Återbesök.. igen

Stall Lövholmen

Idag bar det av till mälarkliniken igen och med mig var Skrållan och Phantasia, Skrållans förra behandling gav resultat, bra bak med andra ord men fortfarande var lite kvar att göra tyvärr, så hon behandlades i hovled bf och framöver blir det nu lite extra vila för henne eftersom hon uppenbart varit för spänd muskulärt under hösten/våren förra året med detta som resultat. Har ju känt det och märkt i ryggen, kanske har hon växt lite också men framförallt är det svårt att jobba vettigt med henne när hon är så pass spänd som hon är för miljön när man rider. Hursomhelst tycker jag det känns som ett bra upplägg med lite extra vila och säkra att detta inte ska upprepas igen.

De var så duktiga idag på kliniken, inte alls som de brukar vara när de är ”stållorna” och mycket tack vare Natalie som var med, hur lyxigt som helst med någon som kunde hålla den ena medan den andra sprang eller longerades, påskyndade dessutom tidsmässigt oerhört mycket! Personalen var mycket roade av att grållorna var så goda vänner, de fick följas åt överallt på kliniken, även in i behnadlingsrummet! 🙂

Phantasia blev också behandlad idag, det är inte helt bra med henne har jag märkt. Frakturen verkar ok men för ett tag sedan när jag var bortrest i Jönköping ramlade hon på gången i stallet hur hon nu lyckades med den bedriften men måste ha dåsat till och halkat. Hon har verkat stel efter dess och idag fanns en hälta på en framknäet som troligtvis berodde på detta så det behandlades. Eftersom hon aldrig tidigare blivit behandlad så känns det ju surt att behöva göra en sprutning pga en olycka och samma med hennes griffelben som tagit tid på sig, sedan september förra året.

Nu hoppas jag innerligt på lite med tur ett tag och slippa fler behandlingar. Har fått jättebra träningstips av Chris också för att hitta nya sätt att träna hästarna på, kort sagt vill han att de ska pressas mycket mer än vad jag gör, jag är ju så noga med underlag och att inte över anstränga dem att det kanske blir motsatt effekt?? Återstår att se vad det blir för skillnad när jag kommit igång med det nya upplägget!