Årets första dressyrtävling!

Stall Lövholmen

För Phantasia blev det en ganska intensiv tävlingshelg med hoppning på fredagen och två dressyrklasser på söndagen i Västerhaninge. Det var så länge sedan som i juni 2011 som hon tävlade dressyr med Gullan senast så det var förstås kul att komma iväg på detta igen!

LB:1 som var första klassen gick jättebra, tyckte vi, men inte domaren… suck. 58 komma någonting blev resultatet, tror det är det sämsta Phantasia fått någonsin. Vi var i alla fall nöjda!

Film från LB:

I nästa klass LA:1 slipade vi, eller snarare Gullan, lite på detaljerna och Gullan red sedan för fulla muggar så det blev faktiskt den bästa procenten i LA hittills (62% komma någonting – jag är ju hoppryttare!) men det var ju bara andra starten så det finns inte så mycket att jämföra med, det var i alla fall tre väldigt nöjda figurer (jag, Gullan och Phantasia) som lämnade tävlingen som drog ut väldigt på tiden så vi åkte direkt efter den andra klassens start vilket inneburit att vi varit iväg i omkring 7 timmar (dressyrtävlingar alltså…)

Film från LA:

Nästa helg blir det en väldigt intensiv dressyrhelg med LA på lördagen och två klasser på söndagen! Så nu är vi igång igen och Gullan är lycklig förstås att vara på tävling igen! Själv trivs jag utmärkt som åskådare på läktaren ha ha 😀

Planen är att starta Msv under våren, ska bli spännande!
Det som är kul med Phantasia är hon är en riktig allroundhäst, hon tycker allt är roligt och är alltid positiv till arbete så det är väldigt kul att hon får tävlings variation mellan dressyr och hoppning! Det blir ju en lång träningsperiod under vintern också att ladda upp inför vårens mål med Msv nivå både hoppning och dressyr!