Chindra på G!

Stall Lövholmen

Äntligen kom dagen då Chindra ska igång igen! Fri från alla skador, sår, operationer och komplikationer!!! Peppar peppar, måtte det hålla i sig nu! 😀

chindra

Tessan är pilot ett par månader framåt och får sällskap av en efter jul nytillkommen i teamt, Jennifer.

Jennifer har provridit Chindra också nyligen vilket gick jättebra så idag var det liksom bara att köra, Chindra verkar ha fattat grejen sedan i våras när jag och Cia som då var pilot jobbade med henne. Grunden har blivit bra och det känns helt klart som att fortsättningen kommer bli det också!

Filmade lite från idag, trav i vänster varv:

Trav i höger varv:

Chindra var rätt taggad idag så det blev en stunds longering först och hon hade ändå rätt mycket energi kvar till att trav runt en bra stund innan vi filmade. Någon galopp blev det inte idag, får vänta lite med den några gånger till. Imorn lägger vi till lite bommar på marken att trava över så hon har vanan inne när det så småningom är dax att ta ett skutt.

Målet är att hon ska ”hoppa” en lite bana på 4-5 ”hinder” på omkring 20 cm i slutet av december. Hon har lätt för sig och det finns ingen anledning att vänta med invänjning på detta. Hon är inte riden mer än kanske 15 ggr men beter sig klokt och verkar tycka det är kul. Hon har dessutom hittills haft 3 olika ryttare redan och verkar nöjd med vilket som, himla bra!

Får se om och vad för protester hon kan tänkas hitta på framöver eller om hon blir en ”cool” häst och rätt häst för mig med andra ord 😉