Bygget igång igen!

Stall Lövholmen

Nu är det äntligen dags att fortsätta med det gula stallet!

Just nu pågår arbetet för fullt, fönster och dörrar har fått foder, väggarna kläs invändigt med galvad plåt som vi har i alla boxarna som har plywood insida även i stora och lilla stallet. Detta håller enormt bra mot sparkat och bitmärken och gör det lättare att hålla rent!

I och med att stallet byggs ihop med lösdriftens ligghall fick vi ändra på ena dörren i ligghallen, den som från början satt mot ridbanan där stallet nu står har flyttats till motsatt kortsida istället, det blev jättebra och betyder faktiskt också att man skulle kunna dela av ligghallen i två delar om man vill, ex för hästar som ska vänjas in att gå med övriga flocken kan ha en lite egen del av hallen med egen utgång och egen hage innan de släpps ihop med resten, smart och praktiskt! Så här blev det:

… och så var det ju det här med färg. Sadelkammaren inne i nya stallet är byggt för att se ut som ett ”hus i huset” – tänkt att likna det stora gula boningshuset på gården i miniatyr 🙂 Pappa sa med säkerhet att han hade full koll på vilken gul färg som skulle användas. Skönt tyckte jag! Med min beslutsvånda hade jag redan gått igenom alla färgkoder, färgkataloger och överhuvudtaget sett alla gula nyanser som fanns så jag blev mycket lättad när han skulle överta ”problemet”. Pappa köpte färg, mycket färg, och helt FEL färg!!!

Den är ju inte alls gul!! Den är ljus aprikos. Typiskt honom, han har liksom bara hittat en burk i snickeriet som ”såg ut att vara rätt” och sedan åkt och köpt ett helt lass med denna färg. Jaha, då var det bara att börja med färgkoderna igen… pust. Efter en dag med dessa och flertalet besök i olika färgaffärer hittade jag dock rätt gul färg med en mycket varm ton och ganska ”mycket” färg i sig så att kontrasten mellan plywood och den gula färgen ska bli ”rätt”… eeeh, är man nörd så är man 😉

På bilden här ser man ju tydligt att pappas färg INTE  är gul eller någon färg alls, den ser ju ut som träfärgen på virket! ha ha…. och så en liten bild av hela stallet just nu! 🙂