Det rullar på

Stall Lövholmen

Det mesta rullar bara på just nu, inget speciellt händer för tillfället och jag är i studion hela dagarna. Hästarna rids och stallet hålls igång. De flesta planerar sina semestrar hör man och betessläpp är snart på gång.

Benet är ungefär lika sedan ett tag, sjukgymnastiken går bra, förvisso en aning tråkigt, men inga större förändringar där nu vare sig bättre eller sämre. Väntar mycket otåligt på mitt sista återbesök i nästa vecka. På onsdag den 12:e blir det röntgen och på fredag den 14:e sjukgymnastik och det är väl då det börjar på riktigt! Att gå igen… Längtar tills dess och hoppas röntgen visar att det ser strålande ut och att jag väldigt snart ska komma igång och gå!

hästarnahemma

Hästarna på gården är nöjda om dagarna, de gnager gräs i sina rasthagar och solen skiner nästan hela tiden även om den senaste veckan inneburit en del regn. Men det är ju bara väl behövligt med tanke på att gräset ska växa och ridbanan blir också fint vattnad! 😉 Har gett mig på att sladda både inne och ute, inne är det ok men ute får jag nog vänta lite med märkte jag sist, himla jobbigt där med benet då det guppar så mycket och jag måste hålla upp det i luften. Tror inte heller det är bra att skaka runt så där med benet innan jag vet att det är helt läkt. Nä, får hålla mig till studion 😀

iavanten

Gullan har kämpat på i veckan och har nu åkt utomlands en vecka och rapporterar att det är fantastiskt på stranden.. suck, låter härligt! 🙂 Men det är hon verkligen värd efter allt slit med hästarna och själv trivs jag ju bäst hemma i vilket fall och jag har ingen direkt res längtan just nu ha ha..

gullanhöpåsar

Det har varit en person och provridit hästarna för att ev bli medryttare och fler ska också komma. Hoppas på att hitta någon som kan hjälpa mig med dem fr o m juli och framåt. Det tar väl ett tag innan Skrållan är såld kan jag tänka mig och hon behöver hållas igång. Hibbi vilar den här veckan som Gullan är borta då hon verkade lite snorig häromdagen så hon och Chindra går och skrotar och äter gräs i lösdriften bara om dagarna. De längtar nog alla till beteshagen och snart är det ju dags!!

activiafölactivia2En rolig nyhet är att Activia, en av Activitys avkommor, har fått sitt första föl precis! Det blev ett stoföl och ägarna fam Johansson-Eckert i Jönköping är mycket glada!

Vi smider lite försiktiga planer om att jag kanske ska rida Activia så småningom, det känns spännande och pirrigt, jag älskar ju att starta om med nya hästar och min första tanke med avel från början var ju att få fram en avkomma till mig själv efter Activity, men ingen blev riktigt som jag tänkt mig och Activity såldes till Jönköping där hon sedan fick 3 till avkommor efter mina 2 och en av dem är alltså Activia.

activia3Om det sedan kommer bli av återstår att se, det hinner ju hända många saker innan dess antar jag 😉

Ingen inklusive jag själv visste ju att jag skulle bryta benet och behöva sälja två av mina favoriter i stallet så jag antar att vad som helst kan hända i framtiden också…

Men det är i alla fall något att se fram emot, jag tycker om projekt på det planet så vill det sig väl går flera av mina planer i lås och Activia kanske dimper ned här på stallplanen nästa år? 😉

Jag har fått en känsla av att hon skulle kunna passa mig och har rätt temperament som jag gillar så det ska bli spännande att se sedan när det väl är dags! Dock får jag nog be Gullan vara testpilot först?! 😉 Kommer nog fundera en gång extra i fortsättningen om jag inte känner hästen väl, vilket jag ju då dumt nog ansåg mig göra med Skrållan men tack o lov är ju inte alla hästar så plötsliga eller oförutsägbara som henne så det brukar ju gå att lära känna dem hyfsat snabbt.

Detta var väl dagens rapport, senare under kvällen ska jag iväg och träffa Natalies familj på Ingarö för att fira att Natalie tagit studenten idag!! Före dess ska en ny hyresgäst anlända och introduceras i stallet idag så det är fullt upp, dessutom ska jag hinna duscha också och sjukgymnastik programmet tar ju sin timme så det är en hektiskt dag idag för en benbruten 😉