Året rullar på

Stall Lövholmen

Det nya året börjar rulla på och energin återkommer faktiskt för varje dag, snabbare än vad jag trodde!
Igår gick det också lite bättre med hästarna än första dagen.. 🙂

chboxenPå mina riddagar vilket just nu är varannan dag så har jag också stallet, Elin har dagarna däremellan, och det går verkligen fort att mocka nu tycker jag. Halmpelletsen, för att återkoppla lite till det, fungerar hur bra som helst nu när jag är mer insatt i hur jag ska göra med den. Tror dock att gummimattorna är ett måste för att få det att bli så här torrt och fint i boxarna. Tror kanske att kostnaden till och med är något lägre även om det känns som mer eftersom jag lägger in 2 påsar i veckan hela tiden vare sig det ser lite eller mycket ut i boxen – på så vis håller sig ströet luftigt och torrt och fint.

Spån räkanr jag med 5 balar i månaden medan pelletsen blir 8 påsar i månaden. Det skiljer ca 27 kr i månaden vilket kan tyckas lite men på 1 år blir det 324 kr och alltså 1296 kr att spara in på 4 hästar + att det då är enklare att mocka i pelletsen och den luktar mindre.

Hibbi har fortfarande spån i sin box dock, tycker det fungerar bra också…
Svårt val faktiskt vad jag ska köpa nästa gång men fortsätter det att fungera så här bra med pelletsen så undrar jag om det inte blir en omgång till av det. Nackdelen är helt klart att pallarna blir mycket dyrare i inköp men i längden blir alltså kostnaden mindre just nu även om det inte skiljer så mycket men alla bäckar små…

Hboxen

Tycker det är lite mysigt att mocka på morgonen när hästarna är inne och äter, när de ska ridas får de alltid äta inne och sedan går de i skrittmaskinen medan jag mockar klart eller rider den första hästen.

Phantasia får vara först just nu, hon är fortfarande pigg och känns fräsch – okej nu är det ju bara två gånger jag ridit MEN – man får vara glad över det lilla! 😉

Hibbi fortsätter att vara som en spänd fjäder och vill inte alls slappna av.
Igår red jag över lite bommar för att försöka få henne att fokusera, det gick väl något bättre men trots att hon gått flera varv över dem får hon plötsligt något ryck och kan tvärnita och kasta sig precis framför bommen trots att INGET har hänt. Lite Skrållan fasoner alltså. Så det är jag ju van vid egentligen.
Det tar bara lite tid för mig att vänja min ringrostiga ridkropp (oj vad konstigt det där lät?!) vid dessa hastiga ryck och reaktionen är ju rent ut sagt noll från min sida, men det kanske är lika bra det 😉
Jag hinner inte reagera förrän det är över så att säga ha ha 😀

Nåja, det kommer att släppa när hon kommer igång mer, åh jag längtar tills dess, när det går att rida lite mer och lite längre så det går att få igenom något, nu sitter jag mest och åker runt en stund på hästarna.

Igångsättningar har ju sina fördelar också i och för sig, det tar ju inte lång tid att rida varje häst så det är skönt nu så här i början, men å andra sidan så är ju det som tar mest tid att göra iordning dem så jag vet inte om det blir så stor skillnad egentligen när de väl är igång sen?

alurvig

Activia, som ser ut som en riktig björn med lång päls o man nu ha ha, hon var betydligt lugnare och frånsett en missuppfattning, när hon bestämt tyckte vi skulle galoppera och så ruskade hon på huvudet och bockade lite snällt, så går hon som en klocka och är jättecool, inte spänd och inte tittig… ME LIKE!

Phantasia och Activia är alltså beginner favoriter nu när jag ska komma igång igen ha ha 😀

skåpJa, vad mer? Nja, det händer inte så jättemycket just nu, har ju sjukt mycket att jobba ikapp i studion så jag sitter där mest hela dagarna vilket är jättekul och så har ju förstås det allra sista till huset blivit klart, ni vet det där skåpet som jag bara inte pallade med att måla klart. Nu är det ju också så att jag inte heller gjort klart det utan pappa ryckte in och penslade på de sista lagren – så skönt! <3

Så här ser det ut nu, det har gått från tråkig lackad furu a la fjällstuga till fräscht vitt.
Kanske inte det roligaste skåpet så, men med vit färg och kommande nya knoppar så ja, why not? Återanvända är kul!

Usch, några sådana där jobbiga saker i huset återstår, typ att skruva i några skruv här och där… jobbigt! 😉
…å så förstås städa undan julen… MEGAJOBBIGT.
Det är ju MYCKET roligare att plocka fram julen än att ta bort allting.
Samtidigt så känner jag att jag inte vill se julsakerna mer nu. Denna jul och nyår blev förknippad med mycket trötthet och rastlöshet efter att ha gjort allt jobb så jag vill bara rensa bort allt och starta om.

Hi hi, kollade häromdagen i en katalog och blev såklart jätteinspirerad på vår-detaljer… så där somrigt och härligt. Puh… Fredo han såg ut som att han skulle svimma när jag började prata om vår- och sommargardiner. 😀
Vi får väl se.
Det blir nog nya tag med någon inredningsdetalj så småningom.
Genom huset-projektet lärde vi ju oss ”allt” nästan för att enkelt byta stil i något rum om vi skulle känna för det framöver. Att tapetsera en fond i studion som vi planerat i flera år känns inte längre som så jobbigt liksom. I studion blir det nog lite makover vid tillfälle. Fast bara lite ha ha 😀

Mitt varannandags-schema som jag kör med hästarna verkar fungera ypperligt, så idag blir det bara studion och sedan rida alla tre imorn igen, jag måste nog sätta mig ned och göra någon form av planering hur jag ska klara av att få till mina dagar att fungera med 4 (!!!) hästar att rida sen… öh?
Ja, jag vet inte hur de blev 4 vuxna hästar men det är de nu i alla fall.
Hej o hå. Jag hoppas på att få behålla Evelina ett tag kan jag ju lugnt säga <3

Har börjat glutta på TDB och tävlingsterminen också, känns inspirerande!
Jag har ju hoppats på att kunna ta mig tillbaka till Dalahoppet någon gång och även åka till Norrköping Horse Show något år, kanske det kan bli i år?… Det är ju ändå i maj.. Tills dess kanske jag fått igång trion för Chindra hon får nog hålla sig hemma på de lokala enklare tävlingarna under våren så kanske det kan bli något roligt i sommar för henne istället. Youngsters kanske? Mmm, tankarna snurrar. Inget viktigt att bestämma nu, mest kul med lite motivation bara, det behövs i snöstormen som var idag typ. Kul..

HridhusetLängtar till våren!!!!

Måste planera upp lite roliga happenings framöver nu när huset e klart o allt, så det finns en massa roligt att se fram emot under de tråkiga vintermånaderna…

Kände mig helt lycklig idag när jag smög in i ridhuset och vips så var snöstormen utanför och inget hörde vi av vinden heller, det var bara helt stilla där inne. Att det dessutom är så fint dagsljus där inne frånsett snö-storms-dagar gör ju inte det hela sämre direkt, en riktigt inspirerande miljö att rida i vilket faktiskt är väldigt viktigt i alla fall för mig med flera hästar och ”samma” ridplats=ridhuset varje dag under en lång period nu på vintern när underlaget ute är för dåligt.

Utan ridhuset hade jag nog faktiskt gett hästarna en lååång vintervila så här års.

Nehepp, back to work. See ya!