Chindra o moster har motionerat

Stall Lövholmen

Det blev en kvällstur i ridhuset för både Chindra och Activia idag. Det har varit lite livat sedan Activia anlände, de andra hästarna förstår ingenting och är ena stunden jätteintresserade av henne, för att sedan bli kaxiga och se vem som ska bestämma eller så gillar de henne jättemycket helt plötsligt.
Förvirring råder alltså i dockhuset 😉

achihagen

Chindra däremot har blivit helt betuttad i Activia och vill inte ens skiljas från henne mellan stall och hage…suck, kan känna mig lite stressad när de håller på så där, minns ju hur det var till och från på tävlingarna i höstas med Skrållan, Hibbi och Ph i kombination, speciellt när det var två bara! Våra vanliga rutiner i stallet blir lite rubbade just nu men tror att det snart lugnar sig.

höhäcken

Släppte ihop Activia med dem idag, hade egentligen tänkt vänta någon dag till men hon var rätt otålig i sin hage när de andra gick iväg på sitt håll så lika bra att få det gjort, på med benskydd och än så länge har ingen något sår..puh. Hoppas det fortsätter så. Det verkar gå hyfsat bra för dem att komma överens, det är väl egentligen mest Ph och A som inte vet vem som ska bestämma riktigt än, men båda verkar hyfsat ödmjuka i sitt sätt att säga till så det borde lösa sig 🙂

aihagen

Activia verkar vara en trevlig häst, hon är väldigt alert och pigg och vill vara med hela tiden, hon tycker mycket om när man pysslar med henne och känns cool i olika situationer. Hon verkar nöjd med sin nya tillvaro men behöver landa lite mer först för att komma till ro skulle jag tro. Det är ju första gången hemifrån så det är ju inte så konstigt att det blir lite oroligt några dagar.

Medan Hibbi och Phantasia gick i skrittmaskinen gjorde Chindra och Activia sällskap till ridhuset. Tänkte det var lika bra för annars blir det väl stoj och stim om den ena ska lämna den andra, det blev lite stojigt ändå till och från, jag menar ridhuset är ju ändå så pass stort att den ena ska hinna sakna den andra om de är på varsin kortsida…öh.. eller?! ha ha 😀

choairidhuset

Chindra lugnare sig rätt snabbt, hon är ju cool i sitt sätt med det mesta. Activia var rätt på hugget när hon longerades däremot och det tog en stund att få henne lite mer normal och då blev hon väl rätt trött snabbt, men det passade bra nu när Jennifer skulle sitta upp första gången. Jag hade Activia i lina och så red Jennifer lite i skritt och trav idag bara. Allting gick jättebra, hon tittade lite på hörnet med kärran som alla andra hästar också tycker är konstigt, i övrigt märkte hon inget annan läskigt i ridhuset, man kan ju hoppas att hon inte är en tittig häst! 😉

aridhuset

Väl tillbaka i stallet igen så var båda rätt trötta och nöjda och det var hyfsat lugnt i stallet där det annars kan vara lite liv i luckan på kvällen när det är matdags eller önskas uppmärksamhet 😀 Nu är jag ju ovan vid 4 hästar omkring mig, även om jag haft till och med 5 hästar förra året så blev det så otroligt tomt efter både Quramie och Skrållan att jag fick en chock invänjning på färre hästar och tyckte det var riktigt skönt till slut. Men det känns spännande nu att följa Activia och se vad det är för häst, än så länge har jag inte kunnat bilda mig så mycket mer uppfattning än att hon verkar snäll och stabil och tycker om människor, hon känns inte alls lik vare sig Activity, Adrenaline eller Aquileya i sitt sätt, hon har en helt egen personlighet tycker jag vilket är kul för det vore ju lite tråkigt om hon vore exakt likadan!

Hon kommer nog bli rätt framåt att rida vilket är kul, hon är rätt stabil och stadig i sin typ under ryttare till skillnad från Chindra men det tar ju sin tid nu att få igång henne rent konditionsmässigt och också vänja in på hinder och allt runt omkring förberedelserna inför tävling osv. Redan imorgon tar vi nog fram några bommar och hon ska även få vara själv i ridhuset imorn!