Dag ett på 2014!

Stall Lövholmen

Japp, nu är det 2014!! Året som ska bli mycket bättre än 2013, nästan som alltid tycker man väl att ”nästa” år blir ”mitt” år ha ha, enklast är nog bara att vara i nuet. Istället för så som många andra just nu gör tänkte jag vänta lite med planeringen för 2014, löften hit och dit och alldeles för svåra mål är lätt att skriva ned men svårare att utföra. Jag ska fundera på vilka mina realistiska mål är för 2014 och återkommer om det!

Istället tänkte jag berätta lite om de senaste dagarna. Vi kom ju hem från Göteborg i söndags och idag är det onsdag, har bara ridit i måndags då det blev lite annat att göra och eftersom hästarna inte ska ha någon lång vila fick det bli två vilodagar i samband med nyår så är jag igång från imorgon igen! 🙂

Jag red i alla fall Hibbi och Ph i måndags, Hibbi var så väldigt pigg vilket är kul men lite nervkittlande för mig med mitt ben, tanken ”inte ramla av” dyker gärna upp då och det blir lite spänd ridning från min sida en stund innan jag fått ur henne all överskottsenergi. Borde förstås longerat henne lite först men tänkte inte på att hon brukar bli så pigg och var väldigt ridsugen också för den delen efter 4 dagar i Göteborg så jag satt liksom bara upp och upptäckte det då. Men hon är ju så snäll så det är sällan hon hittar på något men visst, hon kan bocka och jag vet inte hur mina ”skills” på att sitta kvar är, om jag kan hålla om ordentligt med vänstern så jag försöker vara försiktig – 2014 ska ju trots allt bli ett bättre år än 2013!

Till och med Ph var pigg och glad att röra på sig, jag kunde rida lite hemma på vägen vilket faktiskt var länge sedan, hon pinnade på och kändes mjuk och fin! Njöt av solen också! Det är verkligen en bra ”ridvinter” i år, mjukt överallt av det milda vädret, perfekt!

phvägen

Tessan var och red Chindra igen och vi fick nog alla blodad tand efter Chindras första språng gången innan så vi ställde upp en liten kombination och väntade med spänning på hur hon skulle ta sig an den.
Det gjorde hon hur enkelt som helst, hon har verkligen hoppningen i sig!

Galoppen den kommer ta tid att få stabilitet på, troligtvis pga att hon är rätt stel i ryggen, men hoppningen där vet hon precis vad hon ska göra, väldigt roligt och jag har en bestämd känsla av att hon kommer bli en jättebra hopphäst och också att hon har en hel del kapacitet. Hennes inställning verkar också toppen, hon är ju trots allt så lite riden och hoppad och gör allt så enkelt att det inte finns något mer att önska just nu. Detta är förstås en dröm för en hobby uppfödare som jag att se en avkomma som ser ut att bli riktigt bra och också känslan av att jag kanske fått till rätt hingstval den här gången?! 😉 Inte för att jag direkt misslyckats tidigare om man ser till talang hos hästarna, snarare tycker jag inte temperamentet stämt med vad jag sökt. Jag hoppas nu verkligen att Chindra är ”the one” på samtliga områden <3

Hittade den här filmen på pappa Chacco Blue, är fortfarande nöjd med hingstvalet och tycker han har väldigt fina språng, kan se lite av det i Chindras hoppning redan nu och framförallt såg jag det när hon löshoppade första gången och hon hoppade ut från ridbanan ha ha 😀

Resten av måndagen var vi inne i stan och besökte Deluxe Musik för att konsultera dem ytterligare en gång inför en uppdatering av vår studio under 2014. Vi tog faktiskt äntligen ett beslut kring hur vi ska göra med vår utrustning i studion och jag passade också på att köpa in en ny mjukvarusynth till studion!
Alltid lika roligt med nya ljud att jobba med 😀 Både jag och Fredo spenderade väl större delen av nyårsafton i studion och utforskade vår nya synth-kompis! Kan man ha en bättre nyårsafton?! 😀

phalanx

Mamma och pappa bjöd på nyårsmiddag, de hade egentligen planer med andra bekanta och vi hade väl tänkt vara hemma bara och mysa och äta något gott men så föll det sig så att de bekanta avbokade och istället fick vi äta upp maten, mums! Pappa hade gjort någon stek av något slag, potatis och kokta grönsaker till, sallad och baguette med mycket ost blev det också till!

nyårsmidd

Hade egentligen inte tänkt inta någon alkohol eftersom vi skulle vara hemma och det känns helt onödigt ibland bara, blir ju lite seg av det, men nu föll det sig så att det fanns rätt mycket kvar i vinboxen i mamma och pappas kylskåp så det blev rätt många glas istället för inga alls som jag tänkt 😉 Kanske lika bra det för annars hade väl biljarden gått ännu sämre ha ha 😀 Vi hade en riktig biljardturnering jag, Fredo och pappa efter maten. Pappa är redan ganska bra på biljard, jag är väl hyfsat bra men Fredo däremot är en sån som blir bra på saker rätt snabbt så resultatet efter 13 omgångar (!) och x antal timmar senare var:
1. Pappa 2. Fredo och 3: jag!

bilj

Roligt var det i alla fall! Alltid kul med någon aktivitet!

Innan middagen tog jag in hästarna redan runt 16 istället för 22 som de brukar gå in och det tog ett bra tag att få in dem, jag stod i säkert 30 min och ropade, visslade och skramlade med kraftfodret men ingen häst kom tillräckligt nära så jag kunde fånga… Till slut var suget efter kraftfoder för stort för Chindra så hon kom lommandes och jag hann stänga in henne i boxen och då kände sig förstås Ph ensam när ingen ville galoppera med henne runt i hagen så hon kom traskandes strax därefter. Hibbi däremot har ingen brådska in, hon tog god tid på sig innan hon dök upp. Så gör hon varje dag. 🙂 De fick ha mysbelysning på i stallet dagen till ära och förstås också för att inte se ut lika bra när det började smälla ordentligt.

stalletnyår

När tolvslaget närmade sig gick jag och Fredo ut till stallet och stannade hos hästarna. Det blev lite oroligt först när alla smällar satte igång, Hibbi och Chindra gnäggade oroligt och flög runt i boxen men jag tände upp allt lyse där inne då och stängde fönster och så fick de lite havre allihop och då blev det faktiskt lugnt rätt snabbt 😉 De vande sig också vid ljudet och eftersom de inte såg så bra så gick allt lugnt till sedan. Vi stod utanför och fick se massor av fyrverkerier och lyssnade förstås också till nedräkning och allt på Svt via iphonen! 😉 Hästarna fick höra en exklusiv live version av ”Happy new year”, jag tog ju såklart med gitarren ut och så skrålade vi och skålade in det nya året, jag, Fredo och hästarna! 🙂

12slaget