Dagen full!

Stall Lövholmen

Dagarna är numera väldigt fyllda med saker att göra, sedan i lördags har jag ju en till häst att rida – nåja, vissa dagar i alla fall 🙂 men frånsett att ridningen nu tar mer tid är det mycket att göra på gården och i studion!

Premiär turen med Quramie gick jättebra! Det kändes dock mycket märkligt att rida henne igen, som om det var en ”ny” häst jag inte ridit tidigare! Kände inte alls igen mig i hennes rörelser men hon är sååå mysig! Det minns jag ju såklart att jag alltid tyckt men det är ju trots allt 1.5-2 år sedan hon faktiskt var igång på riktigt och just nu känns hon ju inte som då men ändå mjuk i kroppen och förvånansvärt jämn i sina sidor.

Det verkar än så länge fungera bra med hennes igångsättning och jag varvar mellan ridning och tömkörning just nu och efteråt får hon stå och mysa lite i solariumet!

Skrållan och Phantasia fick hoppa lite idag, Skrållan ska ju tävla i helgen så det var bra med lite gymnastikhoppning och lite mer framåt övningar i galoppen då senaste träningarna har varit i lydigaste laget… glömmer bort att rida framåt, jag är ju bättre på ”lydig-galopp” än ”framåt-galopp” och behöver egentligen öva mer på detta! Avanten fick tjänstgöra att plcka fram bommar, stöd och sockerbitar och det fungerade såklart smidigt som med allting annat med avanten! 🙂

Phantasia kändes sådär i hoppningen, det är en bit kvar innan hon känns klar att starta varpå nästa veckas planerade tävling inte kommer genomföras! Jag får vänta ett tag till, är lite bekymrad att det fortfarande spökar med den fraktur hon hade före jul… hoppas inte!!!

Skrållan kändes bra, något spänd för att vara själv i ridhuset som vanligt men annars hoppade hon fint med mycket sug och vilja, kul! Hon verkade nöjd efteråt 🙂