Bestämt mig

Stall Lövholmen

Jag har ju alldeles glömt att skriva en uppföljning på mina inlägg om Quramies form och eftersom jag (tro det eller ej) nu har bestämt mig så vill jag naturligtvis berätta det och det kommer alltså bli så att Quramie fortsätter med ridning och inte betäcks i år! Kändes väldigt skönt att dels bara ta ett beslut bland allt annat som också ska beslutas, och det känns också skönt att det blev ridning och inte betäckning.

Det har varit så mycket med gården, byggnationer och nu till hösten utökas ju verksamheten med fler boxar till uthyrning så jag känner att jag behöver en paus i utökning av antal egna hästar ett tag 🙂 Är absolut inställd på att ta fler föl på henne men det blir alltså ingen betäckning i år. Då får jag gott om tid att planera detta när det väl är dags sedan igen!

Det här betyder ju då att alla Quramies egna saker som jag sålt, måste införskaffas igen till viss del. Mycket av det jag har kan ju hon ha givetvis, träns och pryttlar i allmänhet, men hennes egen sadel sålde jag då jag visste att det inte skulle bli ridning på henne på flera år sist då hon betäcktes och jag gillar inte att ha saker hängandes som inte används, speciellt inte sadlar då de blir sämre i läder och kan bli torra och spricka, smörja mer än allt man använder till vardags gör jag inte gärna heller så det blev helt enkelt försäljning av den.

Tror mig ha en sadel som passar henne men som vanligt blir det väl bäst att kolla detta med sadelprovare igen. När det kommer till täcken sålde jag också det mesta, eftersom hon har 155 cm och de andra 145 cm eller mindre, så var det ingen idé att behålla. Allt det här känns dock väldigt roligt att kanske få köpa några saker till henne nu 🙂 men bär förstås fortfarande med mig känslor som är tveksamma till hur det kommer gå med henne. Men det går inte att veta nu så det är bara att slå bort de tankarna och istället låta dagarna vara som de är och istället köpa ett fint träns när tillfälle ges.. ha ha! 🙂

Hon har ju gått i lösdriften i 1.5 år nu och nu under sommaren är det ju bete, i höst vet jag inte vart hon ska vara faktiskt om hon ska gå i lösdriften eller stå i det nya stallet 🙂 Chindra blir kanske själv i lösdriften i höst om inte någon annan häst ska hyra in sig där, har en del förfrågningar, men annars får kanske Quramie vara sällskap då till henne, hon verkar trivas väldigt bra där.

Quramies form för tillfället är ok men en liten svacka har inträtt, hon fastnade nämligen i staketet (elrepet) för en dryg vecka sedan och lyckades få några mindre sår som gjorde att benet blev väldigt tjockt, det gav sig på ca 5 dgr så nu är hon igång igen men det är tydligt hur negativt det påverkade med vila, hon blev direkt mycket stelare igen och vinglig i kroppen. På söndag kommer Li och tittar på henne för andra gången och det ska bli väldigt spännande att se om hon tycker att hon blivit bättre i muskulatur och om den snedhet som fanns i bäckenet är lika mycket som sist. På måndag, dagen efter, åker jag in till kliniken igen för en check, fram till dess att självriskperioden är slut får Chris kolla henne så ofta som möjligt och förhoppningsvis rider han henne denna gång vilket är olidligt spännande att höra om det han ser stämmer överens med hur han kommer tycka att hon känns uppsutten.

Chris tycker att ett bra första mål för hennes form är att starta en 90-klass i september, så ungefär där ligger nivån för Quramie fram tills dess, hon ska dock ha form och framförallt kondition som en ”grand prix” häst då 😉 så det gäller för mig att ligga i om det ska bli rätt matchning med tanke på hennes skadehistorik och nuvarande stelhet och säkerligen skadeproblem som finns men som inte behöver betyda att hon inte kommer att fungera.

Så nu hoppas jag på att det första delmålet ska fungera och att det sedan kan bli dags för ett andra delmål, så småningom är planen att hon ska komma tillbaka mer i hoppningen om det fungerar! 🙂