Chindra på tävlingsdebut!

Stall Lövholmen

Efter förra veckans pay´n jump blev det denna helg en ”riktig” tävlingsdebut för Chindra i Haninge idag där hon fick hoppa en 80 cm klass. Dubba höjden mot förra veckans 40 cm klass. Hon och Jennifer, som ska tävla Chindra några gånger nu, gjorde det så bra! Felfritt men också åter igen på ett sätt som liksom pay´n jumpen med Gullan blev helt perfekt för Chindra som nu lär sig hur det verkligen ska kännas på tävling – att det är kul! 🙂

I veckan har Jennifer åkt hemifrån Örebro, där pluggning pågår för fullt, redan i onsdags för att trimma lite med Chindra som skulle gå upp några snäpp i höjd. Det gick fint och höjden är ju absolut inga problem kan man väl säga utan snarare behöver Chindra stärkas och bli mer ridbar, ja överhuvudtaget bara fortsätta med sin utbildning. Chindra tycker att det är enkelt att hoppa men förmodligen lite krångligare med galoppen 😉 Inställningen däremot har hon fått med sig från början, och viljan.
Det är en härlig uppsyn hon har när hon hoppar! <3

ch_hoppar

Så trots att hon inte är ”klar” eller kommit så långt ännu så kör vi på med tävlingar nu lite parallellt så kommer hon i fas så småningom med allt! 🙂

Lika nyfiken var hon idag med när vi kom fram och hon fick se sig omkring, något lugnare skulle jag nog säga jämfört med förra gången på Runsten där hon verkligen inte kunde förstå vad som skulle ske.
Idag var hon nog mer medveten 😉

chtittar

Hon sköter sig fantastiskt fint på tävlingsplatsen för att vara så oerfaren.
En del av lugnet hon ändå har, trots att hon är spänd på vad som ska hända, kommer nog ifrån mormor 😉

Chuppst

Lika sansad är hon på framridningen som på banan och Jennifer lotsade lugnt och mjukt runt henne överallt och hon börjar till och med hoppa fina språng nu också tycker vi, även om det vinglar lite
emellan ha ha 😀

Felfritt!
Så det blev ju en rosett idag med!

chojrosett

Två rosetter nu då på första starterna, det känns jättekul! Det känns också fortfarande helt fantastiskt att hon verkligen är igång och frisk och äntligen får göra det här, och att Jennifer också får vara med efter att vi hade så mycket otur med Chindra på våren för ett år sedan.

chsrosetter

När man väntat så länge på något som ska ske känns det ibland inte verkligt när det väl gör det, dels det här med att Chindra skulle bli både inriden, riden och så småningom börja tävla och också det här med att jag nu ska börja rida henne. Jag red Chindra igår en liten stund och det är lite samma känsla där, det känns overkligt och nästan som om jag inte vore där och gör det medan jag sitter i sadeln och rider lätt, en konstigt känsla. Men ändå bra, på något vis.

Ja, nu är vi igång, otroligt nog med allt, Chindra tävlar, jag har börjat rida henne och ja, det känns bara bra allting. Jag är så tacksam för att vi kommit till det här läget. Nu är det bara vidare framåt som gäller!

Veckan i övrigt har faktiskt bestått i hela två konserter för min och Fredos del, vi var först på Orup…

orup

… och sedan på en spontanvisit till Västerås för att tillsammans med Fredos mamma se Chess in concert, väldigt bra måste jag säga. Inte varje dag det är live orkester i denna kaliber med erfaret musikfolk med!

chess

Just nu befinner vi oss framför brasan i huset och ögonen vill gärna sluta sig med elden sprakandes framför oss! Imorn får vi besök igen, bland de sista av gänget kompisar som kommit på middagar, fester och fika hit och dit för att spana in huset och vår mastiga renovering från förra året.
Sedan är det dags för en ny vecka igen!
Önskar er nu fortsatt trevligt helg, nu ska i alla fall vi mysa vidare! 🙂

brasa