Årets första start!

Stall Lövholmen

Igår blev årets första start på hopptävling, väldigt försenat om man ser till planen jag från början hade, men nu blev det äntligen av och jag och Hibbi fick rida vår andra tävling tillsammans, senast vi tävlade för mer än ett år sedan, veckan innan jag ramlade av, så vi är inte så vana vid tävlandet ihop ännu men det är bara en rolig utmaning att ta sig an och utveckla. Så skönt att ha tiden framför sig med en häst, hon är ju bara 6 år.

Red en 95 cm klass i Väsby, framridningen var utomhus och tävlingen inomhus. I det här fina vädret som varit hade jag ju helst velat rida ute, inte i ett mörkt ridhus.
Jag tror också att Hibbi i dagsläget när hon blir lite spänd och tittig på banan skulle fungera bättre utomhus på en större bana vilket återstår att se på nästa tävling som blir under sådana förutsättningar när vi ska till Märsta om 2 veckor.

JagoH

Tävlingen var lite rörig på framridningen med mycket hästar kors och tvärs och från att inte ha tävlat på nästan 6 månader när Tessan tävlade Hibbi sist var hon nog lite chockad av miljön. Hon blev spänd och ville inte riktigt bli avslappnad och lyssna på hjälperna. Hon kändes matt samtidigt som hon spände sig.

Red fram hyfsat länge men fick henne ändå inte med mig. Det är svårt att se det här på henne då hon ser rätt framåt ut på filmen, det är något som känns tydligt när man sitter på, hon blir lite stark i handen och tar samtidigt inte riktigt skänkeln och det hela kan kännas en aning forcerat istället för avslappnat. Hon gjorde en s k ”Hibbi” på ett hinder, dvs insåg precis i sista sekunden att där var något att glo på, men tog faktiskt min rättelse bra där och skuttade över 🙂

Tills dess att hon får rutin så anser jag mig ändå väldigt nöjd med en sådan här runda, att hon kan slå i och riva en hinder rätt ordentligt bekymrar mig inte för hon är rädd om sig egentligen och gör mest detta antingen av nonchalans, hemma på träningarna, eller för att hon blir spänd, på tävlingarna.

HrosettHhuvudTill min förvåning fick vi rosett på 4 fel så det var ju en trevlig överraskning innan vi skulle åka hemåt 😀
I övrigt var hon rätt ok att åka med själv, Madde var med vilket var skönt att ha både sällskap och hjälp – tack <3

Vi fikade gott och hade det mysigt i solen medan Hibbi fick vänja sig lite vid att stå och vänta i bilen innan vi skulle vända hemåt, vi insåg dock att Hibbi inte åkt själv på någon tävling förutom den första jag var på vilket var svar på varför hon skrek och skrek desperat efter att få höra svar från någon bekant på tävlingsplatsen, men ingen svarade ju, de var ju hemma och strosade i hagen, så Hibbi var lite olycklig över detta.

När vi kom hem däremot så rusade hela välkomstkommittén fram och undrade nyfiket vad vi gjort, Phantasia blir helt till sig när hon ser den vita ”lådan” och galopperar först för att möta oss och sedan tillbaka till stallet för att vänta in Hibbi till hagen, the brownies gjorda samma sak, till och med Activia som bara åkt en gång verkar förstå vad det handlar om att få åka med i tävlingsbilen 😀

browniesarna

Jag känner mig nöjd med gårdagen och ser fram emot Märsta som är en favorit tävlingsplats, stort och fint och bra hinderpark med lagom att titta på, det måste ju övas på! 😉
Idag har vi varit på dressyrtävling med Hibbi, mer om det i nästa inlägg! 🙂