Avvänjning

Stall Lövholmen

Idag är första dagen utan morfin tabletter för min del sedan olyckan dvs för 3,5 vecka sedan. Det blir allt en del avvänjningsproblem känner jag.

Dagen har varit en berg och dalbana mellan svettningar och frossa och illamående i omgångar men benet är stabilt, ingen värk så alvedon som just nu kvarstår som värktablett hoppas jag nu klara mig på tills dess att jag kan ta bort dem helt.

Har varit väldigt matt och trött så det blev ingen utgång idag utan jag satte mig istället på balkongen hemma och gjorde andra omgångens sjukgymnastik för idag.

Det är väldigt tråkigt att vara inne hela dagen men det fanns liksom inget val, kroppen och benen har känts tunga och axlarna är ömma efter allt kryck gående. Hoppas jag ska bli bättre på några dagar och återfå den energi jag normalt sett brukar ha.

Positivt är i alla fall att jag vågade prova att ta bort morfin tabletten och att det verkar fungera! Sjukgymnastiken går också bra, lite tråkigt är det faktiskt, men det känns ju bra efteråt och varje dag så blir det någon form av framsteg i någon av övningarna.

Mitt vänstra ben har tappat enormt med muskler kring låret och när jag spänner det händer i princip ingenting mer än att det darrar och så finns det en smal strimma muskel på ovansidan som får jobba järnet. Ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan musklerna återkommer och om de gör det ens alls innan jag börjar gå träna.

utanorthosutanstrumpaDet är lite svårt att se exakt på bilderna som båda visar vänster ben, men det låret är alltså 3 cm smalare än det andra precis delen ovanför knäet där det går in. Helt slappt är det. Vaden och knäet däremot är ju väldigt svullet fortfarande, vaden är ändå lika stor som den högra vaden så jag antar att den kommer bli väldigt smal sedan när svullnaden går ned.

Det blir verkligen mycket benbilder nu i bloggen 😀 ha ha

Frånsett alla bilder så mäter jag även benen en gång i veckan för att hålla koll på vad som händer, om det går ned eller upp i svullnad och muskler. Är lite oroad för min vikt att den ska gå upp nu när jag är så inaktiv om dagarna, jag har ju lätt extremt lätt att lägga på mig tack vare den förändring på ämnesomsättning jag fick efter 25 års ålder, så även annars när jag dessutom är väldigt igång går jag lika lätt upp med fel kost.
Men än så länge verkar det gå bra, jag har minskat mina mat portioner till hälften så det blev till och med något kg ned denna vecka och trots att jag unnat mig ostbågar två fredagar i rad 😀
…Men det är nog tillfälligt 😉 och helt klart av muskelbrist skäl för magen den är lika rund som vanligt ha ha 😉