Chindra tränar dressyr!

Stall Lövholmen

I förra veckan fick Chindra gå sin första dressyrlektion, ja kanske att hon har varit med någon gång för en massa månader sedan men eftersom allt med henne känns som en nystart så kändes även detta som den första träningen! Gullan red och det gick jättebra.

ChoGMed Chindra går det bara framåt nu, hela tiden! Gullan och Evelina turas om att rida och det fungerar jättebra så jag är så tacksam över att det äntligen händer något med Chindra, att hon är frisk och att hon får vara igång och bli stimulerad, hon är så nöjd själv också och tycker att hon är duktig! 😀

Det känns också skönt att jag får lite tid på mig att sätta igång dels de andra hästarna efter jul och mig själv, jag behöver både komma igång med ridningen ordentligt igen och komma i form rent fysiskt vilket jag räknar med tar ett par månader så då är det verkligen så bra att jag inte behöver börja rida Chindra före dess.

Pelle gav bra jättebra tips, han pratade mycket om att man måste rida ordentligt trots att hon är en grön 4 åring, liksom att ”det går att rida mycket mer än vad man tror” menade han, istället för att sitta och vara för försiktig med hand, hjälper och drivning. Det är lätt att hamna där med unga hästar så lektionen var perfekt som lite påminnelse för oss alla att ”köra på” lite mer och Chindra gav rätt respond på instruktionerna och jobbade på, galoppen är svårast för henne men traven ser å andra sidan väldigt välbalanserad ut.

Chpelle

Förstås var Chindra lite extra fin med rosa schabrak och lindor!! 😉

Jag filmade också!

mysihagenKul att ha film i det här stadiet så kan vi jämföra sedan längre fram och se hur det gått framåt med galoppen och formen rent allmänt. Över jul och nyår ska Chindra få lite vila när både jag, Evelina och Gullan vill vara lediga och är på annat håll, de alltså inte jag ha ha – jag är ju ”alltid” hemma… 😉

Har ridit Hibbi lite sporadiskt och hon går i skrittmaskinen däremellan, Ph är bara i hagen och har tråkigt till och från men de verkar ändå ganska nöjda allihop.

Imorgon ska jag till kliniken igen och det ska bli skönt att förhoppningsvis få släppa ut Activia i hagen igen så hon får komma igång i kroppen och röra på sig, hon är hur pigg som helst och väldigt understimulerad, hon gnäggar till mig i stallet när jag är där och mockar ifall jag försvinner runt hörnet och sedan när hon ser mig igen, hon är väldigt rolig 🙂

myshage

Evelina och Gullan red ut tillsammans i helgen, förstås hade frusit under natten och hela gården var en isbana som vanligt, på med broddar alltså…

broddning

… och sedan bar det iväg!

Chuteritt

Jag fick rapporterat att både Hibbi och Chindra varit snälla i grustaget där det annars brukar bli lite livat 😉
Skönt att de fick komma ut lite också, det blir inte så mycket uteritter nu när det blir mörkt redan vid 15 liksom!?!

Själv är jag helt uppslukad av huset, från morgon till kväll! Varje dag! Det går bra nu också, mer om det kommer i eget inlägg!