Beslutsvånda boxinredning

Stall Lövholmen

Åh nej, nu börjas det en period med värsta beslutsvåndan igen, och det handlar såklart om i-landsproblem dessutom – Förstås då vilken boxinredning det ska vara i nya stallet… !?

Finns ju sååå mycket snyggt, om plånboken var fet istället för begränsad skulle det definitivt blivit Laake inredning i rostfritt stål!!! Supersnyggt!!! Men nu är det ju inte så… därför får man titta på annat 🙁 och valet står just nu mellan flera företag i södra sverige som tillverkar inredning som påminner om bilderna nedan fast inte exakt såklart, lite bilder är bara ren inspiration hur man SKULLE vilja att det kunde bli 🙂

Att tänka på när man ser dessa bilden är ju att jag inte kommer ha pulverlackerat stål, hur snyggt det än är så är det inte praktiskt och där kompromissar jag inte i detta fall då hästarna förstör alldeles för mycket av inredningen ändå med slipande av tänder på galler och ätande på väggar osv.

All inredning kommer ha mörkbruna plastplank för att få en kontrast till det galvade stålet! 🙂 Jag funderar helt klart på att använda tegel i någon form men tror inte vi har råd måttmässigt med så tjocka mellanväggar som ju är snyggast, då blir boxarna mindre 🙁 men fint är det! 🙂

Tycker allt är snyggt!!! Det är problemet, kan absolut inte bestämma mig för vad som är det bästa valet frånsett priset som avgör i första hand! Det jag bröjar fundera på nu är hur mycket krusiduller jag egentligen vill ha? Jag gillar ju stilrena saker främst, är därför trots all beslutsvånda något tveksam till fronterna 1 o 2 i detta inlägg och lutar kanske mer åt att designa något eget i stil med detta:

Lite tråkig bild men i rätt sammanhang tror jag på att använda på raka och böjda linjer, vi har ju inte så mcket valvade fönster eller dörrar på gården, det är supersnyggt med detta men om man ska vara petig och se till det estetiska tycker jag att en kombination av rakt och valvat faktiskt kan vara det optimala, ex enligt bilden ovan.. Dock är ju det Laake då igen så precis så där kommer det inte se ut om jag inte vinner på lotto! Men att efterlikna den deisgnen skulle kunna tänkas, vissa företag tillverkar ju efter önskemål och hittar man då en som importerar från ex Polen kan man alltså få säga sitt gällande designen utan att det kommer bli någon större prisskillnad. Frågan är vilken kvalitetsskillnad som blir…?

Vad som i alla fall är helt bestämt nu är att det blir 2 låga fronter med höjd på dörr ca 1.50 vilket inte är särskilt lågt egentligen men känslan blir ju annorlunda än en hög och ”stängd” box. Sedan är det också bestämt att övriga två boxar ska vara med möjlighet att stänga helt då givetvis eftersom det är fölboxar. Får fundera vidare och frånsett boxinredningen ska det ju också vara inredning i sadelkammaren, pust! Lika svårt det med, men ser ett ljus i den tunneln om min bror Rickard, inredningsexperten, har tid att tillverka detta till mig så får jag min egen design 🙂 🙂 vilket alltid är roligast!