Besök från Jönköping!

Stall Lövholmen

Hela 4 dagar har jag haft det bara ledigt och roligt tillsammans med familjen Johansson-Eckert från Jönköping som besökt mig och Fredo. De har ju tidigare köpt dels Activity och även Aquileya från mig så på det viset lärde vi känna varandra från början. Jag har vid flera tillfällen hälsat på dem i Jönköping och nu var det äntligen dags för dem att komma hit istället!

susoellitorgilDe kom i torsdags och dagen spenderades mest med rundvandring kring gården och så åt vi god grillmiddag på kvällen, vi hälsade förstås också på hästarna och spanade lite extra på Chindra som alltså är Aquileyas första föl. Aquileya har fått ytterligare ett föl i Jönköping som heter Corlea.

Boende hade de med sig själva i form av husvagn, väldigt smidigt och det var mysiga sängar där inne, det var bara att koppla på elen så var det varmt och mysig med golvvärme också!

sitteruppmotridhusetEllinor som är 10 år och yngsta barnet i familjen var förstås med och var till och med på jakt efter ny ponny så på fredagen provreds två ponnyer och vi hann också med att ge Phantasia lite motion! Hon är så snäll och gick fint med Ellinor på ryggen, de fick en lite lektion av mig i ridhuset och det gick riktigt bra. Phantasia var nog glad att någon kunde rida lätt istället för mig som bara sitter ned i sadeln hela tiden 😉 Jag tror nog att Ellinor var lite sugen på att ta med Phantasia hem istället för en ny ponny, hon skulle verkligen passa som läromästare. Hon lär ju t ex mig rida igen nu 🙂

vinPå lördagen blev det först rätt lugnt, i alla fall för mig och Ellinor, vi tittade på två Disney filmer som passade oss båda utmärkt, jag är ju lite barnsligt förtjust i sådana filmer vare sig det är animerat eller vanligt drama.

Susanne och Torgil åkte och kollade lite shopping under tiden och när de kom hem var det dags att bege sig mot Gröna Lund och sommarkrysset. Ellinor och Torgil åkte karuseller medan jag och Susanne drack vin! 😀

Vi pratade häst, avel, uppfödning, utbildning, tävling och ja, allt som är häst relaterat. Munnen går i ett, det märks att jag till vardags pratar mest med Fredo 😉 Då blir det förvisso en del hästprat också men inte så intensivt och det blandas ju friskt med musikprat också! Anledningen att vi åkte till Gröna Lund var förstås för att vi skulle gå på Sommarkrysset där Fredo spelar i husbandet (trummis) sedan 10 år tillbaka tror jag det är uppe i nu?! Många år i alla fall, jag har inte varit där så mycket de senaste åren så därför var det väldigt kul att gå nu och vädret var fint och musiken/artisterna helt ok, kanske inte min smak men det är trevligt ändå att sitta där och mysa och lyssna!

xet

Fredo syns knappt på bilden men han sitter bakom notstället längst till höger bakom trummorna! Alla aktiviteter om dagarna gjorde att man blev väldigt trött på kvällarna så efter krysset var det läggdags när vi väl var hemma och på söndagen återstod bara hemresa på schemat så nu blir det vår tur nästa gång att åka till Jönköping och det blir nog någon tur redan i höst när Fredo ska till Göteborg varje helg och spela med Magnus Uggla på hans nya krogshow som nyligen gått i Stockholm och då fortsätter i Göteborg. Ser fram emot det och får nu ägna mig åt lite tråkigt vardagsgöra och jobb i veckan som kommer…