia tack vare tidigare hosta, och Gullan har lyckats göra ett fantastiskt jobb med henne under denna korta tid före idag!! Fokus har legat helt på övergångar, galoppfattning och att få henne lite upp i formen då hon gärna viker in sitt huvud, går bakom hand och släpper stödet i bettet.

Agalopp

Jag som inte sett de senaste dagarnas ridning utan lämnat över i tryggt ansvar hos Gullan blev mäkta förvånad över hur otroligt bra det såg ut på framridningen idag, tänk vad fort det kan gå med en häst som är vettig själv och som får rätt information från piloten och på så sätt kan förstå momenten som förväntas på nolltid. Otroligt faktiskt.

Atrav

Självklart har ju Activia en grund i att hon är cool, har hyfsat bra balans själv och är mogen för sin ålder, men all cred till Gullan idag! Utan hennes ridning och engagemang hade det inte sett ut som det gjorde och Activia var helt med på noterna och gjorde sitt absolut bästa – duktigt ekipage.

Agalopp_2

Förstås finns det en annan som spelat en ännu större roll i det här och det är Jennifer som ridit och fostrat den första tiden med Activia sedan hon kom, jag däremot har väl gjort minst förtjänst av dagens resultat ha ha 😀 så Jennifer och Gullan är det som de gånger de ridit etablerat ett gott självförtroende och start av en bra utbildning för Activia. Jag har mest strosat runt på A och haft lite mysigt liksom, hoppat lite förvisso men känslan är att jag och A inte hunnit så mycket eller långt tillsammans då vi liksom alla hjälpts åt med henne och att alla hästarna ska hållas igång och få sitt så jag är definitivt sugen på mycket mer med henne och har väl egentligen varit det ganska länge den senaste tiden 😀

Framridningen gick i alla fall jättebra och Activia var precis lagom framåt och väldigt lyhörd, se bilder ovan från framridningen och film nedan! Idag på debuten är extra roligt att dokumentera ALLT! 🙂

Inne på banan var hon kanske något mer spänd och kanske lite taggad och blev lite trippig till och från och vek in nosen men vad gjorde det, hon skötte ju det hela efter absolut bästa förmåga och ambition och Gullan styrde och red på bästa sätt, resultatet blev 61,6% vilket vi var så nöjda med!

Det är verkligen ingen dum idé att låta blivande hopphästar debutera på dressyrbanan som sin första tävling, lugnare miljö och inte en massa tittiga hinder, ett perfekt sätt att vänja sig vid allt runtomkring utan att ställas inför en bana med många hinder första gången de kommer ut. Activia har ju inte varit ens på träning på annan anläggning utan vi åkte ju först på en pay´n jump där hon fick lotsas runt i trav av Jennifer på bästa sätt och så tävlingen idag på det som också var en ”liten” tävling och en lätt klass med LC:1 vilket påminde mer om en pay´n ride. Så här i efterhand gjorde vi bra och avvägda val även om jag kände en viss osäkerhet om det var för tidigt innan vi väl genomförde det här.

Förstås passade vi också på att ta några fina exteriör bilder när vi ändå var igång med kameran och Activia var rengjord och fin med sina knoppar!

Aexterior

Nu är vi så sugna på en fortsättning både jag och Gullan och Gullan har förstås fått blodad tand på fler dressyrtävlingar, hon riktigt sprudlade av glädje och energi på vägen hem medan jag kände likadant förstås fast något mer nedtonat då helgens alla äventyr och alltför lite sömn gjorde det svårt att hålla ögonlocken öppna och jag fick tänka mer på bilkörningen än tävlingsdatum just då ha ha 😉

Men vi är förstås överens – dockhusets 4:e häst fick alla godkänt idag och vi tror det kommer fortsätta i den riktningen! 🙂

Ahuvud