Äntligen en update!

Stall Lövholmen

Oj, nu har det ju gått väldigt lång tid sedan sist och det kan bara betyda en sak – mycket att göra i studion! Då existerar inget annat! 😉 Det är väldigt roligt och jag har fått mycket gjort. I veckan blev det träningsdebut för mig sedan olyckan så det var ju fantastiskt att kunna vara med och träna igen!

För att nu ta allt i rätt ordning så har allt arbete på gården avslutats för året, skönt! En stor möda var det att få till plattorna intill stora stallet, alla plattor drogs upp och marken jämnades till….

plattorna

…sedan på med alla plattor igen och så gjutning här och där för att de ska ligga still och det blev även lite mer plattor nu än tidigare så att det även är täckt där hösilaget ska stå, mycket bra blev resultatet!

plattor

läktareHela sargen i ridhuset är också oljad och fin, det ser så härligt träigt och hemtrevligt ut därinne!

Även läktaren oljades och den blev som ny! 🙂

Stallet och flertalet staket bland annat sjukhagarna nedan har målats liksom flera andra byggnader på gården denna sommar, extremt mycket underhållning har gjorts så det känns kul att allt är i så fint skick och fräscht och fint!

Förhoppningsvis är det inte mycket alls att göra nästa år, ska det då äntligen bli en lugn och skön sommar utan några brutna ben när man kanske till och med kan åka på en tävling eller två?! 😀

sjukhagar

phstallethibbistalletJag och Natalie tog för ett tag sedan och städade vårt stall, skönt att det hanns med innan det blev ”höst” nu, hästarna har precis fått börja komma in så de uppskattar nog att sova inne nu när det börjat regna!

Hibbi och Phantasia står i stallet för tillfället och Molly har en egen del i ligghallen liksom Skrållan och Chindra som står på andra sidan om henne, detta då Molly inte kan äta fri tillgång på hösilage så vi har delat av hallen så att Chindra och Skrållan har en större del och Molly en mindre.

lösdrch

Hästarna är lite ovana vid dessa rutiner just nu så de står och ser lite frågande ut allihop och helst vill de nog trängas i stallet allihop om de får välja men det får de inte ha ha 😉

Jag är också VÄLDIGT ovan att gå upp tidigt på morgonen och släppa ut och fodra hästar, jag som ställt om min ”enskild-firma-tid” till att gå upp ca 10 på fm och sova ungefär från 02.30 på natten när jag vacklar in från studion med fyrkantiga ögon tycker förstås att det är hutlöst att nu ställa klockan på 7 och då ska tilläggas att jag ÄR morgon människa och trivs inte alls med mina ”sommartider”… det har bara blivit så. Inte hjälper det heller att Fredo numera är bosatt i Göteborg den mesta av tiden inför kommande show med Uggla som körs hela hösten så det finns ingen här hemma som ”jagar” upp mig ha ha…

Jaja, men nu måste jag i alla fall upp så förhoppningsvis ställer jag om mig hyfsat snart.. Det är i alla fall väldigt fint och inbjudande på morgonen med det kyliga höstvädret och dimman och solen som strålar lite milt på morgonen (frånsett de senaste dagarnas ösregn!!)

Vyn en tidig morgon från mitt stall mot gula huset där mamma och pappa bor 🙂

morgondimma

I förra veckan blev det rätt mycket ridning för att förbereda mig inför denna veckas träning för Haking som jag planerat vara med på!

grustaget

Bland annat var vi i grustaget och jag känner nu att jag är mycket säkrare i sadeln, det gör att jag vågar rida ut mer nu, Phantasia är ju fantastiskt snäll men kan ändå få för sig ett och annat fnatt och då sitter jag ju löst för minsta lilla ha ha 😀

Förra veckan tränade Tessan Phantasia för Per Dahlgren som kommer och har träning här en gång per månad för tillfället, det gick jättebra!

tessanph

Jag är verkligen tacksam att hästarna har hållits igång så bra av alla som hjälper till med dem, Tessan-Katja-Sara-Gullan och så Madde som är allt-i-allo och kommer och hjälper till vid träning och tävling. Ett riktigt roligt och duktigt team som bildats kring mina hästar!

Men den här veckan var det alltså dags för MIG att träna!!!! Har sett fram mycket emot det men det var med lite blandade känslor jag kom in i ridhuset på Haking träningen, det var MYCKET bommar och hinder överallt, en syn jag är rätt ovan med nu, jag kände mig plötsligt väldigt dålig förberedd på det hela och Haking körde ju på lite som ”vanligt” så ett tag i början kändes det lite pressat, men jag märkte att det fungerade bra med benet och det hela slutade med att jag red hela träningen och det kändes hur bra som helst på slutet! Jag och Ph vi lyste nog ihop efteråt och hon var så där mallig efteråt som hon brukar när hon känner att vi gjort bra ifrån oss 🙂

Glömde tyvärr att fota vare sig hinder eller mig själv och Ph, får fixas vid nästa tillfälle! Bjuder på en härlig tävlingsbild istället:

tävlph

Hon var pigg och alert och jag hade bra snurr på galoppen – jag märkte att detta också gjorde att det kändes mindre i knäet att hoppa, ju sämre galopp desto mer ”stöt” i landningen efter hindret! En ny anledning att rida i bättre galopp alltså än den gamla vanliga anledningen (att jag rider för långsamt)

Jag hoppade alla övningar men höll mig någonstans kring 90 cm i höjd vilket kändes lagom, blir det för breda hinder känns det också lite obehagligt i landningen men generellt alltså över förväntan med hela träningen! Så nu blir det träna av framöver, nästa gång för Pelle nästa vecka faktiskt och tankarna snurrar för fullt NÄR jag ska TÄVLA och planer smids i huvudet vare sig jag vill eller inte 😉 Det lutar åt debut under oktober faktiskt…!! 🙂