Allt möjligt

Stall Lövholmen

Ja, då är det dags för en uppdatering, några dagar har passerat sedan sist och i vanlig ordning när det inte kommer något inlägg på några dagar så har det varit väldigt fullt upp! Dagarna just nu består av mycket ridning med 3 hästar igång och jag försöker bli klar tidigt i stallet för att hinna jobba i studion till 100% vilket fungerar men det blir långa dagar – från 6-22 typ. Snart är det dags att kavla upp ärmarna och ta sig ut för att börja underhålla på gården och för verksamheten – sommaren är alltid ”värst” med allt jobb med underhåll som måste göras. Men vintern är inte så kul den heller med all plogning som tar flera timmar extra om dagen ofta. Aldrig är man nöjd ha ha 😀

Våren och hösten är ändå rätt ok, då är det något slags mellanläge och det mesta har blivit gjort eller ska göras men inte just då. På listan framöver står bland annat att byta fönster i stora stallet som ska få öppningsbara fönster på en sida, en efterlängtad investering för att förbättra luften i det stallet.
Stängsling är ju en ständigt återkommande punkt sommartid och även detta år måste en del stängselfix göras då några hästar antagligen får byta beteshage med mina egna av praktiska skäl. Utöver det finns också en plan på en än så länge ”hemlig” punkt som jag precis kommit på hur jag ska få till även om den funnits länge i tankarna. Den som läser här får se så småningom… 🙂

Har glömt att berätta att jag äntligen fått iväg Lövholmens ”team” jackor på brodyr!!! 😀 Är det inte helt fantastiskt!!! Så länge det tagit och så blir det äntligen av – så skönt! Nästa steg blir schabraken!

Frånsett några dagars väldigt ihållande regn så allt är överdrivet blött ute nu så har det varit ett fantastiskt vårväder tidigare dagar, det riktigt lyser om allt på morgonen och det känns verkligen härligt att vara ute tidigt hos hästarna.

morgonsol

Det är verkligen en idyll allting utomhus så här års, här huset och stallet i fin morgon-vår-sol..

idyllhusetstallet

ChskrittarridhusetDet har blivit fler ridgånger med Chindra nu och det går både bra och dåligt. Hittar stundtals inte knapparna alls, speciellt i galoppen, men så plötsligt så fungerar det bra, och sedan sämre igen och så håller det på så där mest hela tiden på ridpassen. Hoppas det börjar lossna snart så jag får henne på mina hjälper och att hon inte kör sitt race liksom. Idag var det träning för Pelle och jag fick som vanligt väldigt bra hjälp med henne där så det gick riktigt bra mot slutet.

Har ju enbart ridit henne i ridhuset hittills för att det känns tryggast där men har skrittat tillbaka till stallet som en liten extra tur ett par gånger.

Men igår tog jag ett djupt andetag och beslöt mig för att rida på utebanan, det gick bra men kändes lite mer osäkert än i ridhuset. Jag är bara så sugen på att rida där istället för inne så suget tog liksom över, det var en rätt ”lugn” dag på gården så jag provade helt enkelt.

Chojagridbanan

Avslutade gårdagens pass med att skritta en bit in i skogen och tillbaka, lite mer spänd var hon då så jag kände att jag väntar nog med det ett tag till, för min egen skull, har redan gått händelserna lite i förväg för vad som känns bekvämt. I ridhuset känns det bra, jag håller mig där ett tag till tror jag 🙂

Chojagskrittarut

Hade ställt upp ett litet, litet, litet kryss på banan men glömde bort att jag skulle prova att skutta över det, så det får kanske bli nästa vecka då 😉 Imorn kommer Jennifer igen och ska rida inför helgens tävling!

HborstasGullan rider också imorn så det ska bli skönt med en dags avbrott från ridning, får faktiskt träningsvärk av att rida Chindra ha ha 😀 Alltså det är mycket häst att rida, helt genomsvettig efter galopparbetet!!

Jag som liksom tycker eller tror att jag är en (muskel) stark ryttare inser nu att jag inte alls är så stark som jag tror, de andra hästarna är ju betydligt mer välridna så och är ju mycket mer utbildade så jag sitter nog och åker lite på dem emellanåt inser jag 😉 Det funkar helt klart INTE på Chindra, jobba, jobba med hela kroppen!

Hibbi har ännu inte börjat ridas, hon ska in på ett återbesök trots allt och ultraljudas igen på senan, veterinären tyckte det var säkrast, så nästa vecka har vi en tid och före dess fortsätter motionen i skrittmaskinen och hon njuter också av sin borstning på morgonen som vi brukar göra, det är ju inte så kul när man inte får vara en i rid-gänget tycker hon nog medan jag tycker det går utmärkt att inte rida 4 hästar… puh… snart är det väl dags då, måste gå upp ännu tidigare på morgonen tror jag, annars hinner jag inte allt annat jag ska göra!

Hutomhus

Phantasia har jag tagit ett nytt tagelprov på och borrelian ska nu vara avklarad men hon ska fortsätta få en kur en kort period till för säkerhets skull. För att sammanfatta vad det här tagelprovet gav så tycker jag att det blivit skillnad på henne efter behandlingen, det är svårt att säga exakt hur mycket det påverkat men hon känns väldigt bra att rida nu så jag hoppas det fortsätter att gå åt rätt håll.

phvägen

Igår var det träning för Haking och hon var så mjuk och fin och hoppade bra språng så det känns bra inför tävlingen i helgen! 🙂 Det är verkligen skönt att hoppa med Phantasia som är så rutinerad och inte behöver ”lära” sig allt längre.

Phhaking

Överhuvudtaget är jag väldigt nöjd att inte ha några yngre hästar just nu, nog för att det hade varit roligt om Chindra varit 4 år i år och kunnat gå championatet, jag gillar ju just 4 års-tävlingarna, men det spelar ingen roll. Även om det är supergulligt med föl och allt kring det första året så är det mycket väntan och mycket jobb sedan, kostar gör det också, så det passar mig utmärkt att ha ”äldre” hästar bara numera, det blir mer utveckling ridmässigt även om det blir mer jobb också.

Började förresten rida i de här nya stövlarna nu i veckan, riktigt stelt alltså till en början! Men som alla parlanti som är så fina i kvalitén så ger de med sig ganska snabbt men här vid första tillfället gick det inte att trampa ned hälen ens ha ha 😀

nyastövlar

Fredo och jag fortsätter för övrigt kämpa med våra matrutiner, det går väl sådär men till och från får vi till det, inte alltid så nyttigt dock för igår blev det falukorv i ugnen till lunch 🙂  Jag har för all del skippat en del godsaker jag har svårt att vara utan den senaste tiden och jag har också slutat med en mjölkprodukter för att få ordning på mina lever problem men än så länge är väl inte kosten direkt optimal 😉
Ja ja, ”en sak i taget…” vilket passar mig bra när det gäller maten, inte skynda mot nyttigare kost inte! 😉

lunch1lunch2

Det var väl allt sedan sist, snart blir det ny tävlingsrapport från helgen när alla utom Hibbi ska åka till Mälarhöjden och tävla. Återkommer då! 🙂