Chaccindra = new star?

Stall Lövholmen

Eftersom jag motsträvigt sålt en häst jag trodde mycket på och gillade, Skrållan, så är det extra roligt att upptäcka att det fanns en till bra häst kvar hemma i stallet, eller ”dockhuset” som vi kallar det internt ha ha… Chindra är verkligen ambitiös och nu har hon blivit vuxen också – igår fick hon skor (och broddar) första gången!

chindraskosHon testkörde sina nya skor en lång stund när hon kom ut i hagen, hon verkar otroligt medveten om vad som sker hela tiden, ser hon ett hinder ja då vet hon att hon ska hoppa, travbommar så travar hon behärskat istället för att hoppa som hon gärna vill och medan hon skoddes stod hon som ett ljus och annars kan hon vara rätt otålig när det kommer till att stå stilla
– hon visste nog att hon skulle få skor så som hon sedan sprang och bromsade och testade i hagen, en riktig piggelin är hon, fick bara med delar av spektaklet:

Idag har hon både ridits ut lite första gången, bara hemma på gården, men också hoppat sin första bana!

Vattenmattan gick också bra nästan direkt! 🙂

Det har väl gått hyfsat fort framåt med henne nu med hinder och hoppning men eftersom hon så ofta, nästan varje gång, får se bommar eller hinder i ridhuset är det ”vardag” för henne, precis som det ska vara med en färskis!

chindratessan

Att ha vuxit upp i lösdrift är ju inte direkt en nackdel heller när det gäller att ridas ut, jag tror inte ens hon tänker på att vi gör en massa olika moment, hon verkar tycka att det är helt naturligt. Hibbi och Jennifer fick vara ”ledare” idag och Chindra knatade (eller taktade snarare) på efter med Tessan på. Chindra tyckte nog att hon kunde gå först och brydde sig inte om att Hibbi var spänd och tittig och väldigt pigg till och från 😉

uteritt

Hon är inte tittig eller rädd av sig och inte heller särskilt känslig såvitt jag kan bedöma som bara står och ser på och ger en och annan instruktion, hon liksom bara finner sig i allt och verkar tycka allting är jättekul!
Jag är så glad över att det går så bra med henne och dessutom tror jag att hon har riktigt bra kvalitéer i hoppningen. Dels är hon spänstig och kraftig i sin språng, men sedan verkar hon ha en enorm vilja att hoppa också och de egenskaperna tillsammans med hennes fokus och ambitiösa sätt kan väl inte bli annat än bra?
Chindra = new star?

Hoppas, hoppas, hoppas hon ska bli en snäll och stabil häst så matte också kan rida sen (?) för här ska det inte bli några fler åkturer av  med brutna ben inte!!! 🙁

Jennifer som rider Chindra lite också hoppade några språng häromdagen också och hon gör alltid lika fina språng även om galoppen behöver jobbas på, men nu har hon ju fått på skor så hon äntligen kan komma ut lite och kanske galoppera på raka spår istället och få styrka och balans i galoppen.

chindrajenn

Vi har planerat att hon ska gå med på träningen om 3 veckor och bara bekanta sig lite med miljön, andra hästar, lite mer stoj och ljud och ja allt det där som blir nytt för en färsking. Så mycket hoppträning blir det nog inte, hon ska ju först och främst lära sig att inte överhoppa och ha det lätt och enkelt med hoppningen. Ska bli jättekul att se, jag måste nog hoppa över att vara med själv om jag ska se (och njuta) ordentligt av det hela ha ha 😀

Ikväll är det träning för Haking, vi är rätt få men beslöt oss för att köra träningen ändå så Ph (och jag!) ska få röra lite på magen 1,5 timme om ett tag, känns kul med vi kommer kanske vara i sådär form tänker jag?! Ph har känts mycket bättre efter behandlingen men behöver nog en till innan det är helt bra. Hon har i alla fall känts betydligt piggare vilket är kul 🙂 Ska bli spännande att se vad hon tycker om att komma igång och träna igen. Hibbi tappade en sko före helgen så hon fick tyvärr vila 3 dgr då hovslagaren kom igår så då blev det skrittmaskin för hela slanten då hon verkligen ville krypa ur skinnet!

hibbiskritt

Ha ha, det är lika roligt varje gång när Hibbi ser en av de nya ponnyerna i stallet, jag tror hon tycker att de är ”haflinger kusiner”, hon är i alla fall väldigt fascinerad av honom 😀

hibbialpia

Har ägnat dagen åt en massa tråkigt men behövligt administrativt arbete, sällan jag tar mig tid med det numera och speciellt efter att jag eller snarare Fredo slitit med att uppgradera hela studion till Protools HDX, vi hade ju protools HD redan innan men blev mer eller mindre tvungna att investera och uppgradera studion nu eller typ lägga ned den.. nä inte så illa men det kostar med musikutrustning kan man säga och just nu har vi ju mycket kul på gång där så det är bara att köra.

pthdx

Fredo tyckte det var julafton hela helgen med andra ord, hans favoritsyssla är att installera och fixa med allt det tekniska (öh? tur att jag har honom säger jag bara!) medan jag njuter i fulla drag av ny dator (som inte krånglar!) och ny hårdvara (som inte heller krånglar) och att äntligen kunna lasta på lite (eller väldigt många) synthar/mjukvara i projekten utan att datorn, och kreativiteten, går på lunch varannan minut.

Kanske kan detta hjälpa upp sinnet lite inför de tråkiga men nödvändiga saker som stundar snart, nämligen tandläkarbesök (jag vill inte ens nämna när jag var där sist..) och sjukgymnast (där jag säkerligen ligger efter, lat som jag är nu med benet, det får liksom bara ”hänga med”) och så till sist kiropraktor tid på det. Usch, är inte så förtjust i ryck och slit behandlingar men måste göra en genomgång eftersom jag tror jag blivit väldigt sned i bäckenet efter mitt kryckgående så länge, har fortfarande ojämna stigläder och jag tror inte mina ben blivit så ojämna..? Bara att ta reda på helt enkelt. Ska bli skönt när det är gjort.

Sedan väntar hårklippning också, det var väl ett år sedan? 😉 Det är ju trevligt i och för sig att klippa sig men ändå, det ska bokas in och inget ska komma i vägen och det ska prioriteras, jag vill ju BARA jobba i studion nu dygnet runt och inte alls rida eller gå till tandläkaren ha ha 😀