Alla tre igång!

Stall Lövholmen

NU minsann är alla tre hästarna på G att komma igång! Superkul! 🙂 Idag var det premiär för Skrållan som nu vilat några veckor, det blev en tur i skogen med Natalie och Molly, väldigt mysigt men oj så jobbigt Skrållan tyckte det var, hon har lagt på sig en rejäl trivsel mage så det var allt lite jobbigt att kryssa mellan stenar och rötter så här första dagen med ryttare efter några dagars uppvärmning i skrittmaskinen 😉

Känns så himla kul nu att hon också ska igång, även om det blir fler att rida så har jag hellre tre hästar att rida om dagen än tre sjuka hästar som bara står och kostar pengar. Efter detta års otur hoppas jag nu att detta kommer hålla i sig och att Skrållan känns fräsch nu när hon ska igång igen. Eftersom hon inte haft några direkt allvarliga problem är igångsättningen satt till ca 4-5 veckor till första tävling igen så jag ser fram emot några lokala klasser i slutet av augusti! Även Phantasia ska ”höst debutera” då 😀

Phantasia fortsätter att kännas superfin, verkligen kul! Har fått ner henne i vikt nu och hon är väldigt pigg och fräsch att rida och känns som om hon är mycket mer igång än vad jag tycker att hon egentligen borde vara vilket såklart är väldigt positivt för en gångs skull, hon brukar ju annars ta ganska god tid på sig att komma igång men nu känns det jättebra redan nu!

I veckan som varit har jag galopp arbetat både henne och Quramie en hel del, det ger väldigt bra resultat och förvånansvärt snabbt resultat mot för vad jag förväntat mig. Har använt mig av den ena stora beteshagen vilket fungerar fint och har även passat på att ha Q som handhäst vissa dagar då det är smidigt för henne med lite jobb utan belastning på ryggen med tanke på att hon har vissa problem där som tidigare nämnts.

Dock tycker jag nog att det ger mer att rida henne, hon behöver hjälp med balansen och formen och sladdar lätt omkring när hon är handhäst, lite svårt också när man ska galoppera med en bredvid och få den att arbeta i rätt form och tempo, skulle behöva tömköra henne bredvid snarare än ha henne inspänd som jag nu har. Det går ok men bättre under ryttare. Hon gör framsteg men det går långsamt framåt. Har hoppat lite enklare övningar och det går riktigt bra efter en stund men till en början är hon fortfarande stel och lite ovillig vid varje ridpass. Jämför man hennes form nu med för 2 månader sedan är det dock stor skillnad så jag fortsätter väl och ser vart det leder. Tanken är att hon ska ha hoppat 1m-1.10 inför nästa återbesök om en vecka!

Provade min nya budget tömkörningsgjord på Q när jag hade henne som handhäst och är mycket nöjd med detta inköp från Falsterbo, den satt jättebra på och det enda jag skulle klaga på var väl att gjorden var väldigt lång!

Till och med för lång skulle jag tro, Q kunde ha den med ett tjockare underlägg men hon har ju normalt sett väldigt långa gjordar så frågan är väl om grållorna ens kan ha den?? Får försöka skaffa en kompletterande gjord i kortare längd.

Imorgon blir det Natalie som har hand om hästarna när jag åker bort en kort sväng till Fredos bror med familj i Norrköping över några dagar. Smidigt och tacksamt med ridhjälp här hemma under tiden!!! 😀

Sedan när jag är hemma igen väntar fortsatt arbete med hästarna och lite extra krut ska nu läggas på nya stallet där det ska fixas med avlopp, grusning mm i helgen som kommer!