Allt på en gång

Stall Lövholmen

Det har varit en händelserik vecka, mycket att göra som vanligt så bloggen hänger inte med då 😉 Det har blivit en tur till kliniken, framsteg med Chindra, träningsvärk, gårdsarbete och studiojobb – allt på en gång!

I måndags tog jag en extra ledig dag från hästarna för att hinna med att jobba klart några saker i studion. På tisdagen red jag igen. Det var ”Chindra-dag” då, än så länge rider jag ju inte henne så många dagar per vecka eftersom Gullan också rider och dessutom Jennifer som också är med och rider och tävlar just nu, men det passar mig bra då det tar på krafterna att hålla igång alla hästarna.

I alla fall så red jag henne och vilka framsteg jag/vi gjorde då, flera knappar fungerade och det kändes skönt att äntligen komma ett steg vidare i själva ridningen med henne, det har ju varit och är fortfarande knepigt att komma på hur vi ska samarbeta 😀

Chridhuset

Hon var mjuk och fin och lösgjord när jag var klar och det kändes toppen! Hon är ju stel som en planka i kroppen så mer av detta några månader så kommer hon komma i fas sedan!

Just det, höll ju på att glömma att säga att vi testade bommar jag och Chindra, jag har känt mig lite spänd över att hon känns svår att rida på hinder med denna stora galopp hon har (utan broms) men det gick riktigt fint över bom-banan även om några halvhalter inte syntes till… 😉 Det får bli nästa gång…

activiaTränade för Pelle på onsdagen sedan och då var hon inte fullt lika energisk som på tisdagen så hon kändes lite tröttare då men det var helt ok då med kring ridningen och formen men fy vilken träningsvärk jag får av att rida henne!!!!

Jag brukar kunna få det när jag rider unghästar och jag försöker för mycket att balansera åt dem istället för att sträcka upp mig och slappna av.

Jag är inte längre spänd när jag rider henne i ridhuset utan det känns roligt (men jobbigt) att rida henne nu, däremot skulle jag inte rida ut henne ännu kanske 😉
Men för att summera ridningen med Chindra hittills för mig sedan jag påbörjade det hela så har det ju gått jättebra!

Activia tränade hoppning för Pelle i onsdags, det var den första träningen för i år för henne faktiskt, och det gick bra även om hon kändes väldigt överraskad av alla hinder och övningar. Pelle slog nämligen på stort denna gång och hade en rejäl bana med både hinder och bomövningar som alla skulle vara med när vi satte ihop allt i slutet av lektionen.
Puh! Jag som var trött efter Chindras lektion strax före orkade knappt rida mot slutet så Activia fick flaxa runt lite som hon ville och det tyckte hon förstås var perfekt och la på lite extra speed här och där när inte piloten var så uppmärksam eller med 😉

Roligt att vara igång med träning med Activia nu också! 🙂

Tidigare på dagen på onsdagen, före träningen, åkte jag med Hibbi till kliniken för ett återbesök och check av senan. Hon har nu haft en aktiv (skrittmaskins) vila i 3 månader sedan senskadan upptäcktes…

Hibbibilen

Det var skönt att bara lasta på en häst i bilen, hon var så tyst och snäll att åka med så jag passade till och med på att göra några ärenden på vägen hem ha ha 😀 Hon fick lunch hö i bilen så kunde jag gå in på Granngården och införskaffa lite foder och stängselsaker som vi behöver för ett stängseljobb som vi gör just nu.

granng

Var även förbi brodyr butiken där jag lämnat jackor och schabrak på brodyr, de ligger ju granne med Granngården så det var flera flugor i en smäll vilket jag förstås älskar – effektivitet!!

Hibbi ultraljudades länge och noga och Chris kollade henne i rörelse – hon var bra nu från sin senskada!
Känns jättebra! 🙂 Det kommer ju ta sin tid att få igång henne nu och visst, skadan kan komma tillbaka om man har otur, men ändå så känns det bra och de är det ju roligare för henne att vara med på aktiviteterna än att bara gå i hagen och skrittmaskinen om dagarna…

Hibbi

… och jag får då EN HÄST TILL ATT RIDA… Åh… nu gäller det att äta rätt, gå upp tidigt på morgonen, lägga sig tidigt på kvällen för att orka med 4 hästar att rida och allt annat. Just nu är ju Gullan fortfarande med men under sommaren försvinner hon till Grekland igen och är denna gång borta väldigt länge, typ 4 månader, så jag blir själv med hästarna under lång tid då och planen är väl att, förutom lite ridhjälp till Chindra av en tjej i stallet här, vara själv och inte ha någon annan hjälp ett tag då det är enklast så.

Jag tummar ju INTE på studiotimmarna för att hästarna tar mer tid, nej då blir det tidigare morgnar så jag kan klämma in allt 😉 Lite trögt blir det dock när det dessutom måste ske arbeten på gården och med verksamheten regelbundet också, då blir det långa dagar… Förtränger gärna den delen lite i mitt dagsschema ha ha… och så kommer jag på plötsligt att det är en massa som måste göras..
Men jag får göra så att det fungerar med allt helt enkelt, jag har ju 4 fina hästar nu som jag känner för allihop och alla känns på sitt sätt rätt för mig så då är det bara att kämpa på helt enkelt! 😀

lastadavantIgår och idag är det dock hästfritt för mig eftersom gårdsarbete står på att-göra-listan.

En av de tråkigaste göromålen dessutom – att stängsla!! 🙁

Det började med att ta typ halva dagen att bara förbereda för det hela, letade stolpar i skogen här hemma som vi förvarar lite här och där och när man ska hitta dem så hittar man dem förstås INTE.

Fredo är lite sugen på någon liten åk-leksak typ en minifyrhjuling eller något annat kul som han kan ha som transportmedel här hemma när vi grejar ute, så när min bror Pelle rotade fram den här ”super” moppen i minimodell var vi förstås upptagna en stund med det också för att prova den ha ha 😀

Vill tillägga här att det var första gången som jag körde moppe, japp 37 år gammal och aldrig provat en moppe. Tyckte det var svårt faktiskt!?! Pigg som sjutton var den också…

jagpåmoped

Snygg solhatt va?.. 😀
Nåja, till slut var vi klara och hade fått allt på vagnen och vi kunde tåga ut mot hagen med två ekipage, jag med Avanten och Fredo på super-moppen!

börjarstängsla

Det började väl bra när vi väl var på plats där ute, längst ut på vår mark var vi…
… och det gick bra ända tills det började ÖSREGNA. Typiskt! Det skulle ju vara sol igår?!!
Molnet på bilden ovan tror jag inte vi ens såg när vi åkte ut, vi var fullt fokuserade på att bara få det här gjort.

Vi hade dock förberett oss ”ifall att” med presenningar och täckte in allting och satt där under och kurade och väntade på att det skulle sluta. Det gjorde det inte.
Nä, istället blev det åska och blixtar precis där vi var – SUPERLÄSKIGT ju! Jag tycker INTE om åska!!!!!
Mitt ute på ett öppet fält dessutom stod vi liksom!?
Så vi kastade oss tillslut i våra åkmedel och begav oss tillbaka och in i maskinhallen för att vänta ut vädret.

väntarimaskinhall

Det bara regnade och regnade och haglade och tilltog ju mer vi väntade.
Hästarna fick gå in, de var ju utan täcke igår och kallt var det ute också.

ösregnar

Efter 1,5 timmes vankande och väntande kunde vi åka ut igen och fortsätta, marken var dyngsur och alla hål som Fredo borrat med jordborren var vattenfyllda hela vägen upp och leran som vi fyller med var som en pastasås och ville inte alls åka ned i stolp-hålet och få stolparna stadiga.
Jaha, ja det var ju toppen det. Suck.

Men vi härdade ut och kom ändå en bra bit igår trots packningstiden, prova en moppe alldeles för länge, hagel, ösregn och åska. Ca 150 m med nya stolpar blev det nog.

stolpar

När vi väl bestämde oss för att avsluta vid 19.30 tiden var jag helt slut, träningsvärk efter ridningen dagen innan och så stängsling på det, spett, slägga och en massa ovant kroppsarbete alltså, det är ingen lek.
Hästarna kom in strax före 20 och 21 ja då sov jag!

Vaknade tidigt idag så hästarna var ute redan 6.30 och stallet mockat kl.7 och nu efter lite kontorsjobb och det här inlägget ska vi ut igen och fortsätta i hagen. Vi stängslar om en beteshage lite, och så gör vi samtidigt en sak till…
Vad kan det vara…? 😉

hagekanal