Chindra hopptränar!

Stall Lövholmen

Just nu är det verkligen fullt fokus på Chindra som snart ska tävlingsdebuter kors i taket (!) om det nu går så väl hela vägen fram till datumet ha ha 😀 Men det får man väl ändå hoppas. Igår var hon och Gullan med på Pelle träning och även idag blev det lite hoppning. Jag tragglar på med schemat om dagarna och tycker väl att det går lite bättre för varje dag men inte är det ens i närheten av vad det borde ännu 🙂

Ada var här och checkade hästarna i början på veckan och det var en del att knåda med på Chindra och även Phantasia fick sig en omgång med både nålar och fix.

phnålar

ChadaHibbis senskada blev det en laserbehandling på och Activia var så när som ett litet knyck i bakkärran åter igen ”felfri” och fin i kroppen.

Jag skulle ha åkt in ganska snart med Hibbi för återbesök men då Ada konstaterade att hon fortfarande inte rörde sig ok bak så är det lika bra att spara pengar och vänta ut det tiden ut, alltså lika många veckor till då vi kommit till hälften nu och totalt rör det sig alltså om 3 månader – till att börja med. Sedan vet man ju inte om det är helt bra då heller men det hoppas jag! Vill ju ha henne med på tävlingarna i sommar sen!

lunchJag varvar för fullt om dagarna mellan administrativt arbete, laga mat, jobba i studion i en-timmes-sektioner per låt (vilket fungerar bra!) och så går det runt, runt, runt med allt hela dagarna och listorna betas av.

Denna vecka har jag på riktigt tagit tag i att få klart nya logon till stallet dvs t o m skickat iväg den till ett företag som jag hoppas ska återkomma med ett bra pris. Är de bra är det bara en tidsfråga sedan tills jackorna och schabraken är på plats hos dem för de första brodyrerna. Alltså det har ju tagit liksom 2 år sedan jag började skissa på den här logon så det är helt sjukt hur något kan dra ut på tiden så mycket… men, men… 2015 år året när allt ”plötsligt vänder” tydligen..

jobbarlogo

Ja, sedan har jag också fått tag i kommunen (äntligen säger jag bara!) efter att ha försökt ruska liv i dem i typ 2 år sedan vi senast hade en dialog angående att få rida på delar av Lidaspåret.

Nu fick jag tag i en trevlig och tillmötesgående person som direkt tog tag i ärendet och några timmar senare ringde en naturvårdare upp som skulle bege sig ut och reka i omgivningen där vi vill kunna rida och han skulle sedan återkomma och hans uppfattning var att ”det skulle nog inte vara några problem”… ha ha! Det tror jag först när jag hör det… men visst, hoppas gör jag ju! Det vore ju fantastiskt om det nu helt plötsligt skulle gå så enkelt att få till det här med tanke på hur krångligt det var förra gången?!

RidvägLidaspåret

Ovan är bilden jag skickade till dem med förslag på hur vi skulle vilja rida och två olika alternativ.
Det vore ju verkligen för bra för att vara sant om det blev av! 😀

Ute är det vår igen i luften, tussilago och dessa krokusar växer fint på tomten och solen skiner och det är lagom varmt, väldigt skönt!!!

vårblommor

Utebanan är förstås perfekt igen att rida på så där håller jag till mest nu, eftersom vi har en bana framställd där hela tiden nu så är det väldigt praktiskt när hästarna behöver hoppa flera dagar i veckan och man slipper bära hinder fram och tillbaka hela tiden! Activia hoppar flera dagar i veckan och även Phantasia och denna vecka fick Chindra göra ”riktig” träningsdebut och var med för Pelle igår på hoppträning!

Chindra skötte sig verkligen exemplariskt och brydde sig inte alls om alla hästar som var i gruppen, hon verkar inte alls berörd av sådana situationer vilket för mig känns väldigt betryggande eftersom jag ändå varit eller är lite orolig över att hon ska tagga till för mycket, inför sådant som träning och tävling med mycket stoj och stim, sedan när jag ska rida. Men hon verkar så avslappnad så!

Några filmer från gårdagen:

Idag gjorde vi en repetition av gårdagen med ytterligare lite hoppning men denna gång på utebanan och man får ju verkligen säga att det tar sig! Tyckte hon gjorde riktigt fina språng idag! 🙂

La fram lilla vattenmattan och några bildäck här och där sista vändan och det gick ju bra det med!

Duktig häst som inte tittar så mycket och är så cool <3
Jag är verkligen såååå tacksam också att jag får så här bra ridhjälp med Chindra av alla som är delaktiga, Gullan, Jenny och Jennifer! <3 Fantastiskt att det kommit så långt som det gjort med Chindra nu efter alla turer med skador som varit. Peppar, peppar…
Nu ser jag och Gullan fram emot nästa veckas pay´n jump och därefter kommer Jennifer och ska rida första tävlingen helgen därpå – väldigt spännande framöver alltså!

Då var det dags att sova då inför en ny schema-dag, natti natti… 🙂