Äntligen bete igen!

Stall Lövholmen

…Tycker hästarna! Så glada när de häromdagen fick fritt fram att vara tillsammans och äta gräs!

Det måste vara livet för en häst det här?

Phantasia och Hibbi har fått bekanta sig med hagen först några veckor innan vildarna Activia och Chindra skulle få komma in där… De har stått och trånat på andra sidan staketet.. 😀

phohbete

Till en början, och som det alltid är när hästarna inte gått tillsammans på ett år (de går ju två och två annars) så var det lite tumult och spring direkt.

bete2

Chindra är boven. En riktig sprinter!

chindraboven

Orolig stod jag bredvid och hoppades på alla sätt man kan att det inte skulle hända något.

bete3

Hända något kan det ju alltid göra, men det är ändå värst i början när de blir helt tossiga alltså!!

bete4

Fy… jag bara tittar på deras ben när de springer och försöker lite lamt att mumla ”såja, såja, inte så fort älsklingar…” när de swishar förbi…

Fredo knattrade bilder medan jag filmade. Det är ändå härligt att se dem så här glada!

bete1

Egentligen är det Activia som bestämmer men hon lämnar underligt nog alltid över till Chindra på sommaren som konstigt nog är näst på tur i rang (?) och får agera ”sommarvikare”. Chindra vallar och har sig och njuter av sin makt. Det är lite virrvarr i början. Phantasia är ju boss i sin hage normalt sett.

betessläpp

Till slut så lugnar de sig lite i alla fall och mitt hjärta slår lite långsammare.

lugntbete

Det är en fantastiskt fin början på sommaren i år, och tidig, det är så mysigt för dem att få komma ut så här tidigt i sommarhagen och jag (som dock varit bortskämd med mycket stallhjälp i år) får möjlighet att vara lite friare om dagarna utan passning med fodring och in/uttag.

Ligghallen öppnas upp helt med båda ingångar och hästarna får lära sig att komma överens med hö och gräs och vem som ”får” äta vart. Sover gör de ofta i gräset ändå men allihopa tycker de om sitt hus och trängs där inne samtidigt titt som tätt under dagarna.

beteligghallen

Nu håller jag en tumme för att de ska komma överens så vi får en fin (och skadefri) sommar tillsammans!