Bevattningsdax ridhuset

Stall Lövholmen

Nu börjar det ju bli väldigt varmt och dagarna och behovet av vatten i ridhuset ökar, det är egentligen dax för saltning inom kort också, då håller det sig bättre under sommaren och saltet gör ju även att underlaget inte fryser på vintern.

Eftersom det inte regnat så mycket ännu fanns det precis vatten så det räckte i regn-återvinningen som vi byggt, så här ser den ut, det är alltså en tank som är nedgrävd och regnvatten återvinns genom att stuprör på ridhuset leds ned i denna tank, supersmart och fungerar mycket bra om det regnar då vill säga 😉 annars blir det ju inget vatten… Eftersom gården har egen brunn är detta ett mycket effektivt sätt att inte slösa på det dyrbara brunnsvattnet!

Avanten har ju bara kört vattenvagnen en gång tidigare men det fungerar lika smidigt som med allting annat med Avanten, svårt att hitta nackdelar med denna maskin alltså 🙂 Möjligtvis är det lite skumpigt när man kör i ridhuset innan halva tankarna på vagnen gått åt men det går ganska fort. Sladdar både före och efter vattning också! I helgen är det ju dags för både Per Dahlgren och hoppträning samt Ricardo Reis och dressyrträning och själv ska jag åka bort i helgen så därför förbereder jag redan idag!