Chindra frisk!!!

Stall Lövholmen

Äntligen är Chindra friskförklarad! Detta alltså från alla de komplikationer som uppstod i samband med operationen av lösa benbitar. Dessutom har det gått 6 veckor sedan operationen i sig vilket betyder att hon igår och efter att Chris varit här fick gå ut i vanlig hage och både hon och övriga 3 hästar i lösdriften verkade uppskatta situationen!

halsundersDet känns väldigt bra nu att i alla fall något går åt rätt håll! Efter en aningen krånglig undersökning av halsen kunde Chris konstatera att det såg bra ut!

Chindra fick alltså en bakteriell luftvägsinfektion av slangen hon hade i nosen under operationen av lösa benbitar. Denna komplikation innebar 4 veckor på olika typer av antibiotika samt slemlösande i maten + 3 veckors uppstallning på klinik!!!

Känns svettigt när jag tänker på fakturan som komma skall. Tänk att det kan bli så här efter en operation. Jag har väl haft tur, eller snarare, hästarna har haft tur, vid de tidigare operationer som faktiskt gjorts när det inte blivit några komplikationer.

Quramie har ju opererats i sina framknän, Phantasia för griffelbensfraktur och Skrållan för kissing spines och så nu senast Chindra för lösa benbitar. Inte klokt att alla råkat ut för något i operationsväg, jag har verkligen inte turen med mig när det gäller skador. Men nog om det.

Det kändes så skönt att Chindra äntligen fick återgå till det normala igen och hon blev väl mottagen i hagen, Quramie var dock för en gångs skull väldigt överbeskyddande och lät ingen få hälsa på Chindra utan sprang emellan hela tiden och passade 🙂

Chris kollade även Phantasia och Skrållan, Ph var fortfarande inte helt bra i sitt framknä tyvärr men vi ska ändå avvakta med en ev operation så jag kunde andas ut. Efter att Gullan ridit en stund tyckte han att det såg bättre ut och planen är nu att bara fortsätta i denna takt och öka på arbetet samtidigt som hon ska gå lite mer friskt framåt i samtliga gångarter och inte samlas alltför mycket. Skrållans återhämtning går bara i rätt riktning och Chris är mycket nöjd med hur hon utvecklas. Tessan tog två språng också och Skrållan hoppade förtjust över dessa små hinder med stor glädje och spänst och hann lägga in ett bocksprång emellan innan hon taxerade avståndet själv till nästa hinder vilket hon alltid vill göra, en väldigt talangfull häst. Det skär i mitt hjärta att hon kanske ska säljas.

Här kommer nu i alla fall en liten bildbomb från Chindras återförening i lösdriften, Natalie var förstås i farten med kameran! Det blev lite livat innan samtliga beslöt sig för att gnaga lite gräs istället 😉

ihagen1ihagen2ihagen3ihagen4ihagen5